Harbi kadın..

FirtinaninKizcesi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2008
4.983
27
156
Konya
İş yaşamında baktığımda bayanların büyük çogunluğunun erkek taklidi yapan ,kadın kimliğini bir kenara itmiş erkeksi görüyorum.konuşmaları erkek vari hareketleri ise bir bayan zerafetinden uzak giyim kuşamında bile erkeksilik var.Genelde bu bayanlar için Harbi Kadın veya erkek gibi kadın kelimeleri kullanırız.çoğu bayanda bu kelimelerden hoşlanırlar..bir bayan modern dünyada varoluş savaşında en çok zerafetindenmi ödün verdi..
gerçekten kadın var oluş çabası içerisinde ister istemez kadına has zerafetindenmi oluyor ,peki neden ...siz ne düşünüyorsunuz...sevgilerimle

bence bu görünüş kadında bir KALKAN görevi üstleniyor.
dışarıdan gelecek saldırılara karşı göz korkutma

Yerine göre davranmak bence en güzeli...

Bazen Hanim hanimcik
Bazen Isveli cilveli
ama bazende Sapina kadar delikanli:delphin:

Ben zaten 1 Kadinin 10 erkekten daha güclü yürekli ve dogru oldugnu düsünüyorum...:1closedeyes:

Yani biz erkeklerden daha erkekiz öyle görünmemize davranmamiza gerek yok...mirmirmirmir

Ah arkadaşım malesef iş hayatında da bayanlara rahat yok nasıl ki trafikte bayan sürücü görünce sıkıştırmaya çalışıyolar veya daha bir sürü şey iş hayatındada öyle cıvık insanlar olduğu için bayanlar daha sert ve resmi olmak zorunda kalıyo :1ninca:

iş çevremde bahsedilen kadınlardan sadece 1 , 2 tane var
ama maalesef ;dişiliğini kullanan, cazibesiyle birşeyler yapmaya çalışan kadınlar epeeey fazla
bence zerafetinden uzaklaşan kadınlar değil ; zerafetini kullanan kadınlar rahatsız edici

Ben bu tip kadınları özenti ve benlikleri yara almış kadınlar olarak görüyorum..
"Erkek gibi"olmak neden bir kadının hoşuna gider?
Toplumun öne çıkarttığı gruba yani "erkek egemen"liğine dahil olamak istiyorlar..
Zaten bir övgü ifadesi oluşuyla kadının toplumdaki erkek karşısındaki konumunu ve tersi
olan ifadelerin aşağılayıcı bir ifade olması durumu özetliyor maalesef.
İşin en acıklı tarafı bu söylenileni gurur vesilesi saymasıdır.
"Kadın gibi kadın"olmak sözünü yeğlerim doğrusu :1closedeyes:
Kadının erkek gibi olmak istemesi trajik bir durumdur velhasıl..

eğer ki özel sektordeyseniz bunun orneklerini çokca gorursunuz....
bizim sektör hanımları genelde böyledir...
jet sosyete takılırlar
fuarları görmelisiniz, londra moda haftası halt yemiş....
şıkır şıkır, şık bakımlı alımlı bi sürü orta yaş insanı...
ama gel gör ki sohbete başladıklarında son derece doğal, tuttugunu kopran, erkeklerle çatır çatır sektor kavgası eden cabbar kişilikler...
çünkü dedigim gibi özel sektordeysen biraz böyle olman icap ediyor....
fuarlara katıldıgım ilk senelerde çok garip şeyler yaşadım
bizim kültürümüzde yok bunlar ama diğer ülkelerin kültürlerinde oldukca fazla....
güler yüzle tatlı dille agirliyorsunuz musteriyi hemen bi aksam yemegi teklifi, bara gidelim mi, içecek birşeyler ısmarlayayım teklifleri ard arda geliyor...
güzel olup olmamanız onemli değil, adamlar ordan burdan Türkiye'ye gelmiş gecelerini boş gecirmek istemiyorlar hepsi bu...
ehh dolayısıyla erkeksi giyinemediginizden ya tavırlarınız başkalasacak, sert olacaksınız, lafınızı esirgemiyeceksiniz
yada bu kervanda kaybolup gideceksiniz...
bakın sema celebiye, bakın guler sabancıya
iş hayatında belirli yerlere gelebilmiş butun kadınlarda gorursunuz bu erkeksi tavırları....

işe ilk başladığımda küçücük korkak bir kızdım...gülümsemem gerektiğini düşündüm hep...
bir firmanın kurumumuz için yaptığı iş dolayısıyla firma yetkilisiyle sık sık görüşüyorduk, ya odamda ya telefonda...mevzu iş tabi...adam evli çocuklu babama yakın yaşı...
bir gün herzaman rutin gönderdiği işle ilgili mailler dışında bir mail attı...okadar beklemediğim bişeyki gönderdiği resmi anlayamadım bile...arkadaşıma yolladım ya bu nedir..derhal bunu gönderen adama erkeksi betişi göster dedi...bu lafı hiç unutmam...
kadın gibi kadın olmak hoşuma gitmiştir hep...kıyafetimle saçımla ellerimle vs...ama o kılığın içinde sert durmayı öğrenmek zorunda kaldım...iş yerinde çok cabbardır derler benim için...ne ilginç...aslında bir kadın için pek de uygun sayılmaz ama öyle...
ben de isterdim yumuşacık sıcacık olmayı ama malesef mümkün değil...
yüz verdiğinde astar isteyen insan müsvettesi çooookkkkk......

