hapı yuttum kızlaar :( hiç sevmediğim görümcem yemeğe geliyooorr...

Matruska

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2011
1.027
95
318
İstanbul
[kızlar yaa ben öyle çok marifetli birisi değilim.dünde görümcem eşimi aradı( benle pek arası yok ) cumartesi size gelicez falan dedi bizde kabul ettik...önemli 2 sorunum var.görümcem çok mıy mıy dır.hiç bişey begenmez.bende çok yemek yapabilen birisi değilim.ne yapıcam onlara.bide görüümcem ve kaynanam temzlk takıntılı..hafta içi çalıştıgım için c.tesine kalıyor temzliğim ve c.tesi erken gelirlerse bişey yapamam.nası şipşak halledebilirim herşeyi? bide benm evimden minik böcekler çıkıyor bununla ugraşıyorum bi çözüm bulamadım..aksilik bu ya onlar varkende çıkarsa bi yerden yerin dibine girdiğimin resmidir napıcam ben :((

Son düzenleme:
cuma geceden evini süpürüp yerleri viledayla al evin tozunu falan al
vaktin kalırsa akşamdan yemek de yapabilirsin.:56:
ben misafir geleceği zaman önce evi toparlıyorum mis gibi yapıyorum
sonra mutfağa kapanıyorum :1:
dolma pilav çorba üçlüsü -en olmadık zamanda gelen misafirlere bile- güzel menü oluyor.
karnıyarık pilav cacık da yapabilirsin. yanına salata vs. ohh daha ne olsun

bi de bu kadar panikleme canım, rahat ol ki elin ayağın birbirine dolaşmasın :1:

Son düzenleme:
cuma geceden evini süpürüp yerleri viledayla al evin tozunu falan al
vaktin kalırsa akşamdan yemek de yapabilirsin.:56:
ben misafir geleceği zaman önce evi toparlıyorum mis gibi yapıyorum
sonra mutfağa kapanıyorum :1:
dolma pilav çorba üçlüsü -en olmadık zamanda gelen misafirlere bile- güzel menü oluyor.
karnıyarık pilav cacık da yapabilirsin. yanına salata vs. ohh daha ne olsun

bi de bu kadar panikleme canım, rahat ol ki elin ayağın birbirine dolaşmasın :1:

karnıyarık falan yapamıyorumki :) hiç denemeden yapmakta istemiyorum ben şöyle düşündüm;
mercimek çorbası
körü soslu tavuk
pilav
salata

çokmu basit kaçıyor?

ana yemek olarak fırında kaşarlı tavuk yap hem pratik hemde tadı güzel oluyor
kaç kişi gelicekler bilmiyorum ama küçük güveç kaplarına yaparsan daha güzel gözüküyor yanında pilav
salata çorba tamam işte
tatlı olarakta nette piyano kek diye arattır piyano kek ve lokum yazan sitede ki tarifle yap çok güzel oluyor
böcekler için bi fikrim yok dua ette o gün gezintiye çıkmasınlar :1:

karnıyarık falan yapamıyorumki :) hiç denemeden yapmakta istemiyorum ben şöyle düşündüm;
mercimek çorbası
körü soslu tavuk
pilav
salata

çokmu basit kaçıyor?
tatlım benimkilerde cok kıldır ben calışırken bi gün öncesinden yapardım temizlgi sende öyle yap yemekte pilav kesin olsun
salatada yanına yogurt turşu falan cıkar cok görünsün die bence corbada harika ama ana yemek olarak benim en basit
menum etli patlıcan veya et sote yapıyorum sana yardıncı olurmu bilmem

ana yemek olarak fırında kaşarlı tavuk yap hem pratik hemde tadı güzel oluyor
kaç kişi gelicekler bilmiyorum ama küçük güveç kaplarına yaparsan daha güzel gözüküyor yanında pilav
salata çorba tamam işte
tatlı olarakta nette piyano kek diye arattır piyano kek ve lokum yazan sitede ki tarifle yap çok güzel oluyor
böcekler için bi fikrim yok dua ette o gün gezintiye çıkmasınlar :1:

