• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi Bölümü Seçsem??

Cokmutsuzumcok

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
903
238
53
27
Hanımlar kafam çok karışık bu yıl sınava girdim sıralamam 16k

Bu sıralama ile bana kesin gelen okullar: ankara üniversitesi pdr,gazi üniversitesi pdr,selçuk hukuk,çukurova hukuk,uludağ hukuk,odtü uluslararası ilişkiler ve odtü Kamu yönetimi ve siyaset bilimi... ailem ankarada yaşıyor bende burda kalmak istiyorum şehir dışı istemiyorum çünkü lisede yatılı kaldım ve zorluğunu yaşadım...meslek testi çözdüm genel olarak bu bölümlerim hepsine eğilimim var...Hukuk Fakültesi gözümü korkutuyor derslerin zorluğu falan bide hukuk yazarsam kesin şehir dışı olacak Konyaya gitmek istemiyorum bide biliyorsunuz çünkü çok rahat bir şehir değil ilkokul ve ortaokulda orda yaşadım..kafam çok karışık hocalarımda pdr bölümünü küçümsüyor aslında odtü de yazabilirim ama uluslararası ve kamunun iş garantisi var mı??odtü ingilizce eğitim veriyor Kampüsü harika aile yanı hem ama işte bölümler iş garantili değil.yardım edin kafamda
deli sorular...Diğer hukuklarıda yazabilirim ama hukuk beni çok zorlar mı hem diğer şehirler aileme çok uzak olacak ??artık biraz rahat etmek istiyorum ama ileride iyi parada kazanmak istiyorum...

Önemli olan senin ne istediğin. İlk olarak ne okumak istediğine karar ver. Ondan sonra okumak istediğin bölümler şuan yaşadığın şehirde var mı, puanın yetiyor mu bunu değerlendir bence. Zevk aldığın bir bölümde zorlanacağını sanmıyorum.

ya hiç şunu yaparım, şu bölümü seviyorum dediğin hiçbir bölüm yok mu?
pdr ne hukuk de? ya da uluslararası ilişkiler.
ne istediğinizi siz bilceksiniz biz değil.

Bu sıralama ile bana kesin gelen okullar: ankara üniversitesi pdr,gazi üniversitesi pdr,selçuk hukuk,çukurova hukuk,uludağ hukuk,odtü uluslararası ilişkiler ve odtü Kamu yönetimi ve siyaset bilimi... ailem ankarada yaşıyor bende burda kalmak istiyorum şehir dışı istemiyorum çünkü lisede yatılı kaldım ve zorluğunu yaşadım...meslek testi çözdüm genel olarak bu bölümlerim hepsine eğilimim var...Hukuk Fakültesi gözümü korkutuyor derslerin zorluğu falan bide hukuk yazarsam kesin şehir dışı olacak Konyaya gitmek istemiyorum bide biliyorsunuz çünkü çok rahat bir şehir değil ilkokul ve ortaokulda orda yaşadım..kafam çok karışık hocalarımda pdr bölümünü küçümsüyor aslında odtü de yazabilirim ama uluslararası ve kamunun iş garantisi var mı??odtü ingilizce eğitim veriyor Kampüsü harika aile yanı hem ama işte bölümler iş garantili değil.yardım edin kafamda
deli sorular...Diğer hukuklarıda yazabilirim ama hukuk beni çok zorlar mı hem diğer şehirler aileme çok uzak olacak ??artık biraz rahat etmek istiyorum ama ileride iyi parada kazanmak istiyorum...

Bence memleket yada egilim bazinda degilde ileri goruslulukle yaklasin yada oyle yaklasmanizi tafsiye ederim

Cunku suan ulke zaten universite mezunu issiz genc kayniyor hepsinin elindede en iyi diplomalar

Cahil cahil konusmak istemem cokta bilgim yok ama kamu yonetimi ise yarar bir bolum olsa acikogretim fakultesinde yeri olmazdi diye dusunuyorum siyadi bilimlerede biraz siyasi cevre gerek gozuyle bakiyirum ( tabi arastirmak gerek benimki sadece dusunceye dayali fikir)

Yani bence gelecekte hangi bolumlerin onu acik hangi bolumu okursan issiz kalmassin gozuyle bakmani tafsiye ederim

beni zorlar dıye dusunuyorsan ankara unıversıtesı yazma geçme notu 70 yata yata rahat okyayım dersen gazi pdr yaz hem aile yanı hem rahat, diğerlerinin iş imkanı yok, ankara hukuk okumyacaksan zaten hukuk okumanın bır prestiji yok hukuğu boşver zaten , eyorlanmam bu kadar başarılar

Binlerden su k lere ne zaman gectik ya? :110:
İş garantisi bu ülkede sürekli değişen bir şey. Şu an iş imkanı çok olan bir bölüm birkaç sene sonra ortada kalabiliyor maalesef. O yüzden, yeteneklerine yakın olan, rahatça yüksek ortalama yapabileceğin bir bölüm seç. Yüksek lisans yaparken ne bileyim yurt dışı bursuna başvurmak istersen lazım olur not ortalaması.

Çukurova hukuk tavsiye etmem
ben olsaydım uludağ hukuk ya da ankara pdr ikisini düşünürdüm

illa iş bulma imkanı diyorsan en uygunu pdr gibi
çünkü hukuk o kadar arttı ki kontenjanları bir sürü de hukuk mezunu oldu 4 seneye sen mezun oluncaya dek iyice artar..
onun dışında odtü de ingilizce eğitim ile yurtdışına gidenler oluyor epey mesela bahsettiğim bölümlerden bir arkadaş odtü kamu yönetimi mezunuydu yüksek lisansa ingiltereye gitti orada da evlendi kaldı.

