- Konu Sahibi gxuxl_yxuxz
-
25 haftalık hamileyim günler uzun malumunuz orucu rahat tutuyor olmamız bebeğin etkilenmediği anlamına gelir mi ? Her gün tutmuyorum gerçi ara ara tutuyorum sizler ne düşünüyor sunuz bu konu da ?
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Bnde 31 haftalik hamileyim bnde son iki gun haricinde tuttum pek zorlanmadim acikcasi islerimi yemegimi fln aksam yapiyodum gunduz yatiyodum o yuzden pek su kaybetmedim ki hic susamiyodum ama iki gundur oturdugun yerde bile terliyosun burda cesaret edemedim yarin nasipse:)25 haftalık hamileyim günler uzun malumunuz orucu rahat tutuyor olmamız bebeğin etkilenmediği anlamına gelir mi ? Her gün tutmuyorum gerçi ara ara tutuyorum sizler ne düşünüyor sunuz bu konu da ?
Canım dogumun yaklasmıs zaten tıtamassın... Asırı terliyosundur..Cnm ben 37 haftalik hamileyim insallah 1hafta sonra bebegimi sezeryanla kucagima alcam hersene oruc tutan biri olarak bu sene birak tutmayi aklimin ucundan bile gecirmedim cunku gunler oldukca uzun ve bebegin kalp atislarini etkiliyor aclik ve zaten agir bi hamilelik geciriyorm halendaha bulantim oluyor ara ara istifra ediyorm ve sonayina yanasan hamisler bence tutmamalidir diye dusunuyorm zaten hamile ve emziren annelere oruc farz degil
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
İnş canım.. Sonradan kaza yapanılırız.. Sonuçta sGlıgımız bebegımız cok önmli bu konuda fetvayı zaten gercekten ımanı kuvvetlı olduguna ınandıgımız dr lar verır.. Dr sözunden cıkma bncedeBen dr.uma sormuştum. Çok iyi ve imanlı bir prof.tur. Hamilelere orucu tavsiye etmiyorum, ama daha sonra kaza et yoksa sorumluluk kabul etmem ona göre, demişti :)
Ben günde 3 lt su içiyorum, o bile yetmiyo bazen. Oruç tutarken su kaybetmemek imkansız. Allah korusun bebeğe bi zararı olsa geri dönüşü yok, ama orucun kazası var. Allahtan bi mani çıkmazsa kazasını tutarız.
Canım bnm bebegın ılk 3 ay senden beslenıyor.. Ac kalmam bır problem teskıl etmez belkı ama susuz kalman Allh korusun sıvı yetersızlıgınden düşük riskini arttırır.. Hatta dr lar ilk 3 ay özellikle bol bol sıvı almk gerektıgını söylerler.. Dıkkat et canım.. Olmassa gun asırı tut.. Bi tutbi tutma yani... Cok önmli haftalardasınben de hamile olduğuu yeni öğrendim. yaklaşık 5-6 haftalık hamileyim. oruç tutuyorum çevremde çocukları olanlara da sordum onlarda ilk aylarına denk gelenler tutmuşlar.henüz çok yeni olduğu için tutabiliyorum ve bebek benden ne kadar fazla besleneblir ki henüz çok küçük diye düşünüyurm. ama tabi bünyeden bünyeye değişyor. bir de kendi doktorumuza danışmak lazım.
Ewet biz hamileyiz.. Ama kımse bebegıne bişey olcGını bile bile oruc tutmuyor... Yaklasımınız ve birz belki yazma seklınden sert tawrınız var sanki.. Yanlışda anlamış olabılırım kusuruma bakmayın.. Ama eminim burdaki annelerin cogu onlara ewlat sahıbı edıcek olan yüce yaratıcıya karsı mahcup olmamak isteyişlerinden dolayı kafaları karısık.. Manevıyatları o kadar gıclu kı oruc tutmassak bı eksıklık hıssedıyolar.. Ama bı bünye ve hamileligin nasıl gittigine baglı... Biz oruc tutanlar bebeklerimizi ALLAHA EMANET ediyoruz... İnş bişi olmıcalk.. En azından benim gönlümrahat..Bebeğinize bir şey olma riskini bile bile oruç tutuyorsunuz ya, ona zarar geldiğinde dünyalar kadar sevap kazansanız mutlu olacak mısınız acaba? bırakın bu ramazanda da tutmayiverin, hamilesiniz siz.
Haklısın canım ... Bunada kayılıyorum... Oruc tutan birinin sahırda cok güsel beslenmesi ve agız acıklıgında bol bol sıvı alması gerekıyo.. Mesela ben gün asırı oruc tutuyorum.. 4 aylık hamıleyim.. Şükür ikimizde iyiyiz..inanmıyorum açlığı geçtim de şu sıcak günlerde vücudunuzu nasıl bu kadar susuz bırakırsınız
yazık günah.
hem o içtiğimiz sular sayesinde amniyon sıvısı yenileniyor.
