• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangisi daha büyük hata yada değil..

pembemakas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2011
1
0
36
İzmir
Merhabalar,
6 yıllık evliyim.Eşimle severek evlendik ama bizbirimize ak ve kara kadar benzemiyor oluşumuzu bir aile ve sevgi ortamında sorun olmayacağını düşünmüştük.Fakat ilişkimiz hiçte bu şekilde gelişmedi.Ailemle aynı binada yaşıyoruz.Aileme sorunlarımı açtığımda onu aramıza sen aldın geçineceksin dediler.Bende içimdeki mutsuzluğu çocuk sevgisiyle yenebileceğimizi düşündüm.Eşim tarafından istenmeyen zor bir hamilelik geçirdim.Çocuğum büyüyor ancak eşimle aramızdaki uçurum ve sevgisizlikte büyüyor.Yattığımız odaları ayıralı 1yıl oldu.Tüm bunların üzerine işyerinde en yakın arkadaşımla aramızda bir yakınlaşma oldu ve kendimi engellemedim zorda olsa şuan güzel giden bir beraberliğim var.Ama insanın hak ettiği değeri ailesi dışında geç ve zamansız bir şekilde bulması çok zor bir durum. Eşime düzgün bir şekilde aramızdaki bağı koparmamız gerektiğini anlatmama rağmen tepkisi tamam ben bu evden gideceğim ama çocuğuda götüreceğim dediği gibi şu an evdeki bağımız kopmasına rağmen evdeki hobilerimi yaşayışımı kısıtlamaya başladı.Ve bunun için çocuğu öne sürüyor sürekli olarak.Ailemse şuan fikirlerini biraz yumuşatmış durumdalar ayrılmak istiyorsan düzgün bir şekilde ayrıl çocuğunu yitirme diyorlar.Sonuç olarak eşimi sevmiyorum ve aramızdaki ilişkiyi düzeltmek istemiyorum.Ancak hayat konusunda verdiğim kararlar konusunda kendime güvenimi yitirmiş durumdayım.Çıkış yolu bulamıyorum kapana kısıldım..

sorunlu bi evliliğe, evlilik kurtarmak adına çocuk yapmak birinci hata. aynı evde iki ayrı hayat yaşayacak kadar kopmuş bi evliliği yürütmek ikinci hata. evliliğim yürümüyor mutsuzum diye, eşinizi aldatmanız ve bir başkasıyla ilişki yürütmeniz sıvamak oluyor bu da üç.

Son düzenleme:
eşinizi aldatıyorsunuz ve bizden akıl vermemizi istiyorsunuz.. hmm.. çok anlamlı bir talep..

neresinden tutsanız elinizde kalıyor.bir çift,birbirini sevmiyor,eş tarafından istenmeyen hamilelik yaşıyor,ama eş çocuğu vermek istemiyor.hakikaten kapanlara kısılmışsınız.

keşke bazı şeyleri boşandıktan sonra yaşasaydın.eşini sevmesende sorumluluğun var ve yarın çocuğuna açıklayamayacağın birşey yapma.
bir an önce boşan sonra kendine yeni bir hayat çiz ama yeni hayatını da öncelikle çocuğuna göre şekillendir.

Yaşadığınız ilk ciddi sorunda teselleyi bir başkasında bulmanız;

Zayıf karakterli olduğunuzu gösteriyor;

Bu sorunu başka türlü aşmayı deneyebilirdiniz.(Konuşarak yada medeni şekilde ayrılarak)

Yanlış olmuş....!!!

Üstelik bir evladınız var..Ona karşı sorumluluğunuz...

Bunun ;

vicdanen yükünü ilerde kaldırabilecek misiniz?

Yanlış yanlışı doğuru,Sizi daha da çıkmaza sokar...

bana göre iki büyük hatanız var..

birincisi evlilik düzelsin diye çocuk yapmanız,ki eşiniz de istememiş zaten..

ikincisi tabi ki evli iken hayatınıza başka birini dahil etmek...

sevgi yoksunluğunda yada birşeyler ters gidiyor diye aldatmak,başkasına yönelmek anlamadığım birşey :20:

eşinizi sevmiyorsanız ayrılın sonra kiminle ne yaşamak istiyorsanız yaşayın...

bu durumda söylenecek tek şey iki ucu .oklu değnek.

Bir an önce eşinden boşan. ne olursa olsun asla ve asla aldatmanın açıklaması yoktur. hem eşiniz bu olayı öğrenip çocuğunuzu elinizden alabilir.

iyi veya kötü evlisin...
hamilesin...
esine sevgin kalmasada ayni evdesiniz ve hala evlisin...
ve guzel giden bi beraberligin var...:53::53:
bizden ne yazmamizi bekliyorsun ki:26:
sadece dogacak bebege uzuldum...:51:

bekleyerek bir yere varamayacaksınız.. birini seviyorsunuz ve başka bir adamla, ki bu adam hukuken kocanız, aynı evde yaşıyorsunuz..bir an önce davayı açmalısınız ki kendinizi bu çirkinlikten kurtarın.. çünkü bu şekilde iki adama da haksızlık ediyorsunuz.. ailenizin evi olduğu için kocanızı kovmanız gerekiyor herhalde.. adam da çocuğu bırakmam diyor..

bence gitmek kocanızın işine gelmiyor.. maddi olarak veya başka nedenlerle buna gücü yok.. çocuğu da silah olarak kullanıyor.. sanki bu evlilikte erkek sizsiniz kadın da o..

aldatma psikolojisini bilemem.. siz buna güzel bir beraberlik diyorsunuz ama, kocanızdan gizlediğiniz sürece bu bir aldatma.. tabi kocanız bilirse davada aleyhinize olabilir..

hatalar zinciri olmuş sizinki.. sonuç olarak kocanızı ikna etmekten başka yolu yok gibi görünüyor..

