Börekler Haşhaşlı çakma afyon bükme-Resimli

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
AFYONLU ARKADAŞLR BİLİRLER BÜKMEYİ.LEZZETLİ BİŞİ OLUYOR YIYENİN TEKRAR YİYECEGI GELİYOR.. EE O KADR MARIFETLI BI HATUN DEĞİLİM BENDE ÇAKMA BÜKME YAPMAYA ÇALIŞTIM..

YEŞİL MERCİMEGİ ÖNCEDEN HASLAYIN.
YUMURTA HASHAŞ VE SIVIYAGI KARIŞTIRIN HAŞHAŞ İYİCE ERİSİN

BİR BARDAK YEŞİL MERCİMEK
1DEMEK MAYDANOZ
3ADET YUFKA
(MİFLÖYHAMURUYLA DAHA GÜZEL OLUYOR.)
250 GRAM ÇEKİLMİŞ HAŞHAŞ
1ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ 1ADET YUMURTA
TUZ

YUFKAYI BI KAT SERİN ÜSTÜNE HAŞHAŞLI HARÇTAN SÜRÜN VE YUFKAYI YANLARDAN KAPATARAK HAŞHAŞI YEDİRİN.

YENİDEN AÇIN UÇ TANE YUFKAYI BU ŞEKİLDE YAPIN ÜSTÜSTE KOYUN.

SONRA ÖNCE İKİYE SONRADA 4 E BÖLÜN .İSTERSENIZ DAHA DA KUCUK YAPABİLİRİSNİZ SