hanımlar bana bir yardım eder misiniz

leblebitozu_88

Hissikablelvuku
Kayıtlı Üye
26 Mart 2015
368
347
53
Merhabalar,

benim sorum şu (aslında dert mi bilmiyorum ama objektif yorumlara ihtiyaç duyuyorum çünkü ne yapacağımı ebilemedim) kp evini sattı yarı fiyatına bir ev aldı çocuklarına da pay veriyor. eşime de 30.000 vereceğini söylemiş (inşallah sözünden dönmez) ben yeni evliyim 40.000'le başladık yaklaşık 35.000 borcumuz var maaşlarımızla ödüyoruz çok şükür 5 tane de çeyrek yaptık harçlıklarımızdan arttırak. acaba parayla komple borçlarımızı kapatmak mı daha mantıklı yoksa toplu para bir daha gelmez mantığıyla hareket edip rutin ödemelere devam edip 30.000'i kenarda tutmak mı? eşimin fikri sürekli değişiyor ben de hangisi mantıklı karar veremiyorum ve aslında çok fazla da yorum yapmak istemiyorum. hani bir kez fikir oluşturup beyan edeyim o düşünsün kararını versin kafasındayım biraz. ikimizde nakit yönetimi konusunda çok bilgili değiliz, sizlerin yorumlarına ihtiyacım var. teşekkür ederim şimdiden :)

Hazır para çabuk uçar
Ama evde para bekletmekte iyi değil
Biraz daha eklenip peşinat verilse süper olurdu, kira yerine de taksitlerini öderdiniz hani..

Hazır para çabuk uçar
Ama evde para bekletmekte iyi değil
Biraz daha eklenip peşinat verilse süper olurdu, kira yerine de taksitlerini öderdiniz hani..

o zamanda taksitler ve kredi borcu kalıyor 1300 ayda faturalar da var o zaman geçim zor olur gibi geliyor, peşinat çıkarabilsek en azından bir evim olurdu haklısınız ama bu durumda yapamayız sanırım :(

Toplu parayı bır kenara koyup rutın taksıtlerımı ödemeye devam ederdım.
Tabıı taksıtlerınız sızı yormuyorsa.

Ben olsam toplu parayı kenara koyar yokmuş gibi davranırdım. Nasıl olsa düzen kurmuşsunuz ödüyorsunuz. Sizi zorlamazsa öyle devam edin.

15-20 bin civarı ödeyip geri kalanını vadeli hesaba yatırırdım.
Hem borçlar hafiflemiş olur hem de paran değerlenir. Tabi bir miktar altın almakta da fayda var.

altın hesabı açalım diyor bazen, onu da ben istemedim 7 ince bileziğim düğünden var, ama onları yok saysın istiyorum o hepsini katalım diyor. çok karıştı kafam sanki o bilezikler bizim güvencemiz gibi bi tavrım var sebepsiz.

o zamanda taksitler ve kredi borcu kalıyor 1300 ayda faturalar da var o zaman geçim zor olur gibi geliyor, peşinat çıkarabilsek en azından bir evim olurdu haklısınız ama bu durumda yapamayız sanırım :KK43:
İşte o kısmı bilemediğimden olabilirse dedim
Ev en mantıklı yatırım olurdu ama zor tabi, 30 kayınpeder veriyo senin ailende destek osla belki peşinat verilebilir
İlk zamanlar daha zor tabi ama eşya taksiti 1 yılda filan biter sanırım ve kredinde sabit ödemeli olursa zamlanmadan devam edecek diye aklıma geldi..
Çocuk olunca daha zor çünkü şimdi ne yapsanız kar..

İşte o kısmı bilemediğimden olabilirse dedim
Ev en mantıklı yatırım olurdu ama zor tabi, 30 kayınpeder veriyo senin ailende destek osla belki peşinat verilebilir
İlk zamanlar daha zor tabi ama eşya taksiti 1 yılda filan biter sanırım ve kredinde sabit ödemeli olursa zamlanmadan devam edecek diye aklıma geldi..
Çocuk olunca daha zor çünkü şimdi ne yapsanız kar..

önümüzdeki mayıs ayında borç aylık 850 ye düşecek eşya taksiti bitince, o zaman belki bi hamle yapma fırsatımız olur, bir de eşim cimri ama canı istediğine harcıyor araba bakıp duruyor, bende şimdi oraya para gömmek istemiyorum çünkü elindekini oraya verse borçların sıkışık zamanı arabayı kaldıramaz yakıt masrafından dolayı. benim ailemin durumu hiç yok daha kendileri de kirada onlara da bişey diyemem ki üzülürler birde yapamıyoruz bi kızımıza diye. en iyisi para dursun madem biz bu düzende gidelim Allahtan bir hediye olmazsa bebek de düşünmüyorum bu ara.

ben olsam yarısını oder gerı kalanını altın hesabına koyardım

önümüzdeki mayıs ayında borç aylık 850 ye düşecek eşya taksiti bitince, o zaman belki bi hamle yapma fırsatımız olur, bir de eşim cimri ama canı istediğine harcıyor araba bakıp duruyor, bende şimdi oraya para gömmek istemiyorum çünkü elindekini oraya verse borçların sıkışık zamanı arabayı kaldıramaz yakıt masrafından dolayı. benim ailemin durumu hiç yok daha kendileri de kirada onlara da bişey diyemem ki üzülürler birde yapamıyoruz bi kızımıza diye. en iyisi para dursun madem biz bu düzende gidelim Allahtan bir hediye olmazsa bebek de düşünmüyorum bu ara.
Zorunlu ihtiyaç değilse araba bencede masraf demek
Kasko, trafik, vergi, bakım, benzin vs. büyük şehirdeyseniz trafik stresi de cabası. Çocuk yokken al bi aylık akbil metrolarla her yere trafiksiz git ne güzel (Ben böyle yapıyorum işe gidip gelirken )
Neyse ne diyoduk
Borçlar hafifleyince bi düşün derim
Öyle ise evet ailene hiç bildirme konuyu, haklısın.
Zaten ev durumu 10 yıl kredi demek, bebek şimdi düşünmesen de 10 yıl içinde düşüneceksinizdir. Taksitleri de ona göre ayarlamayı düşünün, alacağınız zaman.
Şimdi ise, ne eklersen o kar birikime.

ömür boyu borç mu ödeyeceksin canm. evliliğinin en güzel zamanlarnda borc ödemek için ne dogru dürüst gezmeye gdeceksnz ne baska bişe. yerinde olsam kesinlikle borcu kapatırım. Bi şekilde birikim yapılır daha sonra.

Toplu parayı bır kenara koyup rutın taksıtlerımı ödemeye devam ederdım.
Tabıı taksıtlerınız sızı yormuyorsa.

ben de çalıştığım için şimdilik hallediyoruz bir de bi aksilik olur birimiz çıkarsak o para bizi bi müddet geçindirir dedim, yoksa sıvarsak borç diye dımdızlak kalmak da var ters bir durumda dünyanın binbir türlü hali var

ömür boyu borç mu ödeyeceksin canm. evliliğinin en güzel zamanlarnda borc ödemek için ne dogru dürüst gezmeye gdeceksnz ne baska bişe. yerinde olsam kesinlikle borcu kapatırım. Bi şekilde birikim yapılır daha sonra.
ah işte beni kalbimden vurdun :) bir de işin bu kısmı var 4 ay bitti gözümüzü açtığımız yok balayı harici, iş ev ev iş aybaşı geldi kredi taksit kira fatura al sana harçlık ver bana harçlık akşam eve gel tv izle göbeğini kaşı uyu. olayımız bu :)

Back
X