Hangi bolumu secmeliyim?

skyrose

Guru
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
1.900
2.501
333
Merhabalar :) Benim okul ile ilgili bir sorunum var. 17 yasindayim ve seneye universiteye basliyorum. Yurtdisinda okuyorum, bu sene secim yapmak zorundayim. Benim secmekte kararsiz kaldigim 2 bolum var birisi sosyoloji digeri ise uluslararasi ticaret yonetimi. Ikisi icinde yeterli puanim var. Okulda sosyoloji dersim de ticaret dersim de cok iyi, ikisini de cok seviyorum ama universite icin hangisini secmem konusunda kararsizim. Aslinda ikisini de secebilirim ama ben cok zor olacagini dusunuyorum ve bildigim kadariyla sosyoloji okursam pek calisma alanim olmicak. Yaniliyo da olabilirim ama herkes boyle diyor. Uluslararasi ticaret yonetiminin calisma alani daha genis ilerde is bulma olanagim daha fazla. Ama bi yandan da sosyoloji ogretmenim universitede sosyoloji okumami tavsiye ediyo. Bilmiyorum kafam gercekten cok karisik sizce hangisini seciyim? Bu arada ikisinin de egitim suresi 4 sene. Hep uluslararsi ticaret okuyacagim diyodum ama su siralar aklim karisti. Lutfen yardimci olursaniz cok sevinirim cok kararsizim. :26:

Oyumu,Uluslarası Ticaret olarak kullanıyorum :)

yurt dışında nasıldır bilemiyorum ama Türkiyede sosyoloji okuyup da işini yapan kimseyi görmedim.

kesinlikle ticaret diyorum:3:

Kesinlikle Uluslararası Ticaret diyorum. İlgin ve bilgin varsa kaçırma :)

valla onceden sosylojı okuyan rehberlik ve psikolojik danısman bile oluyordu Türkiyede..
ama simdi oyle bır sansları yok..yurtdısında nasıldır bilemiyorum...
Türkiyede olsaydın ve sosyoloji okusaydın su diyalogla cok karsılasabilirdiniz ama:))

...kızın ne okuyo abi?
...sosyoloji okuyor..sosyolog olacak..
...sosyolog ne abi?? ne iş yapar:))
... :S

bu tür diyaloglara mahal vermemek için ticaret okurdum ben olsam:))))

Son düzenleme:
Hangisinin iş alanı daha fazla ise onu tercih et. yani okul bittiğinde hemen işe girebileceğin bir bölüm olsun.
Sonrasında pişmanlık fayda etmiyor.

valla onceden sosylojı okuyan rehberlik ve psikolojik danısman bile oluyordu Türkiyede..
eger orada da boyle bşr sansın var ise dusunulebilir..
ama ben olsam ticaret okurdum kesinlikle;)

Burda genelde sosyoloji okuyanlar ogretmen oluyolar. Ogretmen olmayi cok isterdim :) Ama is bulmak yine zor.

yurt dışında sosyoloji, psikoloji gibi insana yönelik bölümler çok avantajlı ne yazık ki bizim ülkemizde sosyolojinin pek yeri yok bizzat okumuş biri olarak üzülerek söylüyorum :30: ben 2 yıldır tanıdığımın dershanesinde rehber öğretmenlik yaptım şimdi doğum nedeniyle ayrıldım işe döndüğümde ne yapcağımı bilmiyorum uluslararası ticaret diyorum bende hele ki günümüz şartlarında en önemli şeylerden biri ticaret olunca elbette daha avantajlı bir bölüm oluyor

yurt dışında sosyoloji, psikoloji gibi insana yönelik bölümler çok avantajlı ne yazık ki bizim ülkemizde sosyolojinin pek yeri yok bizzat okumuş biri olarak üzülerek söylüyorum :30: ben 2 yıldır tanıdığımın dershanesinde rehber öğretmenlik yaptım şimdi doğum nedeniyle ayrıldım işe döndüğümde ne yapcağımı bilmiyorum uluslararası ticaret diyorum bende hele ki günümüz şartlarında en önemli şeylerden biri ticaret olunca elbette daha avantajlı bir bölüm oluyor

evet size katiliyorum. Zaten ilerde Turkiyede de calismak istedigim icin uluslararasi ticaret daha iyi bir tercih galiba.