Bence bi dr basvurmak gerekır.. Her hamilelik farklı ... Haftada bir kontrole gidilmeli illa oruc tutcam denırse ...Bebegin ilk 3 ayinda organlari gelisiyor...sonraki aylarda da kesenin suyu azalabilir..yaz mevsimindeyiz.perisan olursunuz.Allah musade etmis. Illaki tutarim derseniz de siz bilirsiniz...
Şimdi cok bilindk seler sölcem..eskoden annelerimiz içmeye bir bardak suyu Zor buluyolarmıs.. Tarla bahca bag...annenin kendini nasıl hissettiğine bağlı bir durum bu.. maşaAllah oruç tutup bebeğini sağlıklı dünyaya getiren çok insan var etrafımda.. hemde ramazanda bebeği fazlasıyla kilo aldılar :) bende 22 haftalık hamileyim.. 1 gün tutuyorum 1 gün tutmuyorum.. doktoruma gittim.. çok şükür bebeğimde bende iyiyiz.. sana bağlı bir durum canım bu..
Cnm eeet anneden beslenıyo amma istifar edenler su kaybndan bazıısı 1 2 ay hastanelerde yatıyo... Sıvı yeterszlıgı önmli bi falrör.. İlk 3 ay zaten rısklı söbm bnce dusunulmusı gerekırHamilelgin ilk uc ayi hicbisey yenmese dahi bebek beslenrmis.annenin deposndan kullanrmis :) bi doktor demisti oyle.hatta ilk uc ay mide bulntsi kusma cok olur kimisi hicbir sey yiyemez ama bebek beslenr.sonraki aylar icin gecerli degl tabi
Bende 18 haftalık hamileyim ara ara orucumu tutuyorum. Gecen doktorumada sordum bi sorun yok kendini iyi hissediyosan tut dedi.
Canım dogumun yaklasmıs zaten tıtamassın... Asırı terliyosundur..
İnş sonra kısın telafı eder Allh olan borcunu ödersın:)
Saglıklı dogumlar
İnş canım.. Sonradan kaza yapanılırız.. Sonuçta sGlıgımız bebegımız cok önmli bu konuda fetvayı zaten gercekten ımanı kuvvetlı olduguna ınandıgımız dr lar verır.. Dr sözunden cıkma bncede
Canım bnm bebegın ılk 3 ay senden beslenıyor.. Ac kalmam bır problem teskıl etmez belkı ama susuz kalman Allh korusun sıvı yetersızlıgınden düşük riskini arttırır.. Hatta dr lar ilk 3 ay özellikle bol bol sıvı almk gerektıgını söylerler.. Dıkkat et canım.. Olmassa gun asırı tut.. Bi tutbi tutma yani... Cok önmli haftalardasın
Ewet biz hamileyiz.. Ama kımse bebegıne bişey olcGını bile bile oruc tutmuyor... Yaklasımınız ve birz belki yazma seklınden sert tawrınız var sanki.. Yanlışda anlamış olabılırım kusuruma bakmayın.. Ama eminim burdaki annelerin cogu onlara ewlat sahıbı edıcek olan yüce yaratıcıya karsı mahcup olmamak isteyişlerinden dolayı kafaları karısık.. Manevıyatları o kadar gıclu kı oruc tutmassak bı eksıklık hıssedıyolar.. Ama bı bünye ve hamileligin nasıl gittigine baglı... Biz oruc tutanlar bebeklerimizi ALLAHA EMANET ediyoruz... İnş bişi olmıcalk.. En azından benim gönlümrahat..
Haklısın canım ... Bunada kayılıyorum... Oruc tutan birinin sahırda cok güsel beslenmesi ve agız acıklıgında bol bol sıvı alması gerekıyo.. Mesela ben gün asırı oruc tutuyorum.. 4 aylık hamıleyim.. Şükür ikimizde iyiyiz..
Bence bi dr basvurmak gerekır.. Her hamilelik farklı ... Haftada bir kontrole gidilmeli illa oruc tutcam denırse ...
Şimdi cok bilindk seler sölcem..eskoden annelerimiz içmeye bir bardak suyu Zor buluyolarmıs.. Tarla bahca bag...
Hem orucunu tutup sag salım ewladını kıcagına alan cok kişi var... Sorunlu bir hamilelik geçirmiyorsak hamilelik aymızda uygunsa kı bunu dr bilir bence tutulbılır.. Ama ara vererek...
Cnm eeet anneden beslenıyo amma istifar edenler su kaybndan bazıısı 1 2 ay hastanelerde yatıyo... Sıvı yeterszlıgı önmli bi falrör.. İlk 3 ay zaten rısklı söbm bnce dusunulmusı gerekır
Tutuyorsan Allh kabul etsın..
Hanımlar
Cnm ben dogum yaptim msji yazdm 37+1 suyum geldi dogum yaptm
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ay maşallah gözününüzaydın, geçmiş olsun ikinizde iyisiniz umarım darısı bizim başımıza inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?