Hangi alanı seçmem gerekiyor sizce..?

-stargirl-

Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2017
172
69
13
25
Arkadaşlar merhaba. Çok kısa özetlemeye çalışacağım umarım gevezelik etmem. Ben 10.sınıfım bu sene, kendim istemesem de babam istediği için eşit ağırlık seçtim. Ama eşit ağırlıktaki hiçbir derse fazla bir ilgim ya da sevgim yok. Sadece edebiyat seviyorum ama onu da istediğim ölçüde yapamıyorum. Bir de eşit ağırlıkta asıl belirleyici olan ders matematik. Benim ise matematikle yıldızım hiç barışmadı. Gerçekten her sene ucu ucuna 50den geçiyorum neredeyse. Tarih ve coğrafya yapabiliyorum ama fena halde sıkılıyorum yaparken.

Babam önü açık olduğu için tm seçmemi istiyor ve seçtim de, ama en başından beri gönlüm dil bölümünden yana. Çünkü hem yeteneğim var, hem de yapmaktan acayip keyif alıyorum. Bunu ingilizce öğretmenim de biliyor ve eğer hala dil istiyorsam babamla konuşabileceğini ve ikna edebileceğini söyledi. Bir de dil bölümünü seçen kişi sayısı 9. Ve 10 olmadan sınıf açılmıyor. O yüzden ingilizce öğretmenimiz babanla konuşayım falan diyor yani asıl amacı aslında dil sınıfının açılması o da kendisi için çabalıyor.

Ben ne seçmem gerektiğini bilmiyorum. Aslında tm seçtim de yani istersem dile çevirebilirim. Ama babam ileride iş bulma olanağım daha çok olsun diye eşit ağırlık seçmemi istiyor. Ama ingilizceyi çok seviyorum ve yeteneğimi boşa harcamak istemiyorum. Ama babamı nasıl ikna ederim, ileride pişman olur muyum bunları bilmiyorum...

İleride hangi meslek istediğim bile hala karar veremediğim bir konu. Bir ara psikolog olmak istiyordum ama akıl vermeyi pek sevmiyorum,bir gün bu meslekten bıkarmışım gibi geliyor sanki.. İngilizce öğretmenliği falan olabilir belki ama şu zamana kadar öğretmen aslaa olmam ya falan diyordum. Ne bileyim kafam aşırı karışık. Yardımınıza ihtiyacım var.

Baban ile konuş bu şekilde kazanamayacağını. Matematikten destek alırsan olur. Yoksa Nasıl kazanacaksın? Matematik çok önemli TM de.

Baban ile konuş bu şekilde kazanamayacağını. Matematikten destek alırsan olur. Yoksa Nasıl kazanacaksın? Matematik çok önemli TM de.

Evet biliyorum ama babam cidden trip atıp küser yani öyle davranıyor bazen. Matematiği küçüklükten beri hiç sevmiyorum

Öğretmenin senin yerine ikna edeceğini söylemis zaten..
Gönlün dil'den yana ise tabi ki onu seçmelisin..
Okumak için okumak değil de neye ilgin,yeteneğin var ise öyle hareket etmekte yarar var..

Öğretmenin senin yerine ikna edeceğini söylemis zaten..
Gönlün dil'den yana ise tabi ki onu seçmelisin..
Okumak için okumak değil de neye ilgin,yeteneğin var ise öyle hareket etmekte yarar var..

Tabi haklısınız ama, hem babamla aramız soğuk kalmasın istiyorum, hem de ileride iş bulmak zor olmasın istiyorum. Böyle düşününce TM mantıklı geliyor ama keyif almıyorum hiç. Öğretmenim de zaten dil sınıfı açılsın diye ikna etmeye uğraşıcak o da onu düşünüyor yani

dil okuyan herkes öğretmen olmuyor dil çıkışlıyım emin ol meslek çok seviyorsan peşinden git babanı ikna etme öğretmenim seni çağırdı de onlar halleder

Ben de, ablam da dil bölümü mezunuyuz.

Kesinlikle babanı ikna etmelisin, ayrıca dilde de oldukça iş imkanı var.

Emin ol gönlündekini değil de başkalarının lafı ile bölüm seçersen 20, 21 yaşına geldiğinde çok pişman olursun benden söylemesi. Babanın bir şekilde gönlü olur zaten ve de TM'de ilk 20 bine girmedikçe hiç de önün açık filan değil bunu da unutma. Çünkü dışarda sürüyle psikoloji, hukuk okuyan insan var. Dil bilmek o yüzden çok çok daha avantajlı... Ben TM çıkışlıyım şu an dile hazırlanmaya çalışıyorum. Sakın laflarımı unutma, baban her şekilde ikna edilir.

Bakin simdi size birsey anlatayim:
Bundan 12 yil once 15 yasinda bir kiz varmis ve iyi bir liseyi kazanmis. Sonra 9.sinifta deliler gibi sözel çalışmış cunku cok seviyormuş ve her gun bir klasik bitirirmis. 10 sinifta sozel secmek istiyor ama babasi izin vermiyor tabi. Sayisal sectiriyorlar zorla. 2 hafta fizikle cebellesip olmaz yapamam diyor ve aile bu defa gic degilse tm oku diyor. El mahkûm tm okuyor. 12.sinifin sonunda olmuyor edebiyatta cografyada tarihte tama yakib net yaparken matematikte 4-5 tane ancak...
Sonra aile mecbur kaliyor ve kiz 2.sene sozelden hazırlanıyor. Derece yapabilecekken kaybettigi yillar ona tokat gibi çarpıyor ve yine de oldukca yuksek bir puanla üniversitesine basliyor. Ama "daha iyi olabilirdi! " hep aklının bir kosesinde...

Buradaki bahsi gecenin kim oldugunu soylememe gerek yok. Pişman olmamak icin hayallerinin pesinden git. Iyi oldugun alanda ilerle. Cunku o sinava sen gireceksin baban degil!

Yani günümüzde 2 dil bilmeyen doğru düzgün is bulamiyorken,neden dil okumanın önü kapaliymis gibi konuşuyorsun anlayamadım??
Emin ol t-m okuyup matematik yapamayacaksan okumsk icin okumanın da sana çok bir getirisi olacağını sanmıyorum..
Hayirlisi olsun

Ablalarım çok ama çok teşekkur ederim tek tek cevap veremesem de her mesajınızı inanın 3-4 kere okudum. Cidden çok haklısınız ama ne bileyim sırf bir bölüm yüzünden babamla aynı evde küs gibi kalmak istemiyorum ve evet bana küser eğer dil seçersem. Ama tm bölümü bana uygun değil bunu da biliyorum... kafam çok karışık

En fazla ne kadar küs kalabilir ki :) sen de birazcık nazlan babacığına "lütfen babam çok istiyorum" filan de... Emin ol eninde sonunda yumuşayacaktır.

Buyuk ingilizce ogretmeni acigi var
Zaten onunmuzdeki yillarda hazirlik siniflari acilacak
Gonlunde dil varsa kesin girmelisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…