görünüşleri itibariyle kadın ama hareket ve tavırları itibariyle erkeği andıran hem cinslerimizden bahsediyorsunuz siz...
bedenleri kadın, ruhları erkek...
ben onları amazonlar olarak adlandırıyorum ve hiç bir zaman bahsettiğiniz tipteki kadınlardan olmadım, olamadım...
kadın gibi olmayı seviyorum, görünüşümle, davranışlarımla, hareketlerimle ama bir o kadar da tuttuğumu koparırım..
güçlü görünmek adına hareketlerimi erkeğe benzetmek gibi bir kaygım yok...
saygı duyan zaten kişiliğime duyar cinsiyetime değil...
mesela benim mesleğimin nedense hep erkek mesleği olduğu söylenir, üç kağıtçı olmak gerektiği, ciddi bir görüntüye sahip olmak gerektiğini vs...
bu nedenle bu mesleğe uygun olmadığım söylenirdi yeni başladığımda...
gülümserdim hep...
su da yumuşaktır ancak gürlediğinde önünde kimse duramaz değil mi...
o yüzden erkek gibi davranmaya gerek yok ne ş hayatında ne de normal hayatta kadın gibi olup benzemek isteyeni benzetmek, isteyene istediği cevabı verip yola devam etmek iyidir her zaman...

çok güzel bir tesbit öncelikle tebrik ediyorum sizi...bu biraz toplumda var olmaya çalışmanın sonucu...kadınlar için iş hayatında narinlik ,nezaket değil hani derler ya " erkek gibi iş yap" gibi beklnetiler hakim .yada işverenler-patronlar bayanların kadınsı olmalarını erkek işçileri çalışanları açısından maelsef risk olarak görüyorlar :( diğer taraftan evde ,özel haaytında bayan ne kadar nariz , şevkatli ,sevecense okadar tanımlara uyuyor.. bu ikilemler kadını çok yoruyor ..ve geçen ay bir dergide okudum ABD de artık kadılar ya part -time işleri ya Ev-ofis işler, veyada hafata 2-3 gün çalışabilecekleri işleri tercih etmeye yani eve dönmeye başlamışlar..

aslına bakarsanız erkeksi bayanlarda ikiye ayrılıyor sanırım...
gerçekten bazı kişilere göre gösterilmesi gereken seviyeli bir erkeksi model,
ikincisi de el kol hareketleriyle,yürüryüşüyle ve en önemlisi de konuşma şekliyle gösterilen
tavır...
işte ben bunun ikincisine, öğle tatilinde dışarıda alış-veriş yaparken şahit oldum...
küfürlü hemde sesli birşekilde ,ukala ukala birşeyler anlatıyordu arkadaşına,ama inanın
kullandığı kelimeleri bir erkek (tabi aklı başında bir erkek) hayatta kullanmaz...
eğer buda harbilikse ben almayım..
bayan,bayanlığını bilmeli...
bayan,kibar olmalı,seviyeli olmalı,zarif olmalı...
kızgınlığını bile bu çerçevede göstermeli diye düşünüyorum ve
erkek gibi kadın lafının arkasına göğsünü gere gere yerleşen bu tipleri hiç onaylamıyorum ve yakıştırmıyorum...
sevgiler...

özellikle özel sektörde çok rastalnılır bir durum gerçekten
hem tutuğunu koparabilmek Çok üzgünüm çoook
iş alanında acımasız ve önde olmak için başarılı olmak için olsa gerekÇok üzgünüm çoook
hemde akbabalara yem olmamak için kanımcasengözlerimebaksanab

allah kahretsin ki acayip bi erkek egemenliğinde yaşatıyorlar bizleri.. erkek güçlü erkek süper erkek şöle erkek böle.. onların sözü geçer onların dediği herşey olur. onlar bilir...
tüm zırvalıkları bir şekilde kompleks haline getiren bayanlarımız da öyle tatmin olmak istiyorlar sanırım.. hiç hoşuma gitmiyo.. hatat biraz ağır olacak ama yüzlerine bakasım gelmiyo.. taklit özenti kendi olmayan.. çok yazık.. hep toplumun marifetleri bunlar hep..bizi biz olmaktan kaçıran toplum .. kadınları yoketme sınırı için savaşan toplum.. benim toplumum.

Ya bu erkek gibi kadın meselesi bi arkadaşın dediği gibi 2 türe ayrılıyor bencede

tamam özel sektörde daha sert olmanız gerekiyor ama

bazı bayanlar var mesela hayatında kumaş pantolon bile ne bilmiyor, ağızlarından küfür eksik olmuyor, erkeksi tavırları buna eklememe gerek yok sanırım

bence bir bayan bayanlığını bilmeli hanım hanım, narin ve nazenin olmalı, gerektiğinde küfür etmeden duruşuyla laflarıyla karşısındakini engelleyebilir. dümdüz küfretmesine gerek bile yok

o yüzden erkek gibi kızdır tanımlaması yapılınca bir hanıma ben ön yargılı oluyorum malesef

Back
X