Hangi Doğum Şeklini İstiyoruz?

papaatya

Allah'a emanet
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
269
0
96
İstanbul
kıslar buraya hepimiz hangi doğum şeklini ve nedenlerini yazsak da biraz birbirimizi rahatlatsak diyorum ne dersiniz? kaydirigubbakcemile2

efet açmışken ilk başta ben yazayım. ben normal doğum isityorum ve dünkü kontrolümde doktorum da normali önerdi. artık tüm dünya normale yönelmiş durumda, sende normal yapmalısın dedi. ben tereddütlerim oldunu söyleyince bunca yıldır herkes normal doğum yaptı sen niye yapamayacaksın dedi. ben doğumun kolay olduğunu söylemiyorum dedi, aksi bi durum olmadıkça normali tercih ediyorum dedi.
işte böle kaydirigubbakcemile5

bende normal dogum istiyorum allah iizin verirse inşallah en büyük hayalim o anı yaşamak bebegimin dogum anını yaşamak onu ilk gören ilk kucagına alan olmak istiyorum umarım bi aksilik çıkmaz ve kolay bir normal dogum yaparım.. hepimiz inşallah

canım bende normal doğum istiyorum zaten ilkide normal olmuştu rabbim izin verirde hepimiz normal yaparız inş.

bende normal istiyorum canim o heycani aciyi bebegim icin yasamak istiyorum icimiz temizleniyor hem aynden dandanim ilk gören ilk kucagina alan ben olmak istiyorum. zaten benimki girmis bile kanala :)) doktorum herhangi bir aksilik olmazsa 100% normal gözüküyo dedi. Allahtan herkes icin hayirlisi

Normalden aşırı korkum var, bir de folloşlaşmasından korkuyorum malum bölgenin bu nedenle genel anesteziyle sezaryenle gelecek Elif Hanımlar

önceden bende hep normal doğum olsun isterdim
ama bende kan pıhtılaşması var ve bu yüzden hamileliğim boyunca kan sulandırıcı iğne kullanıyorum
bu durumda normal doğumda kanamanın fazla olması çok risk taşıyor
bu yüzden sezeryan olacağım..
zaten ben minyon tipliyim ,bebeğimde normalden 2 hafta büyük gözüküyor,boyu uzun ve kilosuda öyle..doktorum zaten normal doğum yapamayabilirsin bebek büyük gözüküyor dedi..

şuan tek düşüncem; sağlıklı sorunsuz bir doğum olması ..
sağlıcakla bebeğimi kucağıma almayı istiyorum

Kızlar bende normalden cok korkuyorum..genel anestezıyle sezeryan olucam sanırım..tam bılmıyorum ama korkumu yenemedım :(

arkadşlar bende ılk bebişim normaldı çoooooooook guzeldı.aslında korkacak bişey yok ve sonrasındakı rahatlık anlatamam ıkıncı bebişim yapılıydı çatım dardı suni sanciyi çektım ama doğmadı sezaruen oldu oyuzden mecburen bu bebişde sezaryen olacak.ama ıkısını yaşayan biri olarak kesınlıkleNORMAL DOĞUM derım sıze keşke bende yapabılseydım.

ben de normal istiyorum ama nolur bilemem korkuyorum da aslında ama anam beni nasıl dogurmussa ben de dogururm herhalde:))))

kaan amcamdan çaldım bakın isterseniz:

DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Halk arasında sezaryanla ilgili bazı yanlış inançlar bulunmaktadır. Bu haftada bu yanlış inançları ele alacağız:
Yanlış inanç: "normal doğum kadının içini temizler, sezaryanda ise içim temizlenemez."
Doğrusu: Sezaryanda bebek doğduktan sonra doktor rahim içini oldukça iyi bir şekilde temizler.
Yanlış inanç: "sezaryan olanların sütü gelmez veya geç gelir."
Doğrusu: Henüz rahim kasılmaları başlamadan yapılan sezaryanlarda oksitosin hormonu salgısı başlamadığından sütün kanallara ilerlemesinin geciktiği doğrudur. Ancak bebek doğduktan ve plasenta çıktıktan hemen sonra oksitosin hormonu hızlı bir şekilde salgılanacak ve sütünüz 0.5-2 saatlik bir gecikme sonunda gelmeye başlayacaktır.
Yanlış inanç: "sezaryan olursam karnım kalır."
Doğrusu: Gebeliğiniz süresince bebeğin büyümesiyle birlikte karın cildiniz oldukça genişler ve ister normal doğum yapın, ister sezaryan ile doğum yapın karın cildiniz ("iç karın") doğum sonrası uzun bir süre gevşek kalacaktır. Normal doğum yapan anneler daha kısa zamanda "ayaklandıklarından" bu fazla karın cildinin daha kısa zamanda gerilediği doğrudur, ancak sezaryan ile doğum yapanların "karınlarının kalıcı olduğu" mantıksız bir düşüncedir.
Yanlış inanç: "sezaryan ile doğum yapanlar çok acı çekerler"
Doğrusu: Sezaryan bir ameliyattır, bu tartışılmaz. Bu nedenle ağrı kaynakları daha fazladır. Normal doğumdan farklı olarak sezaryanda bağırsaklar karın içine girildiğinde hava ile temas ettiklerinden hareketleri yavaşlar ve gaz sancıları ortaya çıkabilir. Ancak erken dönemde ayağa kalkıp yürüyerek ve doktorun önerdiği gaz önleyici ilaçlar kullanılarak bu sorunun az yaşanması sağlanabilir. Sezaryan esnasında bebeğe 8 ayrı anatomik kat kesilerek ulaşılır ve bu anatomik katmanlardan her biri bir ağrı kaynağı olabilir. Ancak günümüzde ağrı giderme yöntemleri oldukça ileri seviyede olduklarından bu ağrıların da katlanabilir hale getirilmesi kesinlikle mümkündür.

Sezaryan normal doğumdan farklı olarak bir ameliyattır ve normal doğuma göre daha karmaşık olması doğaldır. Günümüzde anne adayları çok çeşitli nedenlerle bebeklerini sezaryan ile dünyaya getirmektedirler. Çağdaş tıp anne adayının bu doğum şeklinden en güvenli ve en konforlu bir şekilde faydalanmasına olanak verecek kadar ileridedir.

Allah nasip ederse bende normal doğum istiyorum:Saruboceq:

Kısslar bende öncelikle normal doğum istiyorum. Ama son ana kadar normal doğum isteyip, öyle planlayıp sonra sezeryan olan çok insan var. O yüzden dr. umla iki doğumunda detaylarını konuşmak istiyorum.
Normal doğumda sancılar dayanabileceğim gibiyse epidural almam diye düşünüyorum ama çok dayanılmaz bişeyse epiduralli normal mantıklı geliyor bana. yok eğer sezeryan olmak zorunda kalırsam onu da epiduralle olmak istiyorum. Bunu da en baştan dr.umla konuşacam. Son dk.da süprüz yapıp bayılmasınlar beni zemuszemus

wallahi ben 30 haftalık oldum gebelikte bu hafta kontolumde var doktorumla konuşucam genel anestezi ile sezeryan isticem çünkü normalden çokk tırsıyorum dikiş ve kesi olayından dolayı aslında hamile kalana kadar hep normal yaparım ben diyordum ama bu düşünce tamamen kalktı aklımdan o yüzden artık doğum rüyaları bie görmüyorummafoldumben benim sadece tek düşüncem paşamın sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi

Kısslar bende öncelikle normal doğum istiyorum. Ama son ana kadar normal doğum isteyip, öyle planlayıp sonra sezeryan olan çok insan var. O yüzden dr. umla iki doğumunda detaylarını konuşmak istiyorum.
Normal doğumda sancılar dayanabileceğim gibiyse epidural almam diye düşünüyorum ama çok dayanılmaz bişeyse epiduralli normal mantıklı geliyor bana. yok eğer sezeryan olmak zorunda kalırsam onu da epiduralle olmak istiyorum. Bunu da en baştan dr.umla konuşacam. Son dk.da süprüz yapıp bayılmasınlar beni zemuszemus

aynen katılıyorum sana canım

kızlarr sakın kendinizi bir doğuma şartlamayın her ikisinede sıcak bakmayı başarın derim..
son anda allah korusun herşey olabiliyor,
normalken sezeryan olabiliyor insan..
önemli olan bebeğimize sağlıklı bir şekilde kavuşabilmektir..

ben önceden normal normal diye düşünüyordum ve hep kendimi ona göre hazırlıyordum ama doktorum normal yapamayacağımı sezeryan olacağımı söylediğinde sezeryan fikrine adapte olmak biraz zor oldu inanın .

bu yüzden her iki doğumun şartlarını öğrenip her ikisine de hazır olmalıyız

allah hepimize sğlıklı doğumlar nasip etsin

Back
X