Hanımlar yurtdışında evde dil öğrenenler varmı ??

Madame jolie

Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2016
45
14
8
Merhaba hanımlar

2015 te Fransa'ya gelin geldim.
Ve gelir gelmezde hamile kaldım :anneadayı:
Şuan 6,5 aylık bir oğluşum var :KK46:
Acilen dil öğrenmem lazım hamileyken 2 ay boyunca dil kursuna gittim devam etmek istiyorum
Ama bebeğimden dolayı gidemiyorum :KK64: öğrenen varmı aranizda ...
(Şimdi den yorumlar icin tesekkur ederim :KK24:)

Evde olmaz, sürekli insanlarla iletişim halinde olup konuşmanız lazım, ortamında öğrenmelisiniz..

Eşimde öyle diyo, ama oğlum 2 yasına gelene kadar kursa gidemem film izlerken bi kaç kelimeyi anlıyorum ama yeterli deil tabiki :KK43:

Eşimde öyle diyo, ama oğlum 2 yasına gelene kadar kursa gidemem film izlerken bi kaç kelimeyi anlıyorum ama yeterli deil tabiki :KK43:
Niye 2 yaş, ne alaka ki? Avrupa ülkesindesiniz çocuklar için imkanlar sınırsınız. Yaş sınırlamasına gerek yok. 2 yıl evde mi oturucaksınız çocuk var diye, 2-3 saatliğine bırakırsınız öyle güzel bakarlar ki Türkiye'deki gibi sanmayın oranın bakıcılarını kreşleri. Bakıcıların eğitim diplomaları var.

Niye 2 yaş, ne alaka ki? Avrupa ülkesindesiniz çocuklar için imkanlar sınırsınız. Yaş sınırlamasına gerek yok. 2 yıl evde mi oturucaksınız çocuk var diye, 2-3 saatliğine bırakırsınız öyle güzel bakarlar ki Türkiye'deki gibi sanmayın oranın bakıcılarını kreşleri. Bakıcıların eğitim diplomaları var.

Bebekler için 2 yastan başlıyor dıye biliyorum kreş oyuzden

Ya Fransa da TV programlarini yine Fransizca alt yazili seyredebiliyorsun. Bunu dene, cok faydasi olacak.

Neredesin?

evet bazen acıyorum Fransızca altyazılı çizgi film izliyorum ara sıra bıraz aceleci davranıyorum aslında bi an önce öğrenip bülbül gibi knusmak için :halay:
Ben Toulouse'tayım sendemi Fransa'da yasiyosun !?

evet bazen acıyorum Fransızca altyazılı çizgi film izliyorum ara sıra bıraz aceleci davranıyorum aslında bi an önce öğrenip bülbül gibi knusmak için :halay:
Ben Toulouse'tayım sendemi Fransa'da yasiyosun !?
Yok canim, ama seviyorum, bu siralar yine gelesim var. :)
Kitapcilar super; git sana kaynak olacak bir kitap al, gramer icin hep basucunda dursun, sonra dedigim gibi asla pes etmeden film falan izle, Fransizca alt yazisiyla. Uff zaten izleyecek bir suru guzel film de var. Zamanla anladigini farkedecek, mutlu olup iyice gaza geleceksin. Kursa da daha ileri bir seviyeden baslarsin bu sekilde.

Önermek istediğin bi kaç tane film söylermısin Can'ım bide yarından itibaren kendimi Fransızca filmlere verecem söylediklerinle gaza geldim şimdiden doğru diyosun :KK58:

Merhaba hanımlar

2015 te Fransa'ya gelin geldim.
Ve gelir gelmezde hamile kaldım :anneadayı:
Şuan 6,5 aylık bir oğluşum var :KK46:
Acilen dil öğrenmem lazım hamileyken 2 ay boyunca dil kursuna gittim devam etmek istiyorum
Ama bebeğimden dolayı gidemiyorum :KK64: öğrenen varmı aranizda ...
(Şimdi den yorumlar icin tesekkur ederim :KK24:)
C est un peu difficile madame. İl faut aller course

Alt yazılı filmlerden ve çizgifimlerden dil çok güzel öğreniliyor.
Birde kreşli dil kursları kesin vardır araştırın. Hiç Zaman kaybetmeyin derim.

bi gramer kitabı alın
internette sözlükler var kelimeyi seslendiriyolar
bilmediğiniz kelimeleri sözlükten bakın sürekli yazın

dil öğrenmek için youtubeda da kanallar var, ben italyancaya o şekilde başladım.

akıllı telefonunuz varsa, ona özel uygulamalar da var, özellikle diyalog şeklinde.

bir de zaten Fransa'da iseniz duya duya belirli seviyeye gelirsiniz diye düşünüyorum.
tabi hava güzel oldukça dışarıda olmak gerek, parkta veya markette çok şey öğrenebilirsiniz.

Turist olarak gittiğim yerlerde bile marketlerde bir çok şey öğrendiğim oldu.
süt reyonuna git, sütü öğren, ekmek reyonuna git ekmeği öğren.
bir iki üç sayıları öğren, hop alışveriş yapabilirsin zaten.
o arada lütfen de çıkıverir :)

günlük diyalogları hemencecik öğrenirsin...

Önermek istediğin bi kaç tane film söylermısin Can'ım bide yarından itibaren kendimi Fransızca filmlere verecem söylediklerinle gaza geldim şimdiden doğru diyosun :KK58:

İlk aklıma gelenler şunlar, klasik sayılır hepsi :)

Les quatre cents coups

L'argent de poche

Cyrano de Bergerac

Jean de Florette & Manon Des Sources

Le diner de cons

Dil kesinlikle konuşarak öğreniliyor. Ben iki dil öğrendim bu şekilde, yurtdışında vakit geçirip çevre yaparak. Ama bazı güzel internet sitelerinden de yararlanabilirsiniz.

Duolingo diye bir uygulama var, telefonunuza indirip öğrenebilirsiniz, eşim ordan türkçe öğreniyor ve baya da şeyler öğrendi günlük hayata dair. Tavsiye ederim :)

Yurtdışında kreşler 9 aylıktan başlar,ister kreşe verirsiniz ister bakıcılar oluyor 3-4 çocuğa birden bakan ona verirsiniz.

Back
X