Hanımlar bir bakın çok acil

seda

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2008
682
213
648
37
ben bu kırmızı biberi tavada közlüyorum ama kabuklarını hiç soyamıyorum kafamçokkarıştı hep kabuğu ile yemek zorunda kalıyoruz ne yapmam gerekiyo bana bir püf nokta söyleyin çok acil :uhm:

fırında közleyebilirsin piştiğini anlarsın zaten görünüşünden 30 ya da 45 dakika sürüyor sedacım... ben sık yapıyorum ve hep fırında kzlerim çok kolay oluyor...

anladım canım çok sağol ben de tavada yarım saatten fazla közlüyordum ama yinede soyulmuyordu birde fırında deneyim o zaman inşallah bu sefer olur

evet canım ya fırında yada uğraşmak istersen aygazın üzerinde közleyebilrsin tava falan gerekmiyo:):)

olabilir demekki yeterli közleyememişim çok sağol patlıcanlarla birlikte koymuştum tavaya patlıcan oldu onları biraz daha bekletmiştim sonra almıştım patlıcan bile oldu diye

Ben kırmızı biberi ve patlıcanı mikrodalga fırında közlüyorum gayet de güzel oluyo hem de çok çabuk 5-10 dakika içinde közleniyo.

Ben kırmızı-yeşil köy biberi deniyo sanırım sudan geçirip kurulamadan Teflon pilav tenceresine koyup ağzını kapatıyorum. Kısık ateşte 15 dk yetiyor. Arada açıp çeviriyorum. Yağ felan kullanmadan tencere kuruyken atıyorum. Fırında uzun sürüyor ben sabırsızım :))

Haşladıktan sonra buz gibi su dolu bir kapta 3-5 dk bekletirsen hemen soyuluyor ama közledikten sonra soğuk su olayı nasıl olur bilemem...

yıkayıp direk tepsiyle fırına koyuyorum genelde hamur pişirirken yapıyorum ki ayrıca elektrik harcamayayım. çıkardınca poşet içerisine koyuyorum biraz soğuyunca kabuklarının tamamı soyuluyor uğraştırmıyorda. temizlerden eldiven giymeyi unutmayın tırnaklar kıpkırmızı oluyor

Tatlım közleyince sıcak sıcak buzdolabı poşetine koyup bi süre beklet buhardan yumuşayacaktır

Back
X