Hangi doktor

TheQueeninthenorth

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.303
20.256
598
Gebeliğimin henüz başındayım. Devlet hastanesinde iyi bir doktor buldum orda çalışan bir yakınımızın tavsiyesiyle. İlk tetkikleri orda yaptırdım, ultrasonda keseyi gördük. Ancak doğumu ve ilerleyen süreçlerdeki gebelik takibini orda yaptırma konusunda emin değilim. İstanbul Beykoz'da oturuyorum. Ssk lıyız, eşimin tamamlayıcı sağlık sigortası var ama benim yok. Medistate Hastanesi bize çok yakın, orda iki iyi doktor bulduk ama ikisinin de muayene ücretleri ve doğum ücretleri biraz pahalı. Bunun tetkikleri tahlilleri vs var...Bir de Florence Nightingale Şişli'de Yar.Doç. Yusuf olgaç var aklımda. onun muayene ücretleri de doğum ücreti de nispeten uygun ama karşıda...siz olsanız mesafe olarak uzak ama ekonomik olarak daha uygun bir doktor mu tercih edersiniz, yoksa yakın ama pahalı olanı mı? Uzaklık da trafiksiz çok uzak değil aslında. Gebelik süresince hastanenin çok yakın olmaması sorun teşkil eder mi?

Hayırlı olsun sağlıcakla gelsin şnşallah minnak. Gebelik fotumlarına bir göz gezdirin derim, daha taze bilgiye ulaşabilirsiniz.

Bazen herşey planlanan gibi gitmeyebiliyor.Misal ben şişlide oturuyorum.Türkiye hastanesine gittim iki çocukta da.Ama 2. doğumum Geçen sene Kurban Bayramının 1. günü annemlerdeyken (Kavacık) erkenden başladı.34. haftamda doğum oldu.Aslında planım bu değildi tabiki:)Evden rahat rahat gitmek trafiğe takılmamaktı:)
Velhasılı kelam sizin gönlünüzün ısındığı doktor olsun derim ben.
Bu arada hayırlı olsun.

Bazen herşey planlanan gibi gitmeyebiliyor.Misal ben şişlide oturuyorum.Türkiye hastanesine gittim iki çocukta da.Ama 2. doğumum Geçen sene Kurban Bayramının 1. günü annemlerdeyken (Kavacık) erkenden başladı.34. haftamda doğum oldu.Aslında planım bu değildi tabiki:)Evden rahat rahat gitmek trafiğe takılmamaktı:)
Velhasılı kelam sizin gönlünüzün ısındığı doktor olsun derim ben.
Bu arada hayırlı olsun.
bu özeldeki doktorların hiçbirini tanımıyorum. ücret ve ulaşım konularını mantıklı bir biçimde değerlendirip ona göre ilk randevuyu birinden almak istiyorum ama tabii gittiğimde içimin ısınması önemli.

İstanbul'da yaşamıyorum ama çok uzak tercih etmeyin derim. Hem malum İstanbul trafiği, hem de ilerleyen aylarda iyice ağırlaştığınızda gidip gelmek işkenceye dönüşmesin. Yakın çevrenizde iyi bir doktor bulmanız daha iyi olur bence :KK52:

bu özeldeki doktorların hiçbirini tanımıyorum. ücret ve ulaşım konularını mantıklı bir biçimde değerlendirip ona göre ilk randevuyu birinden almak istiyorum ama tabii gittiğimde içimin ısınması önemli.
Olayı sadece doktor olarak ta düşünmeyin.Hastanede yoğun bakım ünitesi var mı?Donanımsal olarak hastanede çok önemli.Bu arada ilk çocuğum doğduğunda 1 ay kadar hastanede yattı.2. çocuğum prematüre olduğundan 1 haftada o kaldı.
Yani doktor+hastane donanımı

Olayı sadece doktor olarak ta düşünmeyin.Hastanede yoğun bakım ünitesi var mı?Donanımsal olarak hastanede çok önemli.Bu arada ilk çocuğum doğduğunda 1 ay kadar hastanede yattı.2. çocuğum prematüre olduğundan 1 haftada o kaldı.
Yani doktor+hastane donanımı
Kesinlikle haklısın. Ben de evime yakın diye bi hastaneye gidiyordum ama 30. haftamda doğum başladı o hastanede yoğun bakım yokmuş almadılar doğuma kalakaldım ortada. Gece gece kaç hastane gezdik almadılar devlet hastanesinde yaptım doğumu. Tabii taa 8 yıl geçti şimdi çoğu hastanede vardır.

