haram mıdır??

e_ve_e

allahım yavrularımın acısını gösterme...
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2015
423
296
103
kızlar ben iki kızım için bankada bireysel emeklilik hesabı açtırıp onlara birikim yapmak istiyorum..bugün şöyle bi araştırdım ve şunu gördüm..devlet bireysel emekliliğe teşvik amaçlı her 100 tlye 25 tl veriyormuş...
şimdi bu 25 tl faiz sayılıp harama mı girer yoksa devlet verdiği için girmezmi?alo fetvayı aradım ama hep meşgul içinizde bana bilgi verecek olan varmı?yada başka bir önerisi olan...

Devlet veriyo evet ama sen çalışıp kazanmadın sonuçta o 25tl'yi. Havadan gelen bi para gibi. Haram diyemem ama kesinlikle helal de değil.

kusuruma bakma ama mesajını okunca güldüm doğrusu.neyse banka senin paranı kullanıyor yani devlette bu yüzden faiz değil hakkındır.

İyi de devlet bu parayı vermese de Bireysel emeklilikte uzmanlar sizin paranızla sizin adınıza tahvil-bono alımı yapar, borsaya yatırırlar, o parayı katlamak için çeşitli şeyler yaparlar. Her halükarda BES faizle işleyen bir sistem, o para durduk yere çoğalmıyor yani, bunu biliyorsunuzdur umarım...

Yanlış anlamayın ama biraz fazla boş işlerle uğraşıyosunuz.saygı duyarım düşüncenize ama çok mu günahsız yaşıyosunuzda buna takıldınız.hayattaki hemen hemen herşeyin içinde haksız kazanç var.alo fetvayı arayacağınıza iki dakika sakin mantıklı düşünseniz sonuca ulaşırsınız.benim düşüncem madem böyle bir şüpheye düştünüz yapmayın.benim şahsi fikrim kimseden bişey çalıp çırpmıyorsun sonuçta bu imkanı sana sunanın rızası var yani günah deil.ama aksini düşünene sonsuz saygım var

bu faiz değil bence. çünkü devlet destekli diye geçiyor. faiz, vade denmiyor.. tabi bu benim fikrim bir bilene de danışabilirsiniz.

bıreysel emeklılıgın detaylarını ıyı arastırın ama..
ilk 3 yılda çıkış yaparsanız vergı kesıntınız yüksek,
3 yıldan sonra cıkıs yaparsanız işleyen faizden kesıntı yapılır..
bahsettiginiz devlet destegi 10 yılı doldurduktan sonra %25 olarak alıyorsunuz..
faiz haramdır kısmına gelince evet haramdır,ama bankada sizin paranızı çalıştırır bunuda unutmamak lazım..
aslında para çalışarak para kazanıyor:)alın teri yani:):)

mutlaka vardır günahımız ama bile bilede özellikle içinde çocuklarımın geçtiği birşeye haram katmak istemem...başka türlüde birikim yapamam o yüzden araştırmak istedim..tşk. ed.

Dini içerik yasaktır.

Dini konularda lütfen müftülükler ya da Diyanetin sitesinden bilgi edinin, buradan edinilecek bilgiler bireysel yorumdan öteye gitmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…