Genelde şöyle olur..Kadın kocasını aldatır..Sonra bir bakar -aaaaaa eşimi hiç sevmiyorum..Zaten şöyleydik zaten böyleydik der..Birden evlendiği günden beri mutsuz olduguna kendını inandırır..Birine yakınlaşır..Sonra eşiyle saçma sapan sudan sebepten kavga çıkarır..Mutsuzum der ve yatakları ayırır..Çünkü kadın zaten aldatıyor..Yatağı kimin neden ayırdıgı çok belli..Aldatan insan karakter yoksunudur..Erkek aldatınca ortalığı yıkarsınız eminim ama siz kendi yaptıgınızı sacma sebeplere, uydurdugunuz sebeplere yükleyerek vicdanınızı hafifletmeye çalışıyorsunuz..

Yazık ..2 erkekle beraber olan kadın..Aldatan kadın..Çocuğunun babasını aldatan bir anne..!!!!

Son düzenleme:
bu nasıl bir ahlaktır ben anlamıyorum .bi de çıkıp anlatıyorsunuz ..sanırım sizi desteklememizi bekliyorsunuz ..
biz burada çocuk sahibi olmak için kendimizi hırpalarken çocuk yapmayı öyle basit bişey zannederek ,umarsızca çocuk yapıyorsunuz ..pes doğrusu ..
sonra ne olacak o çocuğa ..insanlar ne kadar bencilleşti yaa..sırf kendiniz için çozuk yapıyorsunuz bi de acımamızı mı bekliyorsunuz..
hiç aklınıza dank etmedimi ben kocamı sevmiyorum ,çocuk yapmayla ne işim var ,hadi yaptım ,sevgisiz bir ailede bu çocuk nasıl büyür ,ya kocamla ayrılırsam ne olur bu çocuğun hali..
doğurup at kapıya ,sevgisiz büyüt oh ne ala ..
sonra da ortalık böyle sevgisiz büyütülen çocuklarla doluyor..
bizim gibi çocuk için kendini yırtan insanlara haksızlık bu yaa..
hiçmi vicdanınız yok ..
kocanızı aldatmışsınız bi de pişkin pişkin anlatıyorsunuz..
kocanız aldatsaydı sayfalar düzer lanetlerdiniz değilmi ? ama görüyorsunuz ki tek aldatan erkekler değil ..
kocasını aldatan bir kadın nasıl annelik yapabilir aklım almıyor..
kocanız çocuğu almakta haklı ..en azından sizi aldatmamış ,çocuğunuza daha ii bir ahlak örneği olur zannımca..
bu kadar şeyi yapmışsınız bari yazmayın yaa..
bizim de sinirimiz tepemize çıkıyor..
utanın da utandığınızla oturun ..
valla artık böyle konuların kapatılmasını rica ediyorum ..
iice ayyuka çıktı bu tip konular..
:47::47::47::47::47:

Genelde şöyle olur..Kadın kocasını aldatır..Sonra bir bakar -aaaaaa eşimi hiç sevmiyorum..Zaten şöyleydik zaten böyleydik der..Birden evlendiği günden beri mutsuz olduguna kendını inandırır..Birine yakınlaşır..Sonra eşiyle saçma sapan sudan sebepten kavga çıkarır..Mutsuzum der ve yatakları ayırır..Çünkü kadın zaten aldatıyor..Yatağı kimin neden ayırdıgı çok belli..Aldatan insan karakter yoksunudur..Erkek aldatınca ortalığı yıkarsınız eminim ama siz kendi yaptıgınızı sacma sebeplere, uydurdugunuz sebeplere yükleyerek vicdanınızı hafifletmeye çalışıyorsunuz..

