Arkadaşlar merhaba. Çok kısa özetlemeye çalışacağım umarım gevezelik etmem. Ben 10.sınıfım bu sene, kendim istemesem de babam istediği için eşit ağırlık seçtim. Ama eşit ağırlıktaki hiçbir derse fazla bir ilgim ya da sevgim yok. Sadece edebiyat seviyorum ama onu da istediğim ölçüde yapamıyorum. Bir de eşit ağırlıkta asıl belirleyici olan ders matematik. Benim ise matematikle yıldızım hiç barışmadı. Gerçekten her sene ucu ucuna 50den geçiyorum neredeyse. Tarih ve coğrafya yapabiliyorum ama fena halde sıkılıyorum yaparken.
Babam önü açık olduğu için tm seçmemi istiyor ve seçtim de, ama en başından beri gönlüm dil bölümünden yana. Çünkü hem yeteneğim var, hem de yapmaktan acayip keyif alıyorum. Bunu ingilizce öğretmenim de biliyor ve eğer hala dil istiyorsam babamla konuşabileceğini ve ikna edebileceğini söyledi. Bir de dil bölümünü seçen kişi sayısı 9. Ve 10 olmadan sınıf açılmıyor. O yüzden ingilizce öğretmenimiz babanla konuşayım falan diyor yani asıl amacı aslında dil sınıfının açılması o da kendisi için çabalıyor.
Ben ne seçmem gerektiğini bilmiyorum. Aslında tm seçtim de yani istersem dile çevirebilirim. Ama babam ileride iş bulma olanağım daha çok olsun diye eşit ağırlık seçmemi istiyor. Ama ingilizceyi çok seviyorum ve yeteneğimi boşa harcamak istemiyorum. Ama babamı nasıl ikna ederim, ileride pişman olur muyum bunları bilmiyorum...
İleride hangi meslek istediğim bile hala karar veremediğim bir konu. Bir ara psikolog olmak istiyordum ama akıl vermeyi pek sevmiyorum,bir gün bu meslekten bıkarmışım gibi geliyor sanki.. İngilizce öğretmenliği falan olabilir belki ama şu zamana kadar öğretmen aslaa olmam ya falan diyordum. Ne bileyim kafam aşırı karışık. Yardımınıza ihtiyacım var.