Hamiş bayanlar şeker yüklemesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Canhayat80

06.06.17 - 2.kuzumu bekliyorum
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2016
299
330
33
Bazıları zararli bazıları zararsız diyor bir türlü karar veremedim şeker yüklemesi hakkında sizler ne düsunuyorsunuz bayanlar??

Bazıları zararli bazıları zararsız diyor bir türlü karar veremedim şeker yüklemesi hakkında sizler ne düsunuyorsunuz bayanlar??
Canım, üzerine düşünülebilecek bir şey değil. Şeker hastalığı normalde bile çok tehlikeli bir hastalık. Gebelikte şeker, gizli şekerin de çok çok kötü sonuçları olabiliyor. Bu yüzden şeker yüklemesi yaptırıp yaptırmamak bir tercih değil. He diyorsan ki her hafta şekerimi takip ederim (ki parmaklarına her gün o iğneyi batırmak kadar iğrenç bir şey yok) çok da sıkı diyet yaparım, orasını bilemem.. Ama kendini prof. sanan çok sevgili (!!!!!) Bağğğğyan Karatay hanımın saçmalıklarından sonra çıkmış bir olaydır bu.. Tabi bence :)

Canım şeker yüklemesinin hiç bir sakıncası yok gönül rahatlığıyla yaptırabilirsin. Yediğin bir porsiyon baklava veya çikolata da bile sana verilecek olan glukozdan daha fazla şeker var inan...

Bence yaptırmak faydalı ben yaptırdım değerlerim sınıra yakın çıktı ve takipteyim önlemini almış durumdayım 50 CC içtim iki dilim baklavaya denk geliyor yemiyomusun hiç düşünme derim

Bence yaptırmak faydalı ben yaptırdım değerlerim sınıra yakın çıktı ve takipteyim önlemini almış durumdayım 50 CC içtim iki dilim baklavaya denk geliyor yemiyomusun hiç düşünme derim
Bende ölçtürüp ne gerekiyorsa yapayım diyorum ama her kafadan bir ses çıkınca aklım karıştı

bir yarari elbette yok sadece şekerin var mi yok mu ona bakılıyor ben gerek duymadım yaptırmadım. kac kg sun ?

insan vücudu öyle bir kullanılıyor ki her şey yukluyorlar ilaç ilaç ilaç. gerçekten bıktım .

Aradan yıllar geçiyor sonra şu deniyor

su testler yasaklandı su ilaç yasaklandı falan da filan .

ben her şeyin doğalından yanayım sağlıklı beslenin organik şeyler tuketin. kimyasal içeren ürünlerden uzak durun . bakın bakalım hiç bir ilaca gerek kalıyor mu?

Ben yaptıracağım zamanı gelince. Tatlıdan uzak duramıyorum ve şu an için uzak durmama da gerek Yok. Ama bu kadar çaba ile gebe kalmışken dünyada yapılması tavsiye edilen bir testi reddedip riske giremeyeceğim. He siz diyorsanız ben tatlı yemem, pilav, patates, makarna, ekmek hayatta yemem. Öğünlerime dikkat ederim. Şekerimi de sürekli takip ederim. O zaman gerek Yok.

Neden şeker yüklemesi yerine bol şekeri olan bişey yemiyorsun ki çok zararlı die biliyorum kesinlikle hemde

Hamilelik dönemini yeni atlattım ben yaptırmadım. Hiçbir eksikligini de görmedim.

Tekrar tekrar söylüyorum kızlar yaptırmanın hiç bir sakıncası yok... Amacı zaten ilerde oluşabilecek riskler varsa eğer onları öğrenmek, önlem almak. Hamilelik sırasında eğer bi sorun yaşarsanız ve farketmezseniz allah korusun düşüğe bile sebep olabiliyor. Önceden tedbir almak en iyisi

Ben yaptırmıcam. Zaten dikkat edilmesi gerekilen bir durum. Ayrıca tıp profsrlerinin de hepsi önermiyor. Yani tip da ikiye bölünüyorsa kişinin kendi tercihine kalmış bir durum. Bazı kişiler doktorların her dediğini yapıyor. Bazıları araştırıyor. Önemli olan sizin içinize sinmesi. Araştırın. Bu konuda ki alt uzmanları değil de prof.ları ya da bilim adamlarını dinleyin. Sonra da içinize sineni yapın.

Can'ım sonuçların kaç çıkmıştı. Hatırlıyorsan yazarmısın

Ailende şeker öyküsü olan yoksa kilon normal gidiyorsa hiç gerek yok bn sağlıkçıyım ve yaptırmayacagım ilk gebeliğimde yaptırmadım bunda da yaptırmayı düşünmüyorum.. vucudunun şekere tepkisini ölçüyorlar hepsi bu .. zararlı mı değil mi orası aşina .. bn zararlı old düşünüyorum yükleme yapan doktorlarımız kendi yakınlarına yaptırmıyorlar ama gelen hastalara da yaptırıyorlar farklı işte .,

Şeker yüklemesi annenin hamileliginde şekeri küçük bi ihtimal düşmesi ihtimali ile yapılan meyve suyu şeklinde biseymis bende yaptirmadim eksikliğini de görmedim. Hamileliğin 6. Ayında genelde yaptiriyormus doktor isteğe bağlı olan bişey ve bebeğin anne karninja 6. Ayda cigerleri gelişiyor ve şeker yüklemesi de gelişmesine engel oluyor... zaten bu olası risk de bebekte küçükken değil 5 ila 6 yaş tan sonra görülen bi sıkıntı oluyor

İğrenç bişi... Saf glikoz iciyorsun(iyyeaak) bide şekerinin normal çıkmasını bekliyorlar.... Gereksiz bulduğum bir test... Yaptirmayacagim...

Back
X