Arkadaşlar merhaba... İki bebek arabası arasında çok kararsız kaldım.. İlk bebeğim hangisi daha iyi olur bilemedim.. Biri çok kullanışlı, biri daha hantal ama o da kullanışlı aslında karar veremiyorum bir türlü..
Sizce hangisi?

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Arkadaşlar merhaba... İki bebek arabası arasında çok kararsız kaldım.. İlk bebeğim hangisi daha iyi olur bilemedim.. Biri çok kullanışlı, biri daha hantal ama o da kullanışlı aslında karar veremiyorum bir türlü..Sizce hangisi? Eki Görüntüle 1220102 Eki Görüntüle 1220103
Hay Allah razı olsun senden.. O kadar çok okudum ki herkes bi chicco lite way, chicco lite way demiş.. Neredeyse dün akşam alıyordum... Sonra en iyisi kk'dan ses çıkar belki bişiler diyen olur biraz bekliyim dedim, hayırlısıymış demek ki.. Ama bir taraftan da arabaların resmine baktığımda bile senin dediğini hissettim bende, yani chicco lite way pratik sanki ama ne biliyim diğeri araba gibi deyip duruyordum :) bebeğim daha yok gelecek inşallah :)canim bende her iki tipten var hatta ikinci aldigim chicco liteway. o yuzden sanirim iyi bir karsilastirma yapabilirim. Ilk once stokke aldim buyuk cok yer kapliyo ama tam anlamli ferari konforu diyebilirim. Ve tatile gidicegimizde bebegim 1 yasindaydi kucuk bir puset araba gerekti sonra chicco liteway aldim. Ama ne yalan soyliyim iyi bir araba olmasina ragman bebegim chicco litewayda cok rahat etmiyordu.Bebebek arabasinda zor uyuyordu, 1 saat oturdu mu sanirim sirti agrimaya basliyordu. Puset arabalari icinde chicco liteway en iyilerinden buna eminim ama normal araba tipi bebek arabasinin yerini tutmaz bence ve ayrica bebegin kucukse tavsiye etmem. Ben zorda kalmadikca her zaman araba tipi bebek arabami kullaniyorum. Chicco sadece cok kisa mesafelerde marketten ekmek almaya giderken kullanabilirim. Eger kendim rahat gezmek istiyorsam carsida mutlaka once bebegim arabasinda rahat etmeli.
İkisi de kırmızı ama ton farkı var sadece hangisi anlamadım?Kırmızıyı beğendim ben.
Evet şu alttaki kırmızı gayet güzel bence :)
Bence de en alttaki :)
Hay Allah razı olsun senden.. O kadar çok okudum ki herkes bi chicco lite way, chicco lite way demiş.. Neredeyse dün akşam alıyordum... Sonra en iyisi kk'dan ses çıkar belki bişiler diyen olur biraz bekliyim dedim, hayırlısıymış demek ki.. Ama bir taraftan da arabaların resmine baktığımda bile senin dediğini hissettim bende, yani chicco lite way pratik sanki ama ne biliyim diğeri araba gibi deyip duruyordum :) bebeğim daha yok gelecek inşallah :)
Dediğin gibi en sonunda bende üsttekine karar verdim sonunda.. Giysi konusunda da haklısın bende aynen öyle yaptım.. beğendiğim 1 yaş kıyafetini bile aldım ama gidipte 4-5 tane hastane çıkışı almadım.. gerek yok bence de, hayırlısıyla bide gelserica ederim canim sendende allah razi olsun. iste bebek kucuk olunca en iyi puset dahi alsan yinede diger arabanin yerini tutmuyor tutamazda. cocuk buyuk olsa 1,5-2 yas arasi tamam puset kullan ama iste bebek olunca pusette diger araba kadar rahat etmez. Simdi bende ayni senin gibi cok arastirdim cocugum konusunda cok hassasim. bazi annelere gore abartiyorum ama huy iste :) Puset ben yine almazdim aslinda ama ucakta sorun oldugu icin mecburen puset almam lazimdi sonra chicco liteway aldim iste onuda tam 5 ay arastirdim.