:)) sanırım böcekler için dediğin gibi dua etmekten başka çarem olmayacak :))

güvecim yok evde :(şimdi fırınıda kirletmek istemiyorum çünkü çok işim olacak orayıda temzlemek vaktımı alır :)
annem babam gelse böyle olmuyorum.görümcem benı sevmiyor o yüzden herşeye bi kulp bulacak gibi geliyor bana.bende bilmiyorum kaç kişi gelecekler.kaynanamıdamı alır gelir bi fikrim yok.

arkadasın dedigi gibi fırıda tavuk veya fırında patatesli köfte yap derim bunlar cok basit inan bende hiç bilmiyordum son 2 yıldır ögrendim

bence de cuma gecesi temizliği bitir canım. cumartesi de mutfakta işin bitince güzel kokulu bir yer silme deterjanı ile vileda ile sil ki eve girince mis gibi koksun.
yemek olarak bence aparatifler sofrayı görkemli gösterir. Örneğin mutlaka bir peynir tabağı hazırla , tulum peyniri ceviz koy . kuru kayısı koy. pastırma koyabilirsin ortaya. cuma gecesinden fırında patlıcan, kırmızı biber közleyip soyup doğrayıp dolaba kaldırabilirsin. cumartasi sarımsak zeytinyağı eklersin, şipşak hazır olur. ayrıca bunun hazırları da var çok lezzetli. yine cuma gecesi patates haşla 3-4 tane. soy dolaba koy. cumartesi onları orta büyüklükte doğra, zeytinyağı piyazlık doğranmış soğan , yeşil biber ve patatesler kavur. baharat, limon ekle , 20dk alıyor toplamda. masa bunlarla güzelleşince insanların gözü doyuyor önce.
tatlı olarak yine şipşak bisküvili pasta yap. bu da 20dk :)

Kızlar tarifini yazarmısınız şu patatesli köfte ve tavugun?
köfte yapmasını biliyomusun? bilmiyosan kıyma bir yumurta içine biraz bayat ekmek ve maydonoz bide baharat sonra yogur onları elinde parmak gibi yap sonra patatesleri dogra hepsini bi tepsiye diz üstüne köfteleri birazda yag gezdi o kadar, tavukta yine patates biber sogan domates hepsini dogra tepsiye koy aralarına tavukları sonra ben üstüne biraz salcalı su ilave ediyorum sulu olsun die sonra at fırına cok basit

vileda işimi çok kolaylaştırırdı aslında ama geçenlerde kaynanamlarda konuşuyorduk viledadan görümcem atladı hemen viledanın temzliği temizlik olurmu onunla temzlk yapan kadınmı falan dedi şmdi evde viledayı görünce laf falan söyler sonuçta evime misafir gelmiş ters bişeyde söyleyemem sinir olurum...köri soslu tavuk basit geldi bana bi kere denedimde...fırında köfteli patatesi normal ocakta yapsamda olur dimi tadı çok farketmez?

köfte yapmayı biliyorumda geçen sefer yaptıgımda köfteler çok sert olmuştu neden ola ki? yumurta kattım bayat ekmek falan ama neden sert oldu anlamadım.

mercimek çorbası
körü soslu tavuk
pilav
salata

çokmu basit kaçıyor?

bence gayet iyi bi menü. aperatiflerler sofrayı kalabalık yapabilirsin göz doldurur:34: yemekten sonra çayın yanında vermek için basit bi kek de yapabilirsin. hiç olmadı mikrodalgada kek yap 8 dk da :1: hem basit hem lezzetli:56:

fırında kaşarlı tavuk

Malzemeler:

Yarım kg kuşbaşı tavuk eti
yarım kg mantar
yarım limon suyu
1 orta boy soğan
2 adet yeşil sivri biber
1 büyük domates
3/4 çay bardağı sıvıyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
yarım çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı kaşar rendesi

Yapılışı:

Mantarları temizleyip dörde bölün ve bir kasede limon suyuyla karıştırın ( kararmasın diye).Tavaya sıvıyağı alın ve yemeklik doğradığınız soğanlarla,biberleri,tavuk etlerini,etin rengi değişene kadar,orta ateşte karıştırın.Mantarları ekleyin.Mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar yüksek ateşte ve karıştırarak kavurun.Kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesi,salçayı,tuz ve karabiberi mantarlı tavuğa ekleyin.Tencerenin kapağı aralık olarak,domatesler yumuşayıp suyunu çekince ocağı kapatıp,yemeğin üzerine kekiği serpip,karıştırın.Daha sonra tavuk sotenizi bir güveçe alıp,üstüne kaşar rendesini dökün.Isınmış fırına atıp,kaşar eriyince çıkartın

mantarsız yapabilirsin

alıntıdır.

vileda işimi çok kolaylaştırırdı aslında ama geçenlerde kaynanamlarda konuşuyorduk viledadan görümcem atladı hemen viledanın temzliği temizlik olurmu onunla temzlk yapan kadınmı falan dedi şmdi evde viledayı görünce laf falan söyler sonuçta evime misafir gelmiş ters bişeyde söyleyemem sinir olurum...köri soslu tavuk basit geldi bana bi kere denedimde...fırında köfteli patatesi normal ocakta yapsamda olur dimi tadı çok farketmez?
bilemem ama fırın daha basit onu atar işini yaparsın cok biliyolar ya onlar elleriylemi siliyolar takma o kadar sende dersin ben calısan
biriyim pratik olanını kullanıyorum benimkiler geldigi zaman bişey arıyo gibi yapıp mutfak dolaplarımı kurcalıyolardı düzenlimi die bide pencereden bakar gibi yapıp camlarım temiz die allahtan bende kılımda tabi ozaman cocukta yoktu hatada bir siliyodum şimdi ayda bir siliyorum

köfte yapmayı biliyorumda geçen sefer yaptıgımda köfteler çok sert olmuştu neden ola ki? yumurta kattım bayat ekmek falan ama neden sert oldu anlamadım.

inan bende cok iyi bilmiyorum devamlı calıstıgım için yemege hiç vakit kalmamıştı ama ekmegi herhalde fazla kattın

aman o da bi tuhafmış sanane milletin temizleğinden çalışan insan kalkıp bide elle mi silecek yerleri
boşver sen duymazdan gel

bilemem ama fırın daha basit onu atar işini yaparsın cok biliyolar ya onlar elleriylemi siliyolar takma o kadar sende dersin ben calısan
biriyim pratik olanını kullanıyorum benimkiler geldigi zaman bişey arıyo gibi yapıp mutfak dolaplarımı kurcalıyolardı düzenlimi die bide pencereden bakar gibi yapıp camlarım temiz die allahtan bende kılımda tabi ozaman cocukta yoktu hatada bir siliyodum şimdi ayda bir siliyorum

malesefki görümcemde çalışıyor eve gelip temzlk yapıyor benden de aynısını bekliyor.o takıntılı diye bende öyle olucam sanki.görümcem geçen sefer geldiğinde yatak odamda bile kurcalamadıgı yer kalmamıştı aynı performansı yine bekliyorum..benı strese sokuyorlar resmen..

ona ne ki ya hayret birşey benim kaynanamda öyle sayılır neymiş her yer düzenli olacakmış hastalıktan ölse yinede her yer pırıl pırıl olacakmış bende canım ne zaman isterse o zaman yaparım zorum ne dedim öylede de yani çalışan biri olarak hiç kendimi yoramam ha evim pis mi değil çok şükür ama dağınık olabiliyor hele ki kiyafet dolabım ama topluyorum neticede

Back
X