Mutfak Püf Noktaları Hanımlar Kışa Ne Hazırlaklar Yapıyorsunuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bence hersey mevsiminde güsel artik hemen hemen her yiyeceke yaz kis demeden satiliyor pek saglikli bulmuyorum recel hariç ben sadece recel turcu bide ezme yaptim bu sene
yanlis bir dusunce kisin domates yesil biber yemek cok zararli....herseyi mevsiminde yiyeceksin canim.domates biber salatalik kis sebzesi degil,yaz sebzesi.yani kis sebzeleri kisin yaz sebzeleri yazin yemek cok iyi.diger sekilde hormonlu ve kansroje. busekil yemek istemiyorsan kisin bembeyaz domates yerine yazin kirmizilardan hazirla at dondurucuyaopuyorumnanaktan

Aslında kayınvalidem genelde yapardı ama görümcemin yanına gitti gene.GErçi geldiğinde yine verir ama biz başladık eşimle.
Barbun attık.Bezelye attık.
Mısır haşlayıp tane tane yapıp atmıştım.
Fasülye alazlayacağım daha almadık,turşu kurucam ramazandan sonra.Fasülyeyi hem diblelik hemde yemeklik atacağım.
Birde konserve domates yapıcaz.Güzel oluyor.
Reçel yaptım,bakalım tekrar yaparım gibi görünüyor.
Kıştan lahana attım ben dible için onuda yapayım bir ara:)
Patlıcanı haşlayıp koyuyorum kışında çözüldükten sonra galeta ununa banıp kızartıyorum sarmısaklı yoğurtla enfes oluyor.
Çok şey koyarım ben dolaba.Hazırda et tavuk haşlarım atarım.Börek yapar atarım misafir geldiğinde rahat olsun diye.Pide yaptırım kapalı özel dolap için onuda atarım.Tereyağım vardır bol bol,çökeleğim filan.
Aklıma gelenler bunlar.

bende bezelye, taze fasulye , kölenmiş patlıcan, domatesli bamya, enginar, kırmızı közlenmiş biber ve barbunya koydum buzdolabına..şimdi domates ve biber hazırlıyıp koyucam turşu için ise henüz erken diye düşünüyorum:) nohut ve fasulyeleride haşlayıp birer pişirimlik ayırarak poşetlicem çalıştığım için akşam eve geldiğimde pişirmeye hazır olsun istiyorum.. başka neler konabilir bilmiyorum bildikleriniz vrsa paylaşın kızlar
lüfffffteeennn:):)

kış için kızartmayı şöyle yapıyorum
biber,kabak,patlıcanı kızartıp kağıt havluya çıkarıyorum
domatesleri süzgeçe doğrayıp iyice süzdürdükten sonra pişiriyorum
kızarttığım malzemeleri ocağın üstündeki domates sosuna katıyorum
kaynar kaynar ,kaynamış suyla çalkaladığım kavanozlara doldurup
kaynar suyla çalkalayıp kuruttuğum kapaklarla sıkıca kapatıyorum
beyaz bir bezin üstüne çeviriyorum
ertesi sabah sızıntı yapmamış ve kapakları içeri çökmüş kavanozları kış için kaldırıyorum

kış için kızartmayı şöyle yapıyorum
biber,kabak,patlıcanı kızartıp kağıt havluya çıkarıyorum
domatesleri süzgeçe doğrayıp iyice süzdürdükten sonra pişiriyorum
kızarttığım malzemeleri ocağın üstündeki domates sosuna katıyorum
kaynar kaynar ,kaynamış suyla çalkaladığım kavanozlara doldurup
kaynar suyla çalkalayıp kuruttuğum kapaklarla sıkıca kapatıyorum
beyaz bir bezin üstüne çeviriyorum
ertesi sabah sızıntı yapmamış ve kapakları içeri çökmüş kavanozları kış için kaldırıyorum

Güzel fikir
Fakat anlamadığım şey kavanozları kaynatmıyorsun sanırım bozulma olmuyor değil mi?

Kavanozlar kaynatılarak yapılan konservenin çok maliyetli olduğunu düşünüyorum
Ekonomi önemli
Ben bütün konservelerimi bu yöntemle yaparım
Bi kere hiç kötü bi tadı olmaz
Extra bir hazırlık gerektirmez
Pişirmeyi yetiştiremediğin her türlü sebzeni bi kavanozluk bile hazırlayıverirsin
Ertesi sabah sızma yaptıysa aç hemen pişir ziyan olmaz
Bi keresinde bodrumda unuttuğum konservelerimi bulmuştum sapasağlamdılar
veeeee en az üstünden 3 yıl geçmişti
Önemli olan kaynar kaynar ve sıkıca kapatmak
Bazıları bu yönteme UYUTMA diyorlarmış

kayınvaldemde bu şekilde yapıyor ama kızartma yapıldıgındı ilk kez duydum denemek laızm

Bu kış için patlıcanımı, dolmalık biberimi, kabağımı kuruttum. Şimdi acı ve tatlı biberlerimi aldım, kurutmak için. Barbunya ve bezelyemi koydum dolaba. Çilek reçelini yapmıştım, bir kasa alıp. Yaprağım, kışlık kuru fasulyem, nohutum, tarhanam, bulgurum, kuru bamyam, reçelim hazırlandı. Babannem, halam saolsun. Balım ve tereyağım gelecek. Zeytinyağımı da tatilde aldım, fethiyeden. Mis gibi. Taze fasulye koyucam. Birde domates sosu yapıcam bir de turşum kaldı işte. Allah ağız tadıyla yedirmeyi nasip etsin inşallah.:nazar:

Back
X