hanımlar su derdime bir el atın :(

cherrylady26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2016
598
935
33
herkese selam ,
27 yasındayım calısıyorum özel sektörde. Arkadaslar sorunum su , herhangi bir karar alıp arkasını getirememek...öyle özeniyorumki kararlı her istediğini yapabilen insanlara.. bense aldıgım karadan cabucak sıkılıp yarısında vazgeçiyorum
Bu ilişkilerimde de , diyet programımda da herseyde böyle olmaya basladı. mesela diyete baslayacagım gaza geldim , 3 gun sonra neden basladıgımı unutuyorum .önceden cok güzel zayıflayabilirken artık bu konu bana bu kadar önemli gelmemeye basladıgındanmıdır nedir sımdi diyete basladıgımda sıkılıyorum.
iş konusunda da bu sekilde.
Lütfen bana motivasyon kaynaklarınızı yazın , mesela bir karar aldıktan sonra devamını nasıl getirebiliyorsunuz ? iradenizi nasıl koruyorsunuz ? hayat içinde motivasyonunuzu neler saglam tutuyor :( örneklerle beraber önerilerinize inanılmaz ihtiyacım var :(((

Diyet için şükür sebebi verebilirim mesela :) mide küçûltme ameliyatı oldum 1 ay sıvı besleniyorum yemek yemek çok güzel bir duygu ve çok özledim bunu bil şükret sağlıklıda olsa yiyebiliyorsun en azından öyke düşün hafta 1 de kendine ödül verirsin ;)

Bir şeye karar verip başladıktan sonra ilk 3- 5 gün motivasyonla daha sonra yani motivasyon azalınca bunu hergun yapacağım hedefime ulaşmak için yapmak dayanmak zorundayım diyorum ilk zor gelse de zorunluluk alışkanlık haline dönüşüyor. Ben bazı zaman çok iradeliyimdir kafa ma koydum mu yaparım.

Bence birşeyi çok fazla istemiyorsun eğer gerçekten çok istesen motivasyon kaynağın bu olur zaten. Mesela zayıflamayı gerçekten isteseydin aksini düşünmezdin bile demekki önemsemiyorsun sadece bazen kilolarına moralin bozuluyor

Diyet için şükür sebebi verebilirim mesela :) mide küçûltme ameliyatı oldum 1 ay sıvı besleniyorum yemek yemek çok güzel bir duygu ve çok özledim bunu bil şükret sağlıklıda olsa yiyebiliyorsun en azından öyke düşün hafta 1 de kendine ödül verirsin :KK66:
Aa bibii oldun mu ameliyat gecmiş olsun, nasilsin nasil gidiyor?

Kendinize plan program yaparsaniz daha guzel gider. Mesela ben de kalca buyutme egzersizleri yapmak istiyordum, kendime plan yaptim. Uygulama indirdim, her gun hatirlatiyor vs vs. Yani sizi durtecek bir seylerin olmasi ise yarayabilir. Program yapmak da yine ayni sekilde insani motive ediyor :)

Bence birşeyi çok fazla istemiyorsun eğer gerçekten çok istesen motivasyon kaynağın bu olur zaten. Mesela zayıflamayı gerçekten isteseydin aksini düşünmezdin bile demekki önemsemiyorsun sadece bazen kilolarına moralin bozuluyor

her gün takıyorum ama taktıkca yiyorum kartopu gibi

yeterince istemiyor değilim ama kafama da takıyorum , belki yeterince istemiyorum ama kafamda sürekli aynı konu. çok tembelim ya
Diyetse tek dorun.. burda zayiflayan kisilerin topicleri var onlara bak mesela.. motive eder. Hepimizin isin ucunu kacirdiginiz oluyo

sadece diyet değil mesela farklı konularda , mesela iş konusunda ya da en basitinden günlük aldıgım kararlar da bile
cnm nacizane durum tespitim şudur.
inan bana yeterli sebebin olsaydı içinde herşeye karşı savaşma gücünü bulabilridin.
kendine hedefler koy bence.
birde özellikle kilo konusu içinde yakışıklı birine aşık olmanı öneririm. ona kendini beğendirme çabası seni motive eder.

