hangi doktora gitsek embriyo nun neden tutunamadigina ilişkin bir araştırmaya girilmemesi

zeynep4

Nirvana
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2010
12.221
2.447
773
Merhaba hocam
eşimde morfoloji bozukluğu ,bende sol tüp tıkalı polikistik over var 2 aşılama 3 tüp bebek denemesi yaptik hiçbirinde gebelik elde edilmedi
Denemelerimde şanssızlık doktorlar yuzundendi çünkü polikistik over hastalarina 225 lik doz vurulmadigini 3.denememde anladim ohss olmaktan zor anda kurtuldum karnim şişti ve 2 sefer üst üste çatlama iğnesi vuruldu yumurtalarim kalitesiz oldu son denemede farklı doktora gittim 1 blastosist gelisti oda tutunmadi
26 yaşındayım 3 yıl ara verdikten sonra inşallah sizinle tekrar tüp bebek deniycez
bizim şansımız varmı acaba
hangi doktora gitsek embriyo nun neden tutunamadigina ilişkin bir araştırmaya girilmemesi bizi tekrar denemeden soguttu açıkçası
cevaplarsaniz sevinirim sizinle farklı yontemlerle yeniden deneyebilirmiyiz

Merhabalar ,
Polıkıstık over sendromunda yumurta büyütme ve ılac doz ayarlaması deneyım gerektıren bır durumdur. Fazla ilac dozu; karında şikkinlık ,karında sıvı toplanması, nefes darlıgı .. vs bulgularla ortaya cıkan ohss(aşırı uyarım sendromu) denılen duruma neden olabılır. Yetersız ılac dozunda ise folıkul denılen yumurta keselerı ıstenılen duzeyde buyumeyebılır. Bu baglamda hem gebelık hem emnıyet ıstıyoruz. Ve bu durum dogru, işinde deneyımlı uzman ellerde mümkün olmaktadır.
Sızın durumunuzda ;tekrar eden negatif deneme olması durumunda array CGH teknıgı denilen genetik taramalı tüp bebek yontemı yapılması dogru bır yol olucaktır. Bu şekilde embriolara genetik tarama yapılarak saglıklı-saglıksız embrıo ayıklama yöntemi ile saglıklı embrioyu anne rahmıne transfer etmek gerekır. Bunun öncesinde rahım iç zarını da(endometrıum) hısteroskopı(kamera sıstemı) denılen işlem ıle kontrol etmekte fayda olucaktır. Bol şans dilerim.

Teşekkür ederim hocam inanin ilk defa siz farklı bişi dediniz
Son tüp bebekten once histeroskopi oldum sorun cikmadigi soylendi inşallah size geldigimde tüm sonuclarimi getiricem hayırlı gunler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…