hamıleyken yanlıs bılgı verme

sureyya26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2006
19
0
86
Denizli
ıyı gunler ben 3 ay one dogum yaptım doktorum bebegımın 3lü tarama testı yuksek gelınce dortlu tarama testı yaptı onda normal geldıgını soyledı ısterse amnıyosentez yaptırabıleceımızı soyledık gerek yok dedı ker gıdısımde bende 200ytl aldı vede sonrada cok saglılı bır bebek sahıbı olacagımı soyledı parmaklrını saydı gostedı cok ıyı bakındedı kalbının cok duzgun calıstıgını bır sorun olmadıgını soyledı ama ne yazıkkı dogumdan sonra oyle olmadıgını gorduk bebegımın bas parmagı yok sol elınde kemık yok kalbıde 2 tane delık tabı sok gecırdık dogumu esı yaptırdı kendı yoktu bana dedıklerıde suydu bebegı aldırırsın dıye soylemedık fark ettık ama demedık dedıler boyle bır sey olurmu ya butun kadın dogumculara sordum bebegın kolunun 24 haftalıkken bellı olacagını soyledıler bende dava actım bu konuda bana yardım edın lutfen

bu çoğu zaman oluyo tam tersi bile oluyor benimde kız arkadaşıma oğlu için cüce bebek olucak bacakları çok kısa kafası çok büyük herşeye kendini hazırla dediler ama çocuk bi doğdu hemde yedi aylık küveze bile almaya gerek görmedilerki okadar sağlıklıydı şuan çocuk 2 yaşında ve okadar zekiki büyük insan laf bulamıyo ona cevap vermek için gerçektende hamileyken iyi bir hastanede uzm.doktora gitmek şart bide ben tek bidoktorda kalayım herşeyimi bilsin diyenlerede karşıyım bi pürüz çıktıysa farklı doktorlarada gitmek gerek ama sen hakkını ara bence bu onların yanına kalmamalı

hakkını sonuna kadar aramalısın...o bebeği aldırıp aldırmayacağına sen karar vermeliydin doktorun değil..hamilelikte seninle ilgili hangi değişim oluyor ise,bebeğinde hangi problem var ise bunu sana bildirmek zorundadırlar...hakkını sonuna kadar ara...seninle ve bebeğin ile ilgili herşeyi bilmek,senin en doğal hakkın..

süreyyacım ben de denizlide doğum yaptım ve halen denizlide yaşıyorum seninle özelden görüşebilirmiyiz...

canım çok geçmiş olsun öncelikle...
bende sonuna kadar hakkını araman gerektiğini düşünüyorum...
hiç böyle birşey olabilirmi yaa..
ne demek aldırırsın diye söylemedim...
bu hem etiğe aykırı hemde vicdana...
aldırıp aldırmamak anne ve babaya kalmış ona ne oluyor..
bebeğin hakkında her ayrıntıyı sana söylemeliydi bence....
bildiğim kadarıyla 24 aylıkken bebeğin herşeyi belli olur ( 6 aylık oluyordu sanırım)kaldıki 3lü tarama testi bile yapmış....
benim kuzeniminde ilk bebeğinin kafası gelişmemişti doktoru isterseniz hamileliği sonlandırabiliriz demişti...
eşiyle konuşup karar aldılar ve suni sancıyla doğurup aldılar....gebeliği sonlandırdılar...
sonra tekrar hamile kaldı şimdi sağlıklı bir oğlu var...
konuştuğumda dediki bebeğin herhangi bir engeli olduğunda elinde-bacağında-başında herhangi bir yerinde buna önce aile karar veriyor ve heyet kararıyla gebeliği sonlandırabiliyorlar....
inan çok şaşırdım ve doktora çok kızdım ne hakkı var size bunu yapmaya....
peki nedenini söyledimi canım hani kalıtsalmı,genlerdenmi,bebeğinin engelli olmasının sebebi neymiş?neden böyle olmuş sebebi neymiş....
bunu bari size açıklamak zorundaydılar....
şimdi tabikide hakkını aramalısın şikayetçi olmalısın..
fakat bunun ispatını muhakkak senden isteyeceklerdir...
inan çok üzüldüm ve doktora çok kızdım....
Allah yardımcın olsun arkadaşım....

Son düzenleme:
Back
X