Hamiş anneler bebeğimizin ve kendi sağlığımız için sağlıklı beslenelim

Cutemom007

Yeni yıl fit gelsin
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
8.608
18.717
448
34
merhabalar sevgili arkadaşlar daha önce hep diyet topiklerinde gezerdim ama şimdi burda olduğuma inanamıyorum şu anda gebeliğim 5+5 günündeyim bu dönemde de hem sağlıklı beslenerek kendi sağlığımı ve bebeğimin sağlığını korumak hem de gereksiz yere çok fazla kilo almamak hamiş olduğumu öğrendiğimde 64 kiloydum boyum 160 amacım ilk üç ayda kilo almamak sonrasında da 76-77 falanla doğuma gitmek benimle birlikte devam etmek isteyenler buyursun gelsin hem sohbetler edelim duygularımızı paylaşalım yaşadığımız sıkıntıları konuşalım hem de günlük yediklerimizi burada paylaşarak kontrolü sağlayalım

öncelikle hayırlı olsun cnm Allah hepimize bebişlerimizi sağlıklı bi şekilde kucağımıza almayı nasip etsin. ben üç ayımı doldurdum ve 1 kilo aldım şuana kadar.54,5 kiloyla başladım şuan 55,5 kiloyum. canan karatayı çok seviyorum ve söylediklerine inanıyorum.ekmek yemeyi kestim ve hiç acıkmıyorum.ilk 3 ay bebeğin beyin gelişimi oluyo o yüzdende bol bol taze ceviz yedim halada yiyorum.

öncelikle hayırlı olsun cnm Allah hepimize bebişlerimizi sağlıklı bi şekilde kucağımıza almayı nasip etsin. ben üç ayımı doldurdum ve 1 kilo aldım şuana kadar.54,5 kiloyla başladım şuan 55,5 kiloyum. canan karatayı çok seviyorum ve söylediklerine inanıyorum.ekmek yemeyi kestim ve hiç acıkmıyorum.ilk 3 ay bebeğin beyin gelişimi oluyo o yüzdende bol bol taze ceviz yedim halada yiyorum.
hoşgeldiniz ne güzel sadece 1 kilo almışsın zaten zayıf başlamışsın ben daha şimdiden kendimi tanker gibi hissetmeye başladım karatay beslenmesi güzel ama açıkçası hamileyken bir besinin hayatımızdan çıkarılması beni korkutuyor o yüzden ben şekerli ve kızartılmış besinlerden hamur işlerinden kaçınmaya çalışıyorum onun dışında her şeyi yemeye çalışıyorum :KK51:

bugün yediklerim

sabah: 1 dilim tam tahıllı ekmek biraz labne domates salatalık

ara: 1 kaysılı yovita

öğlen: 1 çiğ köfte dürüm tabiki etsiz bir kase ayran

ara: 1 armut 1 avuç badem

akşam: fırında tavuk salata ayran

gece: 1 bardak süt 1 elma :kk77::kk77::kk77:

benim dün yediklerim

aç karnına 1 kaşık pekmez 2 adet ceviz

kahvaltıda: tarhana çorbası

öğlen: tavuksuyuna çorba patates yemeği şehriye pilavı yoğurt

ara öğün: yeşil üzüm

akşam: yoğurtlu ıspanak yemeği

yemekten sonra mandalina ve yatmadan 1 bardak süt

yoğurdu evde yapma imkanınız varsa ev yapımı yoğurdu tavsiye ederim hem hazırlardan daha besleyici hemde tadı çok daha güzel oluyo

bugünkü menüm çok sağlıklı olmadı maalesef

sabah: 1 dilim tam tahıllı ekmek labne domates

ara: 1 browni 1 nescafe

öğlen: 1 kaşarlı tost ayran

ara: 1 elma 1 avuç badem

akşam: biberli ekmek ayran

ara: 2 ceviz 1 avuç kuru üzüm düşünüyorum

benim dün yediklerim

aç karnına 1 kaşık pekmez 2 adet ceviz

kahvaltıda: tarhana çorbası

öğlen: tavuksuyuna çorba patates yemeği şehriye pilavı yoğurt

ara öğün: yeşil üzüm

akşam: yoğurtlu ıspanak yemeği

yemekten sonra mandalina ve yatmadan 1 bardak süt

yoğurdu evde yapma imkanınız varsa ev yapımı yoğurdu tavsiye ederim hem hazırlardan daha besleyici hemde tadı çok daha güzel oluyo
bende kendim yapmaya çalışıyorum canım kesinlikle katılıyorum sana

canım bana çok kokuyor yumurta yaa sabah kahvaltı bile çok zor yapıyorum :KK17::KK17::KK17:

hımo_O kokuyosa ayrı bi durum tabi krep yiyebilir misin bilmiyorum ama o tarz içine katabileceğin yemekler dene bence krep pancake gibi. bende buraya yazınca farkettim ne zamandır yumurta yemiyorum yarın hemen başlıyorum :kk77:

hımo_O kokuyosa ayrı bi durum tabi krep yiyebilir misin bilmiyorum ama o tarz içine katabileceğin yemekler dene bence krep pancake gibi. bende buraya yazınca farkettim ne zamandır yumurta yemiyorum yarın hemen başlıyorum :kk77:
bende tekrar deniyim bakim yarın yumurta önemli yaa :KK51:

bugünde çok sağlısız geçti çok mide bulantım vardı 2 öğün yapabildim

sabah: 1 kaşarlı tost

ara: 1 popkek

öğlen:1 ayran

akşam: çiğ köfte dürüm(canım sürekli acı şeyler istiyor sonra da midem yanıyor :(

ara:3 mandalina(mideme iyi geldi açıldım) 1 çikolata 1 fincan 2 si bir arada

Ben de 56 ile basladim 2 kilo aldim maalesf aslinda asiri da yemiyorum bugun yediklerim
Kahvalti 1 yumurta biraz beyaz peynir 3-4 tane zeytin.
Ara ceviz ve badem ( 2 ceviz 4-5 tane badem)
Öğle: kuru fasulye bulgur pilavi turşu
Ara: 1 mandalina
Akşam:2 dilim pizza salata

