Hangi Bölümü Seçsem??

Hıkuk
Hanımlar kafam çok karışık bu yıl sınava girdim sıralamam 16k

Bu sıralama ile bana kesin gelen okullar: ankara üniversitesi pdr,gazi üniversitesi pdr,selçuk hukuk,çukurova hukuk,uludağ hukuk,odtü uluslararası ilişkiler ve odtü Kamu yönetimi ve siyaset bilimi... ailem ankarada yaşıyor bende burda kalmak istiyorum şehir dışı istemiyorum çünkü lisede yatılı kaldım ve zorluğunu yaşadım...meslek testi çözdüm genel olarak bu bölümlerim hepsine eğilimim var...Hukuk Fakültesi gözümü korkutuyor derslerin zorluğu falan bide hukuk yazarsam kesin şehir dışı olacak Konyaya gitmek istemiyorum bide biliyorsunuz çünkü çok rahat bir şehir değil ilkokul ve ortaokulda orda yaşadım..kafam çok karışık hocalarımda pdr bölümünü küçümsüyor aslında odtü de yazabilirim ama uluslararası ve kamunun iş garantisi var mı??odtü ingilizce eğitim veriyor Kampüsü harika aile yanı hem ama işte bölümler iş garantili değil.yardım edin kafamda
deli sorular...Diğer hukuklarıda yazabilirim ama hukuk beni çok zorlar mı hem diğer şehirler aileme çok uzak olacak ??artık biraz rahat etmek istiyorum ama ileride iyi parada kazanmak istiyorum...[/QU
Hukuk
Ben hukuk okuyorum evliyim bir oğlum var 6 aylık

Kpssye yönelik üniversite mi varmış.. Üniversitede meslek öğrenilir.
Katılıyorum, ben eğitim fakültesindeyim. Alan derslerimiz zorlu ve yoğun geçiyor ama üst sınıflara bakıyorum hepsi kurslara yazılıyorlar.
Kpss bazında değerlendirme mi olur ya? Ben olsam pdr seçerdim, ama ben olsam. Zaten hali hazırda eğitim sektörünü seçmiş biriyim, düşüncelerim de o yönde ilerler yani şimdi. Sen olsan neyi seçersin orası önemli.
İş garantisi var hımm o zaman pdr demek yanlış. Mutsuz ama işi olan biri olmak tahammül edilebilir bir şey olacak mı senin için? Çünkü eğitimle alakalı bir iş yapmak istemiyorum demişsin.

Bence bu zamanda en geçerli meslek sağlıkla ilgili doktor hemşire fizyoterapist radyoloji böyle uzar gider eğer ki puanın sağlık alanlarına yetmiyorsa gazi üni pdr oku derim hakında hayırlısı

hmmm antalya nasıl peki??ya konya tutucu tabiki o kesin zaten..tek artısı aileme yakın ve kardeşimin yanı

bilmiyorum kızlar kafam çok karışık kimseyede anlatamıyorum ailece başka problemlerde var şu an..kararı bana bıraktılar tamamen geleceğimi mahvetmekten korkuyorum

hukuk konusunda emin gibiyim ama anadolu hukuk ilk tercihim olsa altına başka hangi hukuku yazsam?

uludağ mı çukurova mı antalya mı konya mı?

Antalya yu hiç bilmiyorum
ama ODTÜ kamu yönetimi ve Ankara pdr tutuyorsa bu hukukların karşısında düşünmeden onları seçebilirsiniz bence
yani ben olsaydım onları seçer dim
eğer sadece hukuk istiyor olsaydım uludağ seçer dim uludağ hakkında bir fikrim yok ama diğerlerinin yanında daha iyi gibi göründü
ayrıca 16 bindesiniz niye 20 bi lerden alan cukurova istiyorsunuz ki sıralaması boşa gider