Sırf daha uygun diye karşıya gitmem. Hastanenin yakın olması iyi bir şey ama olmazsa olmaz değil bana göre.

Kesinlikle haklısın. Ben de evime yakın diye bi hastaneye gidiyordum ama 30. haftamda doğum başladı o hastanede yoğun bakım yokmuş almadılar doğuma kalakaldım ortada. Gece gece kaç hastane gezdik almadılar devlet hastanesinde yaptım doğumu. Tabii taa 8 yıl geçti şimdi çoğu hastanede vardır.
Malesef çoğu hastanede yok:(( Kladı ki devle hastanesinde çoğu zaman yer olmuyor bile.Bu arada bildiğim kadarıyla Eğitim araştırmalarda yoğun bakım ve küvöz var ama genellikle oralarda yer yok.
Özele sevk ediyorlar boşluk olunca.Ama bu seferde sıkıntı daha da büyüyor.Diyelimki beylikdüzündesin ama bebek Tuzlaya sevk edildi.Eee hergün süt götürmek gerek felan gerekiyor yada acil durumlar oluyor.
Konu sahibi umarım öneriyi dikkate alır.

Yenidoğan yoğun bakımı hangisinde var? Allah korusun tabi ki ama alternatif olarak olmalı.
Bir de genelde çocuğun muayeneleri de doğum yapılan hastanede devam ediyor o yüzden yakın olan.

Ben tum test aylik muayinelerimi evime yakin poliklinikdeki (o an orada bulunan) doktora yaptirmistim.
Hamilelikde ay ay yapicak rutin testler bellidir zaten.
Hangi ayda hangi ilac takviyesi hangi test vs.
Ama yinede pahaliya geliyor.
Muayin ucreti oduyosun.
Testlere ayrica oduyosun.
Ilaclar oyle.

Sonra baska bir ozel hastanede dogum yapmaya karar verip doktoruda hic arastirmadan sezeryanle dogum yaptim.

Devlet hastanesinde kontrollerini yaptirip ozelde dogum yapabilirsin.
9 ayinda o doktora muayine olursun dogumu ayarlarsiniz.

Beni takip eden doktor dogumumu yaptirmadi yani bisi de olmadi.
Cok da onemli degil bence.

Onemli olan gidisat normal olsun sorun olmasin.

Ben tum test aylik muayinelerimi evime yakin poliklinikdeki (o an orada bulunan) doktora yaptirmistim.
Hamilelikde ay ay yapicak rutin testler bellidir zaten.
Hangi ayda hangi ilac takviyesi hangi test vs.
Ama yinede pahaliya geliyor.
Muayin ucreti oduyosun.
Testlere ayrica oduyosun.
Ilaclar oyle.

Sonra baska bir ozel hastanede dogum yapmaya karar verip doktoruda hic arastirmadan sezeryanle dogum yaptim.

Devlet hastanesinde kontrollerini yaptirip ozelde dogum yapabilirsin.
9 ayinda o doktora muayine olursun dogumu ayarlarsiniz.

Beni takip eden doktor dogumumu yaptirmadi yani bisi de olmadi.
Cok da onemli degil bence.

Onemli olan gidisat normal olsun sorun olmasin.

Bunu ben de dusundum ama ozeldeki doktor devlet hastanesinde yapilan tahlilleri kabul eder mi bilmiyorum. Sadece muayene ucretiyle bitse sorun degil de tum testleri tahlilleri ozelde yaptirmak tuzlu olacak.

Benim arkadaşlarımdan Beykoz devlet hastanesin de yaptıran da oldu medistate tek yaptıran da ikisi de memnundu. Ben medistate de doğum yaptım. Doktorum dışardan gelmişti ben çok memnun kalmıştım. Evime yakın olması da çok büyük avantajdi. Ben muayeneleri ozelde oldum ama testlerini ve tahlillerini bazisini özelde bazisini devlette yaptirdim. Mesela kan tahlillerini sağlık ocağında yaptirdim. Doktorum niye orda yaptırdın demedi. Siz öncelikle yakını tercih edin. Ve baştan tahlil ve testleri dışarda yaptırmak istediğinizi belirtin. Bazı hastanelerin doğum paketi de oluyor. Onları da ayrıntılı konuşabilirsiniz.

Back
X