Ama yinede tam dusuncelerimi yaziyim sana. Bebek kucukken puset tavsiye etmem ama buyuyunce cok iyi kullanisli olur. cunku buyuyunce oturuyor yuruyor o yuzden kullanilabilir. Ama eger kendi ozel araban yoksa devamli toplu tasima araci kullanicaksan ve gercekten araba tipi kullanamicaksan puset alicaksan bebegin kucukken hani araba koltugu oluyor ya bebek arabalarinada monte ediliyor onlardan alabilirsin. Chicco liteway uzerinede oluyordu sanirim onlar tam emin degilim. Ama genelde ondada kucuk bebekler rahat ediyor. Ve ayrica mesela kis aylarinda dogum yapicaksan ve fazla disari cikmam diyorsan bebekle onuda dusunmelisin. Yok eger calismiyan bir anne olup devamli gundelik alisveris ihtiyaclar icin cikmak zorundaysan puset pek iyi olmaz sanirim. simdi ruzgarli bir hava dusun ruzgar karsidan esiyor tamamen cocugunun ustune pusetin icine eser. Hemen usutur hasta olur. Ama araba tipinde daha iyi korunuyor saklanior icine ve ayriyetten yonunu degistirebiliyorsun.Yani chicco da fiyati az degil o bakimdan yanlis karar vermeni istemem. Birde mesela chicco surmesi kolay tamam ama puset oldugu icin icine bir cocuk oturdugunu dusun 10 kilo onun kilosunu one dogru itmek zorundasin.Diger buyuk bebek arabamiz buyuk tekerli ve adete kayiyor cok kolay suruluyor. ve aynen yatak gibi cok rahat uyuyor kizim.
Ben hic toplu tasima araci kullanmam ya yuruyerek gidiyorum yada kendi arabamla. ama sunu soylemeliyim araba tipi bebek arabasini kendi arabamiza yerlestirirken esim her seferinde soyleniyor bu cok buyuk agir puseti kullanalim falan. Tamam bir yone hakli ama benim cocugumun konforu herseyden onemli o yuzden yinede biz buyuk bebek arabasini kullaniyoruz.
Ben diger annelere gore bazi seylerde farkli dusunen biriyim. diger konulara bakiyorumda. kiyafet mesela hastane cikisi alinmis bir kac takim. Bana gore icinde gereksiz birsuru kucuk parca var. onun yerine ben mesela uzun kollu alttan citcitli atlet ayaklarina corap giydiryirodum ve uzerine ayakli tulum. 2 parca pijama takiminda kucaga alirken falan bebegin pijama ustu yukari toplanior karni beli aciliyor hic sevmemistim o yuzden kucukken. Ben tulum almistimve genelde baya buyuk beden rahat etmesi icin. Cunku hemen buyuyorlar. Ve onlukler almistim bebegime. ipli degil penye kafasindan geciriyorsun. kucukken agzindan hemen sut akiyor su akiyor kolay sekil degistiryiordum. ipli baglamali onlukler cok kullanissiz boyun tarafinda dugum acitabilir.
Benim de en çok düşündüğüm bu.. Sonra pişman olup gider chicco alırsam diye kararsızlığımaynen bende 2 aydır araştırıyorum.. chicco liteway ile wollex arasında kaldım baston puset düşünüyorum ben.. benim için önemli olan bagajda çok yer kaplamaması. tüm arkadaşlarım bu yüzden 2. bebek arabası almak zorunda kaldı. ama sanki chicco alıcak gibiyim... wollex california san diego baston kullanan varsa fikrini alabilirim :)
Dediğin gibi en sonunda bende üsttekine karar verdim sonunda.. Giysi konusunda da haklısın bende aynen öyle yaptım.. beğendiğim 1 yaş kıyafetini bile aldım ama gidipte 4-5 tane hastane çıkışı almadım.. gerek yok bence de, hayırlısıyla bide gelse![]()
Merhabalar,
bende bir türlü bebek arabasına karar veremeyenlerdenim. Stokke ve Bugaboo yu inceledik eşimle fakat bir türlü karar veremedik. Chicco almak istemiyorum çevremdeki insanların bir çoğu hiç memnun kalmayıp değiştirmişler, aslında benim içimden geçen Stokke ama onuda uzunca bir süre kullanan birisinden fikir almak önemli kullanmadan bilemiyorsun çünkü bu tarz şeyleri, kullanan bir arkadaşımız varsa yardımcı olursa çok memnun olurum.
Teşekkürler,
canim ben stokke aldim. kizim suan 16 aylik ve cok memnunum. Ve ayrica stokke yuksek oldugu icin kizim icinde daha rahat ediyor etrafi gorebiliyor. diger bebek arabalarinda bebek herkezin bacaklarina bakiyor ama stokkeda normal bir yetiskin gibi yuksekten goruyor herkesi.