Bu sıralama ile bana kesin gelen okullar: ankara üniversitesi pdr,gazi üniversitesi pdr,selçuk hukuk,çukurova hukuk,uludağ hukuk,odtü uluslararası ilişkiler ve odtü Kamu yönetimi ve siyaset bilimi... ailem ankarada yaşıyor bende burda kalmak istiyorum şehir dışı istemiyorum çünkü lisede yatılı kaldım ve zorluğunu yaşadım...meslek testi çözdüm genel olarak bu bölümlerim hepsine eğilimim var...Hukuk Fakültesi gözümü korkutuyor derslerin zorluğu falan bide hukuk yazarsam kesin şehir dışı olacak Konyaya gitmek istemiyorum bide biliyorsunuz çünkü çok rahat bir şehir değil ilkokul ve ortaokulda orda yaşadım..kafam çok karışık hocalarımda pdr bölümünü küçümsüyor aslında odtü de yazabilirim ama uluslararası ve kamunun iş garantisi var mı??odtü ingilizce eğitim veriyor Kampüsü harika aile yanı hem ama işte bölümler iş garantili değil.yardım edin kafamda
deli sorular...Diğer hukuklarıda yazabilirim ama hukuk beni çok zorlar mı hem diğer şehirler aileme çok uzak olacak ??artık biraz rahat etmek istiyorum ama ileride iyi parada kazanmak istiyorum...
Uluslararası İlişkiler mezunu olarak tavsiye etmem. Bölüm çok güzel çok keyifli ama bu kadar... maalesef. İşsiz kalma ihtimalin yüksek

deli sorular...Diğer hukuklarıda yazabilirim ama hukuk beni çok zorlar mı hem diğer şehirler aileme çok uzak olacak ??artık biraz rahat etmek istiyorum ama ileride iyi parada kazanmak istiyorum...

Bazen bölümler değil üniversiteler is garantilidir.
Eğer aklında net bir bölüm yoksa,
ODTÜ yaz. Pişman olmazsın.

Ankara PDR... yada gazi pdr
atamasi olan bir ogretmenlik hocalarin cok biliyor, bahsettigin dershane hocasiysa onlari su kadar hukuk kazandirdik su kadar tip kazandirdik olayina bakarlar amaclari reklam yani sen 4 seneye is bulabilecekmisin ona bakmazlar.

Ha onun disinda hukuk , uluslararasi iliskiler ve ogretmenlik hepsi cok farkli seyler bunu en iyi sen bilirsin. Ogretmenlik olursan 4 sene fakulte sonra kpss sonra atama ve is hayatina baslama seklinde bir gelecegin olur, hukukda isler biraz daha karisik tabiki kamu yonetimi ve uluslararasi iliskilerdende birsuru mezun var ve yine devlette calisacam dersen onunde kapi gibi kpss iyi bir yere memurluga gireyim dersende olasi torpile ihtiyacin olacak.

tamamen gelecekten ne bekledigine bagli hepsinden iyi kotu bir is bulursun ama ogretmenlik an kisa ve zahmetsiz yolu ve suanda maaslari fena degil bildigim kadariyla.

Hazır konusu varken ben de sorayım.
Sıralamam iyi babam hukuk istiyor daha doğrusu benim yapabileceğimi düşünüyor ben de biraz baktım ama yazılanlar gözümü korkuttu.İyi bir okuldan mezun olsak bile mi iş konusunda sıkıntı çekeriz ?

Sıralamam iyi babam hukuk istiyor daha doğrusu benim yapabileceğimi düşünüyor ben de biraz baktım ama yazılanlar gözümü korkuttu.İyi bir okuldan mezun olsak bile mi iş konusunda sıkıntı çekeriz ?
Hangi bölümü tercih ederseniz edin yeteneğiniz ve ilginiz olmadığı sürece sizin için zordur. Her alan donanımlı olmayı, dil öğrenmeyi, teoriyi pratikte kullanabilmeyi ve kendinizi geliştirmeyi gerektirir. Ayrıca tercih süresince ailenizin yada çevrenizin beklentisinden çok sizin mesleki hayattan beklentinizin neler olduğu önemlidir. Örneğin mezun olduktan sonra nasıl bir iş ortamında çalışmak istersiniz? Bu konuları göz önünde bulundurarak tercih yapmak daha sağlıklı sonuçlara götürecektir. Başarılar.