Ben de 56 ile basladim 2 kilo aldim maalesf aslinda asiri da yemiyorum bugun yediklerim
Kahvalti 1 yumurta biraz beyaz peynir 3-4 tane zeytin.
Ara ceviz ve badem ( 2 ceviz 4-5 tane badem)
Öğle: kuru fasulye bulgur pilavi turşu
Ara: 1 mandalina
Akşam:2 dilim pizza salata
2 kilo da çok değil sanırım benim en büyük hatam kilolu başlamak oldu daha doğrusu bende polikistik over vardı en son gittiğim doktor hamile kalmak istersem gelmem gerektiğini kendiliğinden bebeğim olmayacağını söylemişti bende buna istinaden tatilde aldığım kloları geri vermek içn diyete başladığım zamanda hamile olduğumu öğrendim zira tatile 58 kilo ile gitmiştim püff şu anda 64.5 kiloyum 7. haftama girdim kilo almadım henüz inş çok almam 74 -5 gibi doğuma girsem harika olur ama tabisi en önemlisi bebeğimin sağlığı mide bulantıların çok oluyor muydu canım benim hiç yoktu ama iki gündür fena olmaya başladı çalıştığım okula belediye otobüsüyle gidiyorum mecburen ve beni çok kötü yapıyor otobüsler :KK61::KK61::KK61::KK61:

2 kilo da çok değil sanırım benim en büyük hatam kilolu başlamak oldu daha doğrusu bende polikistik over vardı en son gittiğim doktor hamile kalmak istersem gelmem gerektiğini kendiliğinden bebeğim olmayacağını söylemişti bende buna istinaden tatilde aldığım kloları geri vermek içn diyete başladığım zamanda hamile olduğumu öğrendim zira tatile 58 kilo ile gitmiştim püff şu anda 64.5 kiloyum 7. haftama girdim kilo almadım henüz inş çok almam 74 -5 gibi doğuma girsem harika olur ama tabisi en önemlisi bebeğimin sağlığı mide bulantıların çok oluyor muydu canım benim hiç yoktu ama iki gündür fena olmaya başladı çalıştığım okula belediye otobüsüyle gidiyorum mecburen ve beni çok kötü yapıyor otobüsler :KK61::KK61::KK61::KK61:
Ya kiloyu çok takmamak lazim onemli olan bebiş lerin sağlığı

bugünde çok sağlısız geçti çok mide bulantım vardı 2 öğün yapabildim

sabah: 1 kaşarlı tost

ara: 1 popkek

öğlen:1 ayran

akşam: çiğ köfte dürüm(canım sürekli acı şeyler istiyor sonra da midem yanıyor :KK43:

ara:3 mandalina(mideme iyi geldi açıldım) 1 çikolata 1 fincan 2 si bir arada
amanın bu ne :KK57::KK57::KK57::KK57: arkadaşım az daha dikkat et bende acı çok seviyorum dün bende baya bi yedim ama sen sadece onla besleniyosun:KK61:

bende dün yediklerimi yazıyım

sabah: tarhana çorbası patates salatası 1 dilim peynir

öğlen:mercimek çorbası kuru fasulye pilav cacık

ara: çiğ köfte

akşam:bolones soslu makarna ayran

yatmadan:mandalina muz 1 adet havuç

gene yumurtasız bi gün geçirdim bravo:KK17::KK17:

kızlar çiğköfte zararlı değilmi ki..o_Obenimde canım çok çekiyorda

etsiz yiyoruz cnm ama etsizlerde ne kadar sağlıklı bilemiyorum sonuçta dışarda yapılıyo bilemeyiz. ben midye dolmayı çok severim ama pek yararlı bişey değil hamileliktede yenmesi önerilmiyo.ama canım çekti nefsimi köreltmek için bi kaç tane yedim. bence canın bişey çektiğinde nefsini körelticek kadar tat bence ama en iyisini tabiki doktorun bilir.

etsiz yiyoruz cnm ama etsizlerde ne kadar sağlıklı bilemiyorum sonuçta dışarda yapılıyo bilemeyiz. ben midye dolmayı çok severim ama pek yararlı bişey değil hamileliktede yenmesi önerilmiyo.ama canım çekti nefsimi köreltmek için bi kaç tane yedim. bence canın bişey çektiğinde nefsini körelticek kadar tat bence ama en iyisini tabiki doktorun bilir.
bulgur çok cabuk bozuluyor ya o yüzden önerilmiyo sanırım ama benimde her önünden geçerken aklım kalıyor şu aralar midmee tatlı dışında herşey ıyı gelecek sanırım..sen ne güzel benden 4 hafta öndesin ben hala korkuyla geçiriyorum günlerimi..

Back
X