Hangi doktor

Nisan.umut

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
1.268
338
323
Kızlar antidepresan ilaç yazması için hangi doktora gitmek gerekiyo? Aile hekimi yazar mı yada ben direk eczaneden alıym diyorum ama zararı olmasından korkuyorum ama acı çekerek kendime acıyarak yaşamaktan bıktım nolur yardım edin

Kızlar antidepresan ilaç yazması için hangi doktora gitmek gerekiyo? Aile hekimi yazar mı yada ben direk eczaneden alıym diyorum ama zararı olmasından korkuyorum ama acı çekerek kendime acıyarak yaşamaktan bıktım nolur yardım edin

aile hekimi yazmaz.eczaneden de isteseniz bile alamazsınız.
psikiyatra gitmeniz şart.
zaten kafanıza göre kullanamazsınız onları.teşhisin durumuna göre dozu ayarlanıyor onların.
başka koşulda alamazsınız.

Ailemden habersiz gidebilirmiyim sigortamı karşılıyo haberleri olurmu ?

özel bir kliniğe giderseniz karşılıyormu onu bilmiyorum maalesef.
haberleri olmaz tabi ki de ama özel değilse neden habersiz gitmek istiyorsunuz.
bazı psikolojik rahatsızlıklarda ilaç kullanırken kontrol altında olmanız gerekebiliyor.sonuçta rahatsızlığınızı bilmiyoruz şuan.
belki kontrol gerektiren bir durum olabilir.
bazı ilaçların ilk bir-iki haftasında yan etki olarak farklı sonuçlar çıkabiliyor.bu yüzden kontrol gerekli olabiliyor.

bence yine de habersiz gitmeyin.
(bu arada bu kadar açıklama yaptım ama uzman değilim.onu da belirtmek istedim)

yahu yapmayın böyle o ilaçlar agır ilaçlar (mış) gidiyim alıyım kullanıyım butun dertlerımden kurtulayım dıye mı dusunuyosunuz? insanın bunyesını mahvedıyormuş o ilaçlar , en azından doktora görunun gercekten ıhtıyac varsa onun verdıgı ölcude alın. basıt bi agrı kesıcıyı bıle içmemeye çalışmalıyız mumkun oldugunca..:50:

o ilaçları kullanmak için doktora gitmek lazım
kullandıktan sonra da devam etmek istemiyorsan yine doktor kontrolünde olmalı

özel bir kliniğe giderseniz karşılıyormu onu bilmiyorum maalesef.
haberleri olmaz tabi ki de ama özel değilse neden habersiz gitmek istiyorsunuz.
bazı psikolojik rahatsızlıklarda ilaç kullanırken kontrol altında olmanız gerekebiliyor.sonuçta rahatsızlığınızı bilmiyoruz şuan.
belki kontrol gerektiren bir durum olabilir.
bazı ilaçların ilk bir-iki haftasında yan etki olarak farklı sonuçlar çıkabiliyor.bu yüzden kontrol gerekli olabiliyor.

bence yine de habersiz gitmeyin.
(bu arada bu kadar açıklama yaptım ama uzman değilim.onu da belirtmek istedim)

Bilmiyorum herkese karşı mutluyum maskesini taktığım için ruh Halim'i bilmiyolar anlatarak kimsenin bana acımasını istemiyorum

yahu yapmayın böyle o ilaçlar agır ilaçlar (mış) gidiyim alıyım kullanıyım butun dertlerımden kurtulayım dıye mı dusunuyosunuz? insanın bunyesını mahvedıyormuş o ilaçlar , en azından doktora görunun gercekten ıhtıyac varsa onun verdıgı ölcude alın. basıt bi agrı kesıcıyı bıle içmemeye çalışmalıyız mumkun oldugunca..:50:

Her gün ağlamaktan iyidir

eczaneden alabilirsin ama alma tabi ki
psikiyatriste git o gerek görürse zaten yazacaktır

Bilmiyorum herkese karşı mutluyum maskesini taktığım için ruh Halim'i bilmiyolar anlatarak kimsenin bana acımasını istemiyorum

Vallahi ben de sizin gibiyim, insanlarin mutsuz oldugumu bilmesini istemem. Disarda basim dik yururum, eve geldigimde yataga kapanip aglarim. Haklsiiniz, ben de psikologa gitsem gittigimi kimsenin bilmesini istemezdim.