Şehirdışında okuman sıkıntı olmazsa ben olsam uludağ kesin yazardım. Ama sıkıntıysa pdr yaz kesin

Hocaların haklı, pdr yazıp da puanını ziyan etme bence, eski prestiji kalmadı çünkü bu bölümün..
Hukuka da yatkınlığının olması lazım, sevmen lazım.. Zorluğu da var.. Ve mezun çok fazla, hukuk bitirmen asla yetmiyor iyi para kazanabilmen için.
Ben olsam odtü kamu yazardım. Kendini geliştirirsen çok iyi yerlere getirebilir seni..
Ve aile yanında okumak gerçekten çok güzel, ayrı bir şehir çok yoruyor insanı. Eğer sorunlu bir ailen yoksa odtüde okumak harika olur senin için..

Bence öncelikle kendi kendine düşün hangi işi yaparak mutlu olacağını

Ilk olarak hukuk yazma . Cunku son zamanlarda hukuk fakultesi sayisi çok artti. Devlette ankara veya istanbuldaki iyi universitelerden biri olmayacaksa yazma .

Ben ankara pdr veya Odtu dusun derim . Tabi ki burada senin ilgili alanlarin ve gelecekte ne yapmak istedigin rol oynayacak . Ileride yurtdisi dusunuyorsaniz ve 3 un uzerinde bir ortalama yaparsaniz yurtdisi sansiniz bile olabilir . Ben olsam Odtu yazardim. Kampus ortami, ingilizce egitimi. Kisacasi sana getirisi çok fazla . Tabi okurken stajlara katilip vs . Kendini gelistirmelisin. Ustune bir de yurtdisi yuksek lisans oh mis ; )

Kisacasi eger pdr dusunmuyorsan direk Odtu derim . Yok her okulda var , aciktan da okunuyor diyenlere kulak asma . Odtulu her turlu is bulur ;)

Hukuk fakültesi zordı tabi ki de.
Ben Ankaradan mezunum ama Selçukta iyidir hukukta.
Gazi falan gelmiyor mu?Illa Ankara istiyorsan.
Ama 4 yıl +staj,stajda karşılaşacağın zorluklar olacak ve çevreye bağlı hukukta para kazanmak. Büro kapatan çok.

Çok para kazanır mıyım değil.Bu mesleği yapabilir miyim demelisin

Binlerden su k lere ne zaman gectik ya? :110:
İş garantisi bu ülkede sürekli değişen bir şey. Şu an iş imkanı çok olan bir bölüm birkaç sene sonra ortada kalabiliyor maalesef. O yüzden, yeteneklerine yakın olan, rahatça yüksek ortalama yapabileceğin bir bölüm seç. Yüksek lisans yaparken ne bileyim yurt dışı bursuna başvurmak istersen lazım olur not ortalaması.
K ne imiş ki? Yüzdelik dilim vardı bizim zamanımızda onun gibi bişey mi :KK64:

Konu sahibi ben sayısalcı idim bu bölümlerin hiçbiri hakkında bilgim yok, ama hukuktan boş yere korkma derim, onca adam okuyor senden fazla neleri var yaparsın elbet kendine güven ;)

Bu arada uluslarası ilişkiler mezunu odtülü bir arkadaşım basın yayında çalışıyor iyi bir maaşla.

Üzgünüm ama hangi bölümden mezun olursan ol tecrübesiz olduğun için kendind bişeyler katmadan ilerleyemezsin.

Hukuk mezunu olup maaşlı olarak çalışan asgari ücretin biraz fazlasını alan arkadaşlarım var.

Pişman olmayacağın seveceğin işi yap

Bence memleket yada egilim bazinda degilde ileri goruslulukle yaklasin yada oyle yaklasmanizi tafsiye ederim

Cunku suan ulke zaten universite mezunu issiz genc kayniyor hepsinin elindede en iyi diplomalar

Cahil cahil konusmak istemem cokta bilgim yok ama kamu yonetimi ise yarar bir bolum olsa acikogretim fakultesinde yeri olmazdi diye dusunuyorum siyadi bilimlerede biraz siyasi cevre gerek gozuyle bakiyirum ( tabi arastirmak gerek benimki sadece dusunceye dayali fikir)

Yani bence gelecekte hangi bolumlerin onu acik hangi bolumu okursan issiz kalmassin gozuyle bakmani tafsiye ederim
Nasıl yani ?? İşe yaramayan bölümleri mi açıköğretime koyuyorlar diye düşünüyorsunuz? Bakış açınıza inanamıyorum.
İşletme iktisat Maliye gibi çok popüler bölümler de AÖF de var. Bunlar ve diger onlarca AÖF de de yer alan bölümler ise yaramaz mı şimdi ?

Bu arada daha çok okul bazli dusun derim . Hukukta bilinen okullar : ankara , istanbul , galatasaray , bilkent. Uluslararasi iliskiler: bogazici , Odtu , bilkent vs . Ona göre tercihini yap . Mesela odtu uluslararasi iliskilerden iyi bir ortalamayla mezun olup , surekli alani ile ilgili kurslari gidip staj yapan bir arkadasim vardi. Bu kiz daha mezun olmadan is buldu. Su an spikerlik yapiyor :) Kisacasi her sey sana kalmis . Ama Odtu de gerek ingilizcesi gerek sosyal ortami ile bu cabana ulasamana yardimci olacak .

Bu arada hukuk gerçekten çok zor . Hele final zamani iskence ...

Okul bazlı düşünmen çok akılcı olur.Köklü bilinen üniversiteleri seç. Etraf yeni yetme işsiz avukat kaynıyor hukuğu hiç tercih etme.

Back
X