• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hande Erçel diyeti (Güneşin kızlarındaki Selin) 1 haftada 5 kilo

bu arada meyve suyu içtiğim günün sabahı 68.8dim önceki serbest günümden dolayı 100 gram almışım. önemli değil. daha çok alırım diye bekliyordum. ertesi gün meyve sularından sonra 200 gram vermişim. yani 68.6 çıktım sevindim öyle. bu sabaha hiç geçmesek mi acaba? yaşanmamış sayamıyor muyuz? sayamıyoruz galiba. direk atlayıp yarına geçsek iyiydi de neyse yazalım kurtulalım. 69.4 çıktım. 800 gram almışım yaa nedir bu? bütün moral yerlerde. motivasyon gitti. diyeti bırakınca ben hemen geri mi alcam bu kiloyu. o zaman daha kötü. nolur başka diyet yapıp kilosunu koruyan birileri yardım etsin. motivasyona ihtiyacım var. bugün de yine sebest bıraktım ama akşama çorba içicem. yarın hemen hollywood diyetine devam. herhalde çok yürüdüm diye kötü oldum dünde. bi de aç aç. salaklık bende ama. PES ETMEK YOK, YOLA DEVAM demiştim ya başta, pes etmedik ama yola devam da edemiyoruz. kaldım öyle yolun ortasında. :KK1::KK42:
biraz iyi bişi de yazayım. dün arkadaşımla tam olarak böyleydik. onun bacaklar benim bacakların üstünde kol kola zaten benim kafa onun kafanın üstünde.:KK19:felan öyle işte. ahh ahhhh batsın bu dünya.

Yeşil bibere göre çok daha tatlı olan kırmızı biber, uzmanlara göre tam bir ecza deposudur. İçerisinde bol miktarda C, K ve P vitaminleri barındıran kırmızı biberin insan sağlığına olumlu ve olumsuz etkilerini şu şekilde gruplandırabiliriz:

Kırmızı Biberin Faydaları

• Kırmızı biber, cinsel isteği kamçılayarak cinsel gücü arttırmaktadır.
  • Sindirim sistemini düzenler ve hazmı kolaylaştırır. Böylece, mide tembelliğini gidermektedir.
  • Stresi azaltarak sinirleri yatıştırıcı bir etkiye sahiptir.
  • Vücuttaki mikropları öldürmede oldukça etkilidir.
  • Kolesterolü düşürür.
  • Romatizmayla ağrılarını azaltır.
  • İştahı açar.
  • Damar tıkanıklıklarının oluşmasını engeller.
  • Midede gaz birikimini önler.
  • Metabolizma hızını arttırarak zayıflamayı hızlandırır.
  • İshali engeller.
  • Bronşite ve buna benzer solunum hastalıklarına faydalıdır. Solunum yollarını açar.
  • Uzmanlar, prostat kanserinin önlenmesinde kırmızı biberin çok önemli bir etkiye sahip olduğunu belirtmektedir.
  • Kan dolaşımını düzenler
  • Eklem iltihaplarını tedavi eder.
  • Mide asidini önler.
  • Kırmızı biberin içerisinde bulunan capsaicin adlı maddenin meme, mide, mesane, karaciğer ve akciğer kanserlerinin engellenmesinde faydalıdır.
  • Terlemeyi arttırır.
  • Endorfin hormonu salgılanmasına yardımcı olur ve böylece, insanda mutluluk hissini uyandırır.
Kırmızı Biberin Önlediği Hastalıklar
Kırmızı biberin önlenmesine yardımcı olduğu başlıca hastalıklar şunlardır:

1. Kalp krizi
  2. Sedef
  3. Damar tıkanıklıkları
  4. Solunum yolları hastalıkları
  5. Kanser
Kırmızı Biberin Zararları
Bunca hastalığa iyi gelmesine ve rahatsızlıkları önlemesine rağmen, kırmızı biberin insan vücuduna çeşitli zararları da vardır. Egzama, yüksek tansiyon, üremi ve damar sertliği rahatsızlıkları olanlar kırmızı biber tüketimine dikkat etmelidir. Çünkü; kırmızı biber, bu hastalıkları tetiklemektedir. Ayrıca; kalp ve beyin damarlarında rahatsızlık bulunanlar da kırmızı biber tüketmemelidir.

ben de kolesterol de var. bari ona iyi gelir. off hiç enerjim kalmadı. sabahta annem battaniye falan almıştı. eve getirmişler. tam uyuyorum. rüyamın en güzel yeri, birden dan dan dan kapıya vurdular. diyom noluyoo. annemi aradım. battaniyelerden birini yanlış bırakmışlar. onu değiştirecez. rüyayı da unuttum gitti zaten o arada. sol gözüm de seyiriyo. sağ seyirince iyi, sol seyirince kötü bişi olcak derler ama. ben neden oluyor acaba diye araştırdım biraz. tıbbi açıdan yani yorgunluk, stres, kafein diyor. kafein almadığımıza göre... bir de sağ sağlık, sol varlık anlamına da geliyormuş. bugüne dair tek iyi haber o şimdilik.
bol bol iyi haberler almanız dileğiyle siz de şimdilik hoşçakalın.:KK15:

Merhaba millet ,

Kilo vermeye çalışırken gece-gündüz tartılıp takıntılı davranmamalı bence ..
İnsanın kilosu günün her saatine göre değişiklik gösterir.
En doğru sonuç hergün aynı saatte ( mümkünse sabah aç karnına ) aldığımız sonuçtur.
Bir de biz kadınlar iyi bilir yemeğin başında beklersek o yemek pişmezde pişmez :)) Bu da öyle bişey..
Diyet psikolojisi ve stres yağ yakımını yavaşlatır.. Vucudu strese sokmamak gerekir...
Bir de kilo vermekle ilgili yıllardır öğrendiğim birşey varsa o da ;
Yediğimiz ve içtiğimiz şeylerle değil,
Yiyip içmediklerimizle kilo veririz ...
Relax ol..
Sağlıklı beslen..
Bol su ..
ve egzersiz..

Back
X