Türkiyede olsaydın ve sosyoloji okusaydın su diyalogla cok karsılasabilirdiniz ama:))

...kızın ne okuyo abi?
...sosyoloji okuyor..sosyolog olacak..
...sosyolog ne abi?? ne iş yapar:))
... :S

bu tür diyaloglara mahal vermemek için ticaret okurdum ben olsam:))))

ahahah bu ülkede arkeoloğa alkolik diyenler var

Uluslararası ticaret yönetimi önü çok açık bir meslek.
Ama önemli olan senin bu konuya ilgi duyup duymadığın.Eğer ilgin varsa hiç düşünme derim

İkisi alakasız bölümler aslında, ilgi alanına uygun seçim yap, entelektüel bir branş seçip okuma araştırma yorumlama ile meşgul olmak istiyorsan sosyoloji seç, iş hayatına atılmak istiyorsan uluslar arası ilişkileri seç.

Çok şaşkınım, çünkü sosyoloji ile uluslararası ticaret birbirinden tamamen farklı iki alan. Yani ikisini de aynı ölçüde seviyor olamazsın, sanmıyorum. Bir kere uğraşacağın şeyler o kadar alakasız ki....Üstelik ticaret için farklı, sosyoloji için farklı yetenekler gereklidir diye düşünüyorum.

Fakat yine de sen ikisini de seviyorum demişsin,

Sosyoloji okursan kendini geliştirip bol bol kitap okuyup üniversitede kalmayı ve akademisyen olarak devam etmeyi düşünebilirsin ya da NGO larda falan çalışabilirsin. Sosyolojinin alanı çok dar değil, senin ne kadar başarılı olduğun önemli biraz da. Ama zor iş katılıyorum.

Uluslararası Ticaret içinse Türkçe İngilizcenin yanına bir iki dil daha ekleyebilirsen çok güzel para kazanırsın ilerde. Daha pratik, kendini kitaplara boğmadan okuyabileceğin bir bölüm.

Çok şaşkınım, çünkü sosyoloji ile uluslararası ticaret birbirinden tamamen farklı iki alan. Yani ikisini de aynı ölçüde seviyor olamazsın, sanmıyorum. Bir kere uğraşacağın şeyler o kadar alakasız ki....Üstelik ticaret için farklı, sosyoloji için farklı yetenekler gereklidir diye düşünüyorum.

Fakat yine de sen ikisini de seviyorum demişsin,

Sosyoloji okursan kendini geliştirip bol bol kitap okuyup üniversitede kalmayı ve akademisyen olarak devam etmeyi düşünebilirsin ya da NGO larda falan çalışabilirsin. Sosyolojinin alanı çok dar değil, senin ne kadar başarılı olduğun önemli biraz da. Ama zor iş katılıyorum.

Uluslararası Ticaret içinse Türkçe İngilizcenin yanına bir iki dil daha ekleyebilirsen çok güzel para kazanırsın ilerde. Daha pratik, kendini kitaplara boğmadan okuyabileceğin bir bölüm.

Burasi Turkiye'den cok farkli. Ayni anda Sosyoloji, Ticaret ve Turizm yapiyorum ben :) Yani evet farkli alanlar cunku daha cok secme sansi sunuluyo bize universite icin. Turkiye'den cok farkli bi sistemi var. Elbette Ticaret icin de Sosyoloji icin de farkli yetenekler gerekli ama ben 4 senedir iki dersi de goruyorum ve ikisi icinde oldukca yetenekliyim. Belki size cok garip gelebilir ama dedigim gibi buranin sistemi boyle. Evet ben ikisini de seviyorum ama ticarete daha yatkinim zaten en cok onu secmek istemistim sadece ogretmenim kafami karistirdi biraz. Ama kararimi verdim ulsulararasi Ticaret'i sececegim. Ilgiliniz ve yorumunuz icin tesekkurler :)

Back
X