Tek eksi yani bence buyuk ve agir olmasi. buyuk bir arabaniz olmasi lazim. Benim kendi kullandigim arabam kucuk onada sigiyor ama bagaja cok fazla sey koyamuyorum o zaman.
Teşekkür ederim bilgilendirmen için Stokkenin hangi modelini aldınız acaba 2 tane modeli varmış bende çok istiyorum ama eşim tek başına bir yere gittiğinde kullanabilecekmisin kapatıp açabilecekmisin diyor. Detaylı bana yardımcı olursan stokke konusunda çok memnun olurum.
Tekrar teşekkür ederim
Tabiki canim. Ben Stokke xplory aldim. kapatip acmasi diger arabalara gore farkli oldugu icin sadece deneyim gerekli. ama kucaginda cok kucuk bir bebek olursa tabi tek elle acip kapatamazsin ama bu baston tarzi olmayan tum arabalarda bence oyle.
Ve evet agir. otobus tramway kullaniyorsan yogunlukla tabi biraz zor olur indirip bindirmesi. Ama diger arabalardan cok farkli diye sorarsan bana bence degil tabi birazda kisisel tercih bu. Yani ben cok gordum tek anne disarda stokke xplory tek basina kaldiryiordu. Guclu annelerde var yani. Ben baston bebek arabasi bile kaldirmamis bir insan oldugum icin bana agir geliyor. Zaten toplu tasima araci kullanmiyorum. Ya yururum yada kendi arabami kullanirim. Ama sunu soyliyebilirim. Bebegin yatagindaki konfor kadar rahat yatar uyur oturur.
Ben ayrica ayak tulumunuda aldim footmuff. Ve o okadar kalin yumusak birsey ki. kutuplarda olsak bile sicak tutar. kesinlikle onuda almani tavsiye ederim. battaniye kullanirim falan diyorsan bence cok buyuk yanlis yaparsin. ilk once bak sonra karar ver. Yagmur yagsa icine gecirmez islanmaz cocugun tamamen kafasina kadar icine sokabiliyorsun. Sadece bebekken degil 4 yasinda dahi olsa icine sigabilicek sekilde. Diger markalarin tulumlarina asla benzemiyor. Benim kizim icine gomuluyordu kisin sicacik kaliyordu. Ve sunu soylemeliyim kizim cok keyifcidir tadini cikarir :).
yuzune kesinlikle ruzgar vurmuyor cunku basligi engel oluyor birde tulumun icinde. Yok icim rahat etmez diyorsan kar yagiyorsa yagmurlugu var paketin icinde cok guzel. Fermuarli yagmurlugu ve penceresi var :). Valla ben cok memnunum ve mutlaka tavsiye ederim. Yuksek olmasi gercekten bir avantaj. Etrafinizdaki cocuklara bakin isterseniz. Cocuklar neden kucak istiyor herseyi fazla yerden gordukleri icin manzara hos degil yukseklik istiyorlar veya arabada rahat degiller belirli bri saatten sonra sirti agriyor.Sencede dogal degil mi ?
Cift yonlu olmasida avantaj. Bebek kucukken veya kisin.anneye donuk buyuyunce ve yazin ters yonde.
Ve saglam ya. oyle hafif tingir mingir sallanan birsey degil. Insana guven veriyor. Ve anneye cok buyuk kolaylik. cok kolay sruruluyor .caba sarfetmeye gerek yok. tekerlekleri sisirme gibi bir kayginiz yok.
Bana gore kisacasi anne rahat etmek istiyorsa once bebegini rahat ettirmeli. Ve 3 yil fabrika garantisi var.
Ayrica butun arabanin yikanabilir oldugunu bilyiormuydun. olasi bir kirlenme yikiyabilirsin. Genelde bebeklerin onden tutukari yer kirleniyor. Onu cok kolay fermuarli yerden acip yikayip tekrar takabilirsin. Veya ben cok fazla birsey yoksa hemen islak mendille cikartmadan siliyorum sonra oyle kuruyor.
Begenmedigin yonu var mi diye sorarsan bana tek begenmedigim yonu agir olmasi biraz.Mesela asansor bozuksa bir kac kucukta arabayi cikartmak bir hayli zor. O zamanda size yardim edicek mutlaka nazik bir beyefendi olur :)
Baska bir soru sormak istersen cevaplarim cekinme ?