hamişler kan hapımı elevit mi kullanıyorsunuz?

birde arkadaşlar kan hapını aç karnına mı alıyorsunuz ve kalsiyum içeren besinlerden ne kadar sonra veya ne kadar sonra alıyorsunuz çünkü kan hapı aldığımız zaman kalsiyum içeren besinlerle arasında en az 2 saat olması gerekiyormuş ki ikisinden de yarar görelim diye.. mesela ben önceleri yoğurtla pekmez i çok tüketirdim veya pekmezli süt bu doğru değilmiş :)

merhaba arkadaşlar bende 17 haftalık hamileyim doktorum ilk ayda folik asidi bıraktırıp elevit verdi diğer bir doktorda bana 13. haftada eleviti bıraktırdı kilolusun dedi.şimdi sadece kan hapı alıyorum ama içim hiç rahat değil bu arada ben doğuda yaşıyorum burdaki doktorlar güvenilir olmadığı için iki doktora gidiyorum.

Ben ilk 3 ay folic plus kullandım,daha sonra da demir ilacına başladım.Şimdi 5 ayım bitti.doktorum bebeğin kemikleri güçlensin diye kalsiyum verdi.Düzenli olarak demir ilacı ve kalsiyumu kullanıyorum şimdi.Ayrıca eleviti 2-3 günde bir kullanmam için verdi,çünkü kilo yapıyormuş.Demir ilacını aldığım zaman süt,yoğurt,çay içmiyorum 1 saat önce 1 saat sonra dikkat ediyorum,yoksa hiçbir faydası olmuyormuş.

Back
X