• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanımlar Şöyle Bir Şey Duydum Çok İlginç Geldi.

Yeni duydum bende . Bilen varsa mantığını tam olarak anlatabilir mi.

Şöyle ki çocuğa isim koyduktan sonra bir de anne baba kendi arasında başka bir isim daha koyuyormuş ve sadece anne baba arasında kalıyormuş sır gibi.. ( kulağına iki isim okuyup sadece birini herkesle paylaşmak )

sebebi de büyüden, cinlerden vs ruhani tehlikelerden korumakmış.
büyü yaparken adres olarak anne adı kişi adı falan kullanıyolar ya . bilinmedik bir ismi daha olması o tehlikeden uzak tutuyormuş. tam kafamda oturtamadım mantığını.

İnanıyorum demedim sadece bilen varsa belki anlatır diye sordum.. bana da sizin gibi ilginç geldi. bi farkım yok.. bişey empoze etmeye çalışmıyorum hanımlar

böyle şeylere inannma

Şöyle ki çocuğa isim koyduktan sonra bir de anne baba kendi arasında başka bir isim daha koyuyormuş ve sadece anne baba arasında kalıyormuş sır gibi.. ( kulağına iki isim okuyup sadece birini herkesle paylaşmak )

büyü yaparken adres olarak anne adı kişi adı falan kullanıyolar ya . bilinmedik bir ismi daha olması o tehlikeden uzak tutuyormuş. tam kafamda oturtamadım mantığını.

İnanıyorum demedim sadece bilen varsa belki anlatır diye sordum.. bana da sizin gibi ilginç geldi. bi farkım yok.. bişey empoze etmeye çalışmıyorum hanımlar

bu anlattığınız DİNİ ama islami değil şaman dininden. eski inançlara sahipler bu tarz şeylere inanır al basması gibi ok. bütün cinler her şeyi Allah yarattı onlarda Allah'n kulu bizim gibi. onların derdi zaten başından aşkın bir de bizimle mi uğraşacaklar:) felak nas oku onun için orada herşeyden sığınıyorsun zaten Allah'a

Iyi de kulağa okunan isim her ne ise ne önemi var

Herkes o kişiyi Ahmet olarak bilip anlıyorsa büyü yapılırken Ahmet deyince o kişi anlaşılmaz mı annesi babası kulağına adını Ahmet Mehmet diye okuttu diye farklılık olmaz

Bu arada oğlumun bir ismi var kimliğinde yazar herkes öyle der sorunca da onu söyler ama kimse bu ismi kulağına okumadı dua vs etmedi

O zaman oğluma büyü yapılamaz ya da isimsiz olduğu için bütün büyülerden etkilenir mi diyeceğiz acaba

Evet canım doğru ama sadece anne koyacak baba da bilmeyecek büyü falan tutmuyor

ilk kez duydum ve çok saçma.
Kvalide falan sana isim konusunda baskı yapıp da kendi dediklerini mi kabul ettirmeye çalışıyorlar da böyle bir şey uydurdu?

Ya bu çocuk ne önemli bir zat ki anne baba gizliden isim koyuyor kimse bilmiyor bir esrarengizlik bir icatlar gereksizlikler.
Sizin için demiyorum tabiki.bu icadı çıkarana diyorum. Bence oğlu olmuş tutmuş pipisini koparmis gibi bir olay.

Buyuye inanmazsaniz kimse size buyu yapamaz en pratik yontem bu bence :KK51:

ilk kez duydum ve çok saçma.
Kvalide falan sana isim konusunda baskı yapıp da kendi dediklerini mi kabul ettirmeye çalışıyorlar da böyle bir şey uydurdu?

kayınvalidem dedi demedim ki. hem hamile bile değilim. iş yerinde an itibarıyle duydum ve hemen yazdım

Vallahi ilk defa duydum böyle bir şeyi. Hayret ya valla bakalım daha neler duysan arkadaşım.
Akıl yürütmeye çalışıyorum demişsin ya bende bi yürütem dedim :KK53:
Şimdi iki isim okunuyor çocuğa ama birini anne baba biliyor mantık bu yani. Ama düşündüğün zaman herkesin bildiği isimde çocuğun ismi oluyo kulağına o isimde okutuluyor o zman hiç bir fark yok yani :confused:

Back
X