Hangisi doğru ?

Herkese merhaba bu saat oldu uyuyamadım, ben astsubaylik için başvuru yaptım ve mülakata çağırıldim çok istediğim bir meslek . Öncesinde boyum tutmadığı için başvuru yapamiyordum su an sınır düştü ve denemek istedim ..
Bir buçuk yaşında kızım var eğer kazanirsam yaklaşık 2 yaşında olduğunda egitim baslayacak.
Eğitim ankara da biz istanbulda oturuyoruz ailem başka bir sehirde.
6 ay annemde kalması gerekecek kızımın eğer gidersem.
İkilemde kaldım eğer çalışırsam ona çok daha güzel bir hayat sunabilirim , ama bu ayrı kalacagimiz zaman çok fazla..
Nasıl etkilenir beni kesin unutur bu ikimiz içinde ağır ama ortada onun geleceği ve hayalimdeki meslek var
Cikmazdayim resmen..
Siz olsanız ne yapardınız?
Ben de başvurdum astsubaylığa lisanstan başvurmuştum taban puan 80de kalmış çağrılmadım malesef :)

Sınav Ankara'da olacak ama eğitim Balıkesir diye biliyorum ben 4 ay. Sonrasında başka bir şehirdeki eğitim merkezine branşınıza göre gönderiliyorsunuz. En az 1 yıl sürüyor branş eğitimi. Bu süreçte ister subaevinde ister kendiniz bir ev tutup kalabiliyorsunuz.
Haftasonu evci izinleri oluyor eğitim boyunca cuma akşam çıkıp pazar akşam dönüyorsunuz. Bir araştırın evci izni kesin veriliyorsa haftasonlarını kızınızla geçirip hafta içi ayrı kaldığınız zamanları telafi edebilirsiniz. Evladınıza daha iyi bir hayat sunma isteğinizi çok iyi anlıyorum. Ben de 1 yıldır polislik için uğraşıyorum. Eğitim süresi geçici sonuçta. Sonrasında telafi edebilirsiniz ayrı kaldığınız zamanları diye düşünüyorum. İnşallah kazanırsanız gitmeden önce bir pedagogdan yardım da alırsanız kızınız için çok daha iyi olur. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Bir de anneannede kalacak demişsiniz eğitim süresince babasının yanında olması gerekli bence ikinizi birden görmezse terkedilmiş hissine kapılabilir. Babanın desteği çok önemli bu süreçte.

Bence bu fırsatı değerlendirmelisiniz. Dediğiniz gibi çocuğunuza çok güzel bir gelecek sunabilirsiniz.

Ben de başvurdum astsubaylığa lisanstan başvurmuştum taban puan 80de kalmış çağrılmadım malesef :)

Sınav Ankara'da olacak ama eğitim Balıkesir diye biliyorum ben 4 ay. Sonrasında başka bir şehirdeki eğitim merkezine branşınıza göre gönderiliyorsunuz. En az 1 yıl sürüyor branş eğitimi. Bu süreçte ister subaevinde ister kendiniz bir ev tutup kalabiliyorsunuz.
Haftasonu evci izinleri oluyor eğitim boyunca cuma akşam çıkıp pazar akşam dönüyorsunuz. Bir araştırın evci izni kesin veriliyorsa haftasonlarını kızınızla geçirip hafta içi ayrı kaldığınız zamanları telafi edebilirsiniz. Evladınıza daha iyi bir hayat sunma isteğinizi çok iyi anlıyorum. Ben de 1 yıldır polislik için uğraşıyorum. Eğitim süresi geçici sonuçta. Sonrasında telafi edebilirsiniz ayrı kaldığınız zamanları diye düşünüyorum. İnşallah kazanırsanız gitmeden önce bir pedagogdan yardım da alırsanız kızınız için çok daha iyi olur. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Bir de anneannede kalacak demişsiniz eğitim süresince babasının yanında olması gerekli bence ikinizi birden görmezse terkedilmiş hissine kapılabilir. Babanın desteği çok önemli bu süreçte.
Ya bu eğitim süresini herkes farklı söylüyor en fazla 6 ay diye duydum ondan 6 ay dedim , güzel yorumunuz için teşekkur ederim . Babası polis yanında kalmasıni ondan istemiyorum gecesi yok gündüzü yok bakıcı ile çok zor olur . Ama yanımda götürme ihtimali içimi daha da rahatlatıyor ayrı kalmayı ben de göze alamıyorum

Favelayn,
personel bölümüne başvurduğunuzu yazmışsınız, belki yönetmelikte belirtilmeyen ama küçük çocuklu kadın personellere has bir uygulama vardır, askeriye personelinden birilerini bulup konuşmanız karar vermenizde daha etkili olur bence, burada direkt annelik üzerine yazılar yazılır aklınız daha çok karışır.

Ve hanımlar, kimsenin hayatını net olarak bilmeden anneliğini yargılamayın, sizler anneliğinizi sorgulatmazken ki kimsenin anneliği sorgulanamaz, şartlarını bilmediğiniz başka bir kadının anneliğini sorgulamayın rica ediyorum, Favelayn benim hayallerim var deyip çocuğunu bırakıp gidecek bir anne değil, hayali çocuğunun geleceğini garantiye almakla örtüşüyor ki ikilemde kalmış.

Çok teşekkür ederim haklısınız ben işin içinde olan kişilerle gorusup bir karar versem çok daha iyi olacak . Rica etsem konumu kapatir misiniz ? Mune Mune

Herkese merhaba bu saat oldu uyuyamadım, ben astsubaylik için başvuru yaptım ve mülakata çağırıldim çok istediğim bir meslek . Öncesinde boyum tutmadığı için başvuru yapamiyordum su an sınır düştü ve denemek istedim ..
Bir buçuk yaşında kızım var eğer kazanirsam yaklaşık 2 yaşında olduğunda egitim baslayacak.
Eğitim ankara da biz istanbulda oturuyoruz ailem başka bir sehirde.
6 ay annemde kalması gerekecek kızımın eğer gidersem.
İkilemde kaldım eğer çalışırsam ona çok daha güzel bir hayat sunabilirim , ama bu ayrı kalacagimiz zaman çok fazla..
Nasıl etkilenir beni kesin unutur bu ikimiz içinde ağır ama ortada onun geleceği ve hayalimdeki meslek var
Cikmazdayim resmen..
Siz olsanız ne yapardınız?
Çocuk annesini unutur mu ya hiç? Kedi bile hatırlıyor sahibini.
Önemli olan bu dan sonrası ona iyi bir hayat sağlayıp sağlamayacağın. İstediğin bir işse arkana bakma git derim ben.

Back
X