Yazık ..2 erkekle beraber olan kadın..Aldatan kadın..Çocuğunun babasını aldatan bir anne..!!!!

bu nasıl bir ahlaktır ben anlamıyorum .bi de çıkıp anlatıyorsunuz ..sanırım sizi desteklememizi bekliyorsunuz ..
biz burada çocuk sahibi olmak için kendimizi hırpalarken çocuk yapmayı öyle basit bişey zannederek ,umarsızca çocuk yapıyorsunuz ..pes doğrusu ..
sonra ne olacak o çocuğa ..insanlar ne kadar bencilleşti yaa..sırf kendiniz için çozuk yapıyorsunuz bi de acımamızı mı bekliyorsunuz..
hiç aklınıza dank etmedimi ben kocamı sevmiyorum ,çocuk yapmayla ne işim var ,hadi yaptım ,sevgisiz bir ailede bu çocuk nasıl büyür ,ya kocamla ayrılırsam ne olur bu çocuğun hali..
doğurup at kapıya ,sevgisiz büyüt oh ne ala ..
sonra da ortalık böyle sevgisiz büyütülen çocuklarla doluyor..
bizim gibi çocuk için kendini yırtan insanlara haksızlık bu yaa..
hiçmi vicdanınız yok ..
kocanızı aldatmışsınız bi de pişkin pişkin anlatıyorsunuz..
kocanız aldatsaydı sayfalar düzer lanetlerdiniz değilmi ? ama görüyorsunuz ki tek aldatan erkekler değil ..
kocasını aldatan bir kadın nasıl annelik yapabilir aklım almıyor..
kocanız çocuğu almakta haklı ..en azından sizi aldatmamış ,çocuğunuza daha ii bir ahlak örneği olur zannımca..
bu kadar şeyi yapmışsınız bari yazmayın yaa..
bizim de sinirimiz tepemize çıkıyor..
utanın da utandığınızla oturun ..
valla artık böyle konuların kapatılmasını rica ediyorum ..
iice ayyuka çıktı bu tip konular..
:47::47::47::47::47:
:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

oha anasını satim ahlak zabıtası iş başında. tamam sizin bakış açınıza çok ters kabul, hayat felsefenizde bunun yeri katiyen olamaz eyvallah, ama kimse aldatmayı meşru görmüyor yahut göstermeye çalışmıyor burda da. ayar vermek, linç çalışmaları da kimin haddine olabilir ki? kimin üstüne vazifedir birilerine ahlak aşılamaya çalışmak, yahut ahlaksızlıkla itham etmek. sen kocanı aldatan bi f... demediğiniz kaldı hanımlar. insan olun iki dakka. herkesin doğrusu yanlışı kendine, bizler ustüruplu bi şekilde fikrimizi beyan edip çekilebiliriz, ötesi ne senin haddim ne benim.

hani böyle üçüncü sınıf müslüman ülkelerde oluyor ya, kırbaç cezası falan bi de onlardan ceza keselim isterseniz. uygun mudur? töbe bismillah.

Son düzenleme:
şu an yanlış yerdesin adliyede olman gerekiyordu

boşanma davası açman için illa ki kocanla anlaşman gerekmiyor.

oha anasını satim ahlak zabıtası iş başında. tamam sizin bakış açınıza çok ters kabul, hayat felsefenizde bunun yeri katiyen olamaz eyvallah, ama kimse aldatmayı meşru görmüyor yahut göstermeye çalışmıyor burda da. ayar vermek, linç çalışmaları da kimin haddine olabilir ki? kimin üstüne vazifedir birilerine ahlak aşılamaya çalışmak, yahut ahlaksızlıkla itham etmek. sen kocanı aldatan bi f... demediğiniz kaldı hanımlar. insan olun iki dakka. herkesin doğrusu yanlışı kendine, bizler ustüruplu bi şekilde fikrimizi beyan edip çekilebiliriz, ötesi ne senin haddim ne benim.

herkesin bakis acisi farkli kimsenin kimseye ayar vermeye calismiyor kimsenin kimseyi linc ettigide yok...fikrimizi beyan ediyoruz izninle...:37:
burda bi konu acilmis...iyi kotu elestri olacaktir...konu sahibide bunu goze alarak konu aciyor...kimse kimseyi ithamda etmedi...büyük konusmak gibi olmasin tabi ama
mantikli dusunursen evliyken iliski yasamanin yanlis oldugunu biliyorsun sanirim...herkesin dogrusu yanlisi kendineyse herkesin fikride yorumuda kendisinin...saygi duy...
insanligi senden ogrenecek degiliz...

herkesin bakis acisi farkli kimsenin kimseye ayar vermeye calismiyor kimsenin kimseyi linc ettigide yok...fikrimizi beyan ediyoruz izninle...:37:
burda bi konu acilmis...iyi kotu elestri olacaktir...konu sahibide bunu goze alarak konu aciyor...kimse kimseyi ithamda etmedi...büyük konusmak gibi olmasin tabi ama
mantikli dusunursen evliyken iliski yasamanin yanlis oldugunu biliyorsun sanirim...herkesin dogrusu yanlisi kendineyse herkesin fikride yorumuda kendisinin...saygi duy...
insanligi senden ogrenecek degiliz...

Biz ahlak bekçisiymişiz:)) Arkadaş da avukat o zaman :)) Polemik yaratmaya çalışıyor..Boşver canım cevap verme ....

Son düzenleme:
Evli adamın/kadının eşini boşamadan hayatına birini alması ahlaksızlıktır. Bunu görebilmek ve yorum yapabilmek için zabıta ehliyetine gerek olmadığını düşünüyorum. İtfaiye eri de gelse; eşin yaşayacağı yangını söndüremez.

Senin hatan evliliğin değil, içinde bulunduğun duygusal birliktelik. Ortada bir de çocuk var üstelik :19: Söylenecek çok şey var da neyse!

Back
X