Hamur İşleri hashaslı börek çörek adını siz koyun

Behamer

tontin tinton
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2009
1.393
13
683
Adana
çok kolay lezzetli

fırından hazır ekmek hamuru alıyoruz iki tane
hashas alıyoruz

hashas
mayalı hamur
sıvıyag

hamurdan ufak bi parça koparıyoruz elimizle yag lı zeminde daire biçimine gelecek sekilde
incelicek sekilde sekil veriyoruz
inceldiginde hashas tan göz kararı damak zevkimize göre tüm hamuru kapsayacak sekilde hamurun üzerine süğrüyoruz
hamuru kıvırıyoruz tek taraflı olarak kıvırma bitince hamuru eki elimize alıp bir dügüm atıyoruz
yaglanmıs tepsiye sıralıyoruz sıcak fırına süğrüyoruz

çok güzel görünüyor bende çok severim bizde bu tarz yapınca haşhaşlı börek deriz ama bazı yerlerde ismine lokum derler.

çok güzel görünüyor bende çok severim bizde bu tarz yapınca haşhaşlı börek deriz ama bazı yerlerde ismine lokum derler.

güzel oluyo gerçekten....
bizim eskiden karsı komsu yapardı ordan hatırladım yaptım güzell de oluyoo adıda güzelmiş lokum

kayınvalidem yapar çokda güzel oluyor birde haşhaşlı kek moda oldu bu aralar ama fazla yiyince resmen uyuyorum :)))))

inceltmeye filan gerek yok hanurlardan birini yay arasına haşhaş koy ve sıvıyağ sür ve ceviz ekle..Sonra ikincisini üstüne koy ceviz koyma haşhaş ve yağı aynı şekil göz kararı koyun miktarı çok önemli değil..eşit aralıklarla çok dar olmayacak şekilde iri parçalara bölün ve dolandırın bitti bu kadar pişirdikten sonra istediğiniz irilikte kesinnnn.

teskerler cnm buda ayrı bi modelll