Hangi Bölümü Tercih Etmeliyim?

leylanazli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2025
4
2
1
18
Merhaba. 13 Ağustos'ta YKS tercihleri bitiyor. Sözel de derece yaptım ve değerlendirmek istiyorum ama iki farklı bölüm arasında kararsız kaldım.
Halkla İlişkiler Ve Reklamcılık
Özel Eğitim Öğretmenliği. Bu meslekler hakkında bilgi verir misiniz?
Dışa dönük, insan ilişkilerinde ve iletişim becerilerinde iyiyim. Psikoloji, çocuk gelişimi, reklamcılık alanlarına ilgim var. Almanca ve İngilizce biliyorum.
Özellikle özel eğitim öğretmenliğini tam olarak anlayamadım. İlginiz için teşekkür ederim.

Ben geçen yıl halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümünü kazandım ama dersler bana göre zorlayıcı.
Yani şöyle ki yaşım otuzdokuzbuçuk iki çocuk iş ev koşturmaca derken, çalışacak hiç zamanım kalmıyor. Dersler çalışamadığım için bana zor geldi muhtemelen. Psikoloji ve yabancı diliniz varsa tercih edebilirsiniz, güzel bir bölüm aslında.

Teşekkür ederim.
Rica ederim, yalnız eğer bu bölümü seçecekseniz iyi düşünmelisiniz, özel eğitim merkezlerinde okullarda hastanelerde çalışabilirsiniz, yabancı diliniz de varmış çalışma alanınızı daha da genişletebilirsiniz ama özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin yaşadığı sıkıntıları, kimisi ebeveynleri tarafından terk edilmiş oluyor onların bu duygusal boşlukları vb sizi üzebilir psikolojiniz kaldırmayabilir, çalışacağınız yaş aralığı da değişken olacaktır, 3 yaşında bir çocukla da yetişkin biriyle de çalışacaksınız yeri geldiğinde, bazen davranışlarını kontrol edemeyecekler, sabır, merhamet, şefkat duygularınızın ziyadesiyle devrede olması gereken durumlar yaşayabilirsiniz, birçok özel bireyin hayatına dokunan güzel bir meslek ama öğretmenlik demek aynı zamanda sabır da demek, yeri geldiğinde disiplin ve kararlılıkla sorun çözmek de demek, bazen soğukkanlı olabilmek demek, ki kimi zaman eğitim verdiğiniz kişilerden biri ani bir nöbet geçirebilir, aralarında kaos çıkabilir.

Özel eğitim öğretmenliğini iyi araştırmanızı, hatta çevrenizde varsa gidip gözlemlemenizi veya bu mesleği yapan biriyle konuşmanızı tavsiye ederim.

Rica ederim, yalnız eğer bu bölümü seçecekseniz iyi düşünmelisiniz, özel eğitim merkezlerinde okullarda hastanelerde çalışabilirsiniz, yabancı diliniz de varmış çalışma alanınızı daha da genişletebilirsiniz ama özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin yaşadığı sıkıntıları, kimisi ebeveynleri tarafından terk edilmiş oluyor onların bu duygusal boşlukları vb sizi üzebilir psikolojiniz kaldırmayabilir, çalışacağınız yaş aralığı da değişken olacaktır, 3 yaşında bir çocukla da yetişkin biriyle de çalışacaksınız yeri geldiğinde, bazen davranışlarını kontrol edemeyecekler, sabır, merhamet, şefkat duygularınızın ziyadesiyle devrede olması gereken durumlar yaşayabilirsiniz, birçok özel bireyin hayatına dokunan güzel bir meslek ama öğretmenlik demek aynı zamanda sabır da demek, yeri geldiğinde disiplin ve kararlılıkla sorun çözmek de demek, bazen soğukkanlı olabilmek demek, ki kimi zaman eğitim verdiğiniz kişilerden biri ani bir nöbet geçirebilir, aralarında kaos çıkabilir.

Özel eğitim öğretmenliğini iyi araştırmanızı, hatta çevrenizde varsa gidip gözlemlemenizi veya bu mesleği yapan biriyle konuşmanızı tavsiye ederim.
Uyarınız için teşekkür ederim. Doğrusu bu bölümden emin değilim. Üstün zeka alanında çalışırım ya da pdr ile çap yaparım diye düşünüyorum. Yoksa nöbet geçiren bir öğrencinin yanında soğukkanlı olacağımı sanmıyorum.

Back
X