Hayatın sırrını sormuşsunuz aslında:) Çünkü yapılan araştırmalar gösteriyor ki ne zeka ne başka bir yeterlilik, kararlı ve iradeli olmak kadar mutluluk ve başarı getirmiyor. O yüzden son yıllarda irade geliştirilebilir mi diye üzerine çok sık çalışılıyor. Öncelikle herhangi bi psikolojik probleminize bağlı bir durum mu onu bilmeniz gerekiyor. Çünkü bazı psikolojik problemlere bağlı olarak iradeli ve kararlı olma yetisi azalabiliyor. Eğer bir problem yoksa da küçük yapılabilir hedefler koyacaksınız. Bir anda birkaç hedef değil tek bir odak noktası belirleyeceksiniz. Eğer planda bir bozulma olursa, örneğin 3.günde bozdunuz diyeti, 4.gün hiçbir şey olmamış gibi devam edeceksiniz. O bozulan 3.günü tolere etmeyi öğreneceksiniz. Daha fazlası için kendine yardım kitaplarından ve kişisel gelişim kitaplarından faydalanabilirsiniz..

Hayatın sırrını sormuşsunuz aslında:) Çünkü yapılan araştırmalar gösteriyor ki ne zeka ne başka bir yeterlilik, kararlı ve iradeli olmak kadar mutluluk ve başarı getirmiyor. O yüzden son yıllarda irade geliştirilebilir mi diye üzerine çok sık çalışılıyor. Öncelikle herhangi bi psikolojik probleminize bağlı bir durum mu onu bilmeniz gerekiyor. Çünkü bazı psikolojik problemlere bağlı olarak iradeli ve kararlı olma yetisi azalabiliyor. Eğer bir problem yoksa da küçük yapılabilir hedefler koyacaksınız. Bir anda birkaç hedef değil tek bir odak noktası belirleyeceksiniz. Eğer planda bir bozulma olursa, örneğin 3.günde bozdunuz diyeti, 4.gün hiçbir şey olmamış gibi devam edeceksiniz. O bozulan 3.günü tolere etmeyi öğreneceksiniz. Daha fazlası için kendine yardım kitaplarından ve kişisel gelişim kitaplarından faydalanabilirsiniz..

peki hangi psikolojik durumlar iradeyi etkileyebiliyor ?

Diyet icin konusuyorum kendinize bedeninize olmayan ama ayılıp bayıldıgınız bi kıyafet alın ve dolabınızın ön tarafına asın her gün ona bakın
Dilek tablosu yapabilirsiniz hayalinizde olan seyleri mantar bi panoya istediginiz seylerin fotograflarını civileyip her gün mutlaka göreceğiniz bi yere asabilirsiniz

Diyet icin konusuyorum kendinize bedeninize olmayan ama ayılıp bayıldıgınız bi kıyafet alın ve dolabınızın ön tarafına asın her gün ona bakın
Dilek tablosu yapabilirsiniz hayalinizde olan seyleri mantar bi panoya istediginiz seylerin fotograflarını civileyip her gün mutlaka göreceğiniz bi yere asabilirsiniz

dilek tablosu cok güzel öneri tesekkür ederim :)

peki hangi psikolojik durumlar iradeyi etkileyebiliyor ?

Depresyon olabilir, yetişkin dehb olabilir, çeşitli kişilik bozuklukları olabilir. Özellikle yetişkin dikkat eksikliğinde sık görülen şeylerdir. Kişiler hem bir şeyleri başlatmakta zorlanırlar hem de devam ettirmekte. Ancak bir tek bunun üzerinden böyle bir kanıya varılamaz. Ekstra birçok tanı kriteri var. Eğer bu yaşadığınız sorunlar hayat kalitenizi çok düşürüyor ve sizi depresif agresif ruh hallerine sürüklüyorsa profesyonel destek alabilirsiniz..

cnm aklıma okuduğum kitaplardan geldi.
mümin sekmanın kitaplarından ataleti yenmek ve limit sizsiniz i okumanı öneririm.

Back
X