Türkiyede is garantili neredeyse tek meslek doktorluk zaten.

Ben hukuk fakultesinin abartildigi kadar zor olmadigini dusunuyorum,zaten iyi bir gelecek icin emek sarf edilmesi gerekiyo,armut pis agzima dus mantiginda olan insanlar icin is bulma sıkıntısı her bolumde yasanir ,ister Bilkent mezunu olun ister Erzincan Uni. kendinizi gelistirmek,dil ogrenmek,yeteneklerinizi kesfetmek zorundasiniz.

Cok iyi siralamayla Ankara Siyasalda okuyup duz memur olan da var ,burokrat olan da var ,siz gonlunuzden gecen bolumu okursaniz basarili olursunuz zaten .

is sıkıntısı çekmek değil de mutlaka bir sekilde is bulursunuz sorun beklentilerle alakali
ben hukuk okudum asla pişman değilim yine olsa yine ayni tercihi yaparım ama avukatlık benim beklentimi karşılamadi hayal kırıklığı oldu ben de
siz sınava girdiğinizde gonlunuzden ne geçiyordu bence ona göre tercih yapın

Hangi bölümü tercih ederseniz edin yeteneğiniz ve ilginiz olmadığı sürece sizin için zordur. Her alan donanımlı olmayı, dil öğrenmeyi, teoriyi pratikte kullanabilmeyi ve kendinizi geliştirmeyi gerektirir. Ayrıca tercih süresince ailenizin yada çevrenizin beklentisinden çok sizin mesleki hayattan beklentinizin neler olduğu önemlidir. Örneğin mezun olduktan sonra nasıl bir iş ortamında çalışmak istersiniz? Bu konuları göz önünde bulundurarak tercih yapmak daha sağlıklı sonuçlara götürecektir. Başarılar.

Türkiyede is garantili neredeyse tek meslek doktorluk zaten.

Ben hukuk fakultesinin abartildigi kadar zor olmadigini dusunuyorum,zaten iyi bir gelecek icin emek sarf edilmesi gerekiyo,armut pis agzima dus mantiginda olan insanlar icin is bulma sıkıntısı her bolumde yasanir ,ister Bilkent mezunu olun ister Erzincan Uni. kendinizi gelistirmek,dil ogrenmek,yeteneklerinizi kesfetmek zorundasiniz.

Cok iyi siralamayla Ankara Siyasalda okuyup duz memur olan da var ,burokrat olan da var ,siz gonlunuzden gecen bolumu okursaniz basarili olursunuz zaten .

is sıkıntısı çekmek değil de mutlaka bir sekilde is bulursunuz sorun beklentilerle alakali
ben hukuk okudum asla pişman değilim yine olsa yine ayni tercihi yaparım ama avukatlık benim beklentimi karşılamadi hayal kırıklığı oldu ben de
siz sınava girdiğinizde gonlunuzden ne geçiyordu bence ona göre tercih yapın

Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.
Haklısınız garanti olan meslek yok neredeyse herkes kendine bir şeyler katmak zorunda artık.
Önerilerinizi dikkate alacağım :KK49:

İngilizcen var mı? Varsa ne istiyorsan onu yaz. Ama yoksa ikinci üçüncü dördüncü dil olmadan olmaz bir dünyadayız artık. ODTÜ hazırlık ingilizcesi okuyabileceğin bir bölüm yaz. Yada Boğaziçi veya Marmara hazırlık. gerisi boş. Ben akademisyenim. Yeğenler gençler hep sorarlar hiçbiri pişman değil. İleriye yatırım olarak düşün ;)

Back
X