Hamişlerr gelin biii !! Doğumu kolaylaştırmanın yolları nelerdir

Gizemalmina

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2016
34
9
1
31
Kızlar 37 haftalık normal doğum düşünüyorum ve doğumu kolaylaştırmak için hurmayı ve papatya çayını duydum ;) bunun dışında bildikleriniz var mı yardım lütfen ?

Kızlar 37 haftalık normal doğum düşünüyorum ve doğumu kolaylaştırmak için hurmayı ve papatya çayını duydum :KK66: bunun dışında bildikleriniz var mı yardım lütfen ?
merdiven çıkmak, bol bol yürümek işe yarayabilir.doktorunuzun önerisi daha önemli :) kolay doğum olur umarım

Onları da yapıyorum aynen doktorum da bunları önerdi bir de duş ama başka şeyler de var mı diye sormak istedim bu arada teşekkür ederim inşallah kolay Doğum olur ☺️

Korunmasız ilişki doğumu kolaylaştırıyor :oops:

Bir de alaturka tuvalete oturur gibi çömelmek de açılmayı arttırıyor.

Perine masajını da uygulayabilirsin veya zeytin yağını bir pamuğa döküp vajinal tampon yaparak yumuşamayı sağlayabilirsin.

Doğum başladıktan sonra kendine telkin yapmanı tavsiye ederim. Başarabilirim, yapabilirim, kolayca bebegimi dünyaya getirebilirim. Biraz sonra bebeğime kavuşacağım şeklinde... o an eğer paniklemezsen ve acıya teslim olmadan doktorun-ebenin sana verdiği talimatları uygularsan kısa sürede dünyaya getirirsin inşallah. (Suyu geldikten 5 saat sonra bebeğini doğurmuş biri olarak söylüyorum) unutma, o an o acıyı dindirmek sadece senin elinde :)

Ha bir de şimdiden nefes egzersizlerine basla canım. Ikınırken nefesi tutmak gerekiyor.

Sağlıcakla kavuşun inşallah yavrunuzla :KK68:

Çok teşekkür ederim canım benim inşallah bana da faydası olur çok sağol ☺️ Senin de evladına Allah uzun ve hayırlı ömürler versin inşallah

Ben hiçbir şey yapmadım, 37.haftada suyum sabah aniden geldi.
Zaten normal istemiyordum ama artık mecbur kalmıştım.
Doğumun başladığını anladığımda sakinliğimi korudum, duşa girdim, abdest aldım.
Evde 2 saat oyalandım, kimseyi telaşlandırmadım, eve gönderirler diye telkin bile ettim onları.
Hastanede bol bol yürüttüler, açılma yeterli olmayınca epidurali sadece 1 doz verdiler, suni sancı aldım.
Buna rağmen 7 saatte ve iki ıkınmada doğdu bebeğim.
Benim size tavsiyem şu olabilir, psikolojik olarak rahat olmanız ve o süreci eşinizle geçirmeniz çok önemli.
Yanınızda kalabalık istemeyin, odadan çıkarın insanları ve el ele eşinizle konuşarak, yürüyerek rahatlatın kendinizi.
Kafa olarak rahatsanız, zaten nasıl olduğunu anlamayacaksınız bile, bu muymuş diyeceksiniz.
Ölümüne normal doğumdan korkan biri olarak söylüyorum bunları.

Ne güzel kolay bir Doğum olmuş benim zaten açılmam var inşallah bende kısa sürede böyle kolay Doğum yapabilirim teşekkür ederim bu arada ☺️☺️

hurma yeyin bol boll
ramazanda yedigimizden
bol bol yuruyun, dag tas demeden yuryun ..

Back
X