Hamileyken veya emzirirken saç boyatmanın zararları var mıdır ?

oRacLe

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mart 2009
108
18
298
İstanbul
Gebelikte saç boyatma, Emzirirken saç boyatmanın zararları nelerdir ?

Saç boyaları deriden çok az emilirler o yüzden gebelikte saç boyatmanın muhtemelen hiçbir zararı yoktur fakat bazı bilim adamları yine de gebeliğin ilk 3 ayında saçların boyatılmamasını önerirler. Saç boyalarının içerisinde birçok kimyasal madde bulunur ancak gebeliğin herhangi bir döneminde (ilk 3 ayı da dahil) saç boyatanlarda bu güne kadar herhangi bir yan etki hiçbir araştırmada gösterilmemiştir.

Deriden çok az emilen saç boyasının süte geçmesi beklenmez o yüzden emzirme sırasında saç boyatmanın zararı yoktur.

Kısacası saç boyatmanın ne gebelik sırasında ne de emzirme sırasında hiçbir zararı yoktur yine de ilk iç ayın bitimini beklemek gerekir.

Merhaba,
hamileyken de saç boyatmak bence kesinlikle yanlış. Kuaförünüzün ama ben bitkisel veya organik boya kullanıyorum söylemlerine ise aldanmayın. Ayrıca bebek doğduktan sonra bile yanlış olduğunu bir arkadaşım boyatınca gördük. Arkadaşımın çocuğu 5 aylıktı saçını boyattığında. Çok iyi bir kuaföre sağlam para bayılarak saçını boyatıp eve geldi. Boyadan 1 saat sonra tüm vücudunu kızarıklık sardı. Kaşıntıyla beraber kıpkırmızı oldu. Hacettepe' de çocuk prof.u olan akrabası aradı ve sordu. Akraba oldukları için adamdan sağlam bir azar işitti. Neticede bebeğini 3 gün emzirmesi yasaklandı, çocuğu yazık biberonla beslemeye çalıştı. Benden söylemesi, tercih sizin...

hamilelikte saç boyamanın zararlı olduğuna dair bilimsel bir bulgu yok, ilk 3 ay yapılmaması gerekiyor sadece. ben de doktoruma sorduğumda 4. ayımdaydım direkt boyatabilirsin dedi zaten. naturigin marka boya aldım içeriğini diğer organiklere göre daha çok beğendim. tatil sezonunu kapatınca ilk işim saçları boyamak :süslü::21:

slm bende hamileyken doktorum boya konusunda bilimsel bi veri olmadığını söyledi ilk 3 ay yinede dikkat et demişti birde saçını boyatacağın yer havadar olsun demişti okadar
doğumuma kadar her ay da boyattım elhamdülillah hiç bi zararını görmedim oğluşum şuan 5 yaşında rabbim bağışlasın

Ya herkes farklı bişey diyo arkadşklar 6 aylık bebegimi emziriyorum boyasam sııkıntı olurmu .

Back
X