Bence once bir psikologa gorunun, belki ilac ihtiyaciniz yoktur, terapiyle cozulecek bir seydir. Ilacliksaniz zaten psikiyatra sevk ederler.

Son düzenleme:

ruh hali kötü olan insanlar acınacak insanlar değildir.
grip olduğunuz da doktora gitmeniz gibi birşey bu.
eğer ruh hastalandıysa onun da tedaviye ihtiyaç vardır.bu kadar basit birşey bu.
ruh sizin bedeninizden ayrı birşey değildir ki.

hepimiz zaman zaman kötü dönemlerden geçiyoruz.hep yaz değil yani;) biraz da kış var.
hep sabah değil,birazda gece var.

acınacak bir durumunuz yok ki.maskenizi falanda bir kenara bırakın.mutsuzsanız mutsuzsunuzdur.
insan her an iyi,her an mutlu olmaz.olamaz.

senin daha önceki konularını da hatırlıyorum.

senin kesinlikle en azından bir psikologa gitmem lazım. kendine acıman için bir sebep yok bence.

insanlar ne sorunlar yaşıyor. yok güzel değilim ilişkim yok gibi konular açtığını da biliyorum.

daha yaşın ne kadar genç. anladığım kadarıyla sağlık sorunun yok, üniversitede okuyorsun, maddi durumunuz kötü değil, bir ailen var.

her gün niye ağlayıp kendine acıyorsun.

iyi ki birçok kişinin hayatını yaşamıyorsun yoksa ne yapardın bilmiyorum.

ama git gerçekten psikiyatriste falan çünkü psikolojin normal değil. yaşadığın sorunlar varsa anlatabilirsin. o zaman hak veririm sana.

ciddi dertlerin varsa anlatırsan yardımcı olmaya çalışırız.:34:

Eczaneden alamazsın. Aile hekimi vermez.

Ben ailemden habersiz psikiyariste gidip ilaç kullandığımda babam maaşı bayağı bir kırpılınca noluyor diye eczaneden ilaç dökümünü istiyor ve benim ilaçlar çıktı meydana.

Ailenin öğrenmemesi için işe girip çalışman lazım. Kendi sigortanla alman lazım ilaçlarını. Hem belki çalışırsan sıkıntın da kalmaz :34:

Eczaneden passiflora istersen verirler. Hiçbir zararı yan etkisi yok. Sinirlendiğinde kendini kötü hissettiğinde kullanabilirsin.

Son düzenleme:
doktor kontrolsüz ilaç içmek sağlığınıza zararlı olabilir .. :19::20:

Yasinin kac olduguna bakmamisim sekerim.....onceki yorumumu dikkate alma.

Ailene soyle bence mutsuz oldugunu. Bir de cok karamsarsin kuzum.......neden bu kadar kara bakiyorsun her seye? Bak ne guzel unv desin, cik, arkadaslarinla takil, okuldaki kluplere git, ne bileyim hayatin tadini cikar. Ogrencilik iyidir, hayatinin en guzel zamanlarini rezil etme kendine.

Son düzenleme:
aileniz öğrenmez demiştim ama ben sizi çalışıyor kendi sigortanızdan yararlanıyorsunuz diye düşündüm.
çalışmıyorsanız babanızın maaşından kesilir.tabi ki ortaya çıkar.

ama ortaya çıkmayacak bile olsa ısrarla diyorum ki muhakkak haberleri olsun..
eczaneden reçetesiz alacağınız antidepresanlar çok çok düşük dozludur.belki uyumanıza yada biraz sakinleşmenize yarayabilir.
o da belki.
ama bu şekilde sorunlarınızı ertelemiş olursunuz.daha büyük bir şekilde patlak verir.
ruhunuzun tedaviye ihtiyacı varsa lütfen bir uzmana gidin o karar versin.
herkes işini yapsın.çerez gibi satılsa ilaçlar doktorlara gerek kalmaz,herkes eczacı olurdu.
siz gidin bir uzmana.belki gerçekten büyütülecek bir sorununuz yoktur.
lütfen böyle bir yanlış yapmayın.

Son düzenleme:
Yasinin kac olduguna bakmamisim sekerim.....onceki yorumumu dikkate alma.

Ailene soyle bence mutsuz oldugunu. Bir de cok karamsarsin kuzum.......neden bu kadar kara bakiyorsun her seye? Bak ne guzel unv desin, cik, arkadaslarinla takil, okuldaki kluplere git, ne bileyim hayatin tadini cikar. Ogrencilik iyidir, hayatinin en guzel zamanlarini rezil etme kendine.

Takılıyorum yapıyorum o dediklerinizi ama kimseyi yakın göremiyorum çünkü herkes bir gün gidiyo

senin daha önceki konularını da hatırlıyorum.

senin kesinlikle en azından bir psikologa gitmem lazım. kendine acıman için bir sebep yok bence.

insanlar ne sorunlar yaşıyor. yok güzel değilim ilişkim yok gibi konular açtığını da biliyorum.

daha yaşın ne kadar genç. anladığım kadarıyla sağlık sorunun yok, üniversitede okuyorsun, maddi durumunuz kötü değil, bir ailen var.

her gün niye ağlayıp kendine acıyorsun.

iyi ki birçok kişinin hayatını yaşamıyorsun yoksa ne yapardın bilmiyorum.

ama git gerçekten psikiyatriste falan çünkü psikolojin normal değil. yaşadığın sorunlar varsa anlatabilirsin. o zaman hak veririm sana.

ciddi dertlerin varsa anlatırsan yardımcı olmaya çalışırız.:34:

Her konumda önceki konularımı yazmak ne alaka o zaman öyle düşünmüşüm onun etkisi sürüyo diye bişey demiyorum ki şu an yaşadığım farklı ilişkim yok güzel değilim falan olayı değilim ben sadece yalnız hissediyorum kalabalığın içinde çok yalnızım asıl olay bu birebir konuşsak anlatırım herşeyi ama burdan bu kadar oluyo

canım doktora gıtmeden alamıyosun maalesef..doktor dozunu kendı ayarlıyor,senın durumuna gore azaltıyor veya çoğaltıyor..sakın kendı bıldıgın gıbı kullanma yoksa şuan olduğun durumdan bin beter olursun..

Takılıyorum yapıyorum o dediklerinizi ama kimseyi yakın göremiyorum çünkü herkes bir gün gidiyo

Ama hayatim, hayatin kurali bu, herkes bir gun gidiyor. Yani universite arkadaslarin universietde kaliyor, onlar gezip tozup beraber eglendigin insanlar sadece. Her seyini anlatabilecegin candostlarin degiller ama bu onlarla muhabbet edip iyi vakit gecirmene engel degil. Beraber birkac yil geziyorsunuz, mezun olunca herkes kendi yoluna gidiyor. Universite arkadasliklari yuzeysel oluyor, sen de eglenmene bak . Universite flortu de keza, arkadaslarimdan hicbiri genclik askiyla evlenmedi. Universitede de samimi olacagin insanlar cikabilir, mesela ben 2 kiz arkadas kardayim bu durumda, hala gorusuyoruz :1: Senin yalniz hissetmemeni saglayacak dostluk/ask nadir bulunur, buldugunda anlarsin zaten.

Yani dostluk/ask da kismet bence, sen her seyi kafana takarak mutlu olamazsin. Bak, biraz beni dinleyip unv ortaminda sosyalles, kafanda bu zirvalari dusunecek vaktin olmayinca bak nasil mutlu olacaksin.

Ben de duygusalim cok, ben de cok yalniz hissettim o yuzden dedikelrimi bri denesen? bana cok faydalari dokundu.

Son düzenleme:
Back
X