daha öncede dediğim gibi normal doğum taraftarıyım ama bu işe devletin el atmasınada karşıyım.feminist deilim ama anlamadığıkları işlere gagalarını sokalarındanda hoşnut deilim.bir bakan çıkıp ahkam kesiyor yurt dışında şöle yok böle bu benim acaip sinirime dokunan bir konu.biz sünnete karışıyomuyuzki kim olduğu hiç önemli deil bir adam çıkıp bizim ne yapacağımıza karışıyor.önce üç beş tane doğuracak ondan sonra konuşucak o haddini bilmezler.ayrıca sadece doğum konusunda da deil kimse kusura bakmasın devlet haddi olmayan anlamadığı işlere gereksiz müdahaleler yapmaya başladı.kalp hastalarımız yüksek meblalardaki ilaçlarını alamıyor,hamile kadınlarımız aslında kullanması gereken pek çok vitaminden uzak çünkü devlet karşılamayor yada doktorlar yazamıyor baskı kuruluyor vs. vs. daha pek çok şey.bu yüzden lütfen bu konuda bari kadın olarak desteklemeyin bu saçmalığı. evet normali en iyisi ama bu iş baskıyla diretmeyle olmaz.doğumdan deli gibi korkan birini çatala yatırıp üzerine o baskıyı kurarsanız doğabilecek sonuçları bi düşünsenize.peki o kadının sağlıklı bi şekilde çocuğuna yaklaşabilme olasılığı nedir ?sırf bu yüzden boşanan onlarca çift var ülkemizde doğumdan sonra kadın eşinden erkeklerden nefret ediyor.daha da ötesinde bu baskıyı doktorlar üzerine kurmakta saçmalık kendinizi bir doktorun yerine koyun size kesinlikle sezeryan diyen bi hastayı nasıl normal doğuma alırsınız vicdanınız kaldırırmı böle bişeyi ?
son olarak bursada daha 1 yıl önce yaşanan bir trajediyi anlatayım sizlerekurum ve doktor ismi vermeyeceğim çünkü dava henüz sonuçlanmadı)
hastahane yönetimi diretiyor doğumlar normal olacak diye doktorlara ve olabildiğince sezeryandan uzak durulmaya çalışılıyor.gece yarısı sancısı tutan hamile bir kadın başvuruyor hastahaneye ve hemen doğum haneye alınıyor kadın normal olamaz doktorum bebeğin çok iri olduğunu ve normal yolla doğamayacağını söledi diyor.o an orda olan ebe doktoru çağırıyor ultrasona alınıyor kadın ve hayır normal doğacak deniyor.aile ne dediyse doktora durumu anlatamıyor.doğum başlıyor,bebeğin başı çıktı deniyor. o arada dışarıda eşinden imza alınıyor bebek doğmuyor sezeryana alınıcak diye. adam mecbur imzayı veriyor.aradan 15-20 dk. geçiyor yine bir görevli gelip bu kez ya bebek ya anne diyerek imza istiyor adam mecbur gene basıyor imzayı.kadın bayılmadan önce son duyduğu cümleyi şöyle dile getiriyor. geride alamıyor bebeğin başını keserek çıkarıcaz. kadın zaten ondan sonra dinlenme odasında kendine geliyor. sonuç canlı bebek hastahane yönetiminin diretmesi sonucu başı kesilerek yani katledilerek alınıyor. şimdi insan olarak cevap verin devletin böle bişeye karışması ne kadar normal???
tüylerim diken diken oldu arkadaşım:gitme:bence sağlık açısından gebe için hangisi uygunsa o olmalı devlet buna karar vermemeli vede sonuna kadar karışmamalı özgürlük diye birşey var ülkede insan sağlığı açısından bir sorun olmadığı sürece istedi şekilde doğurur buna karşı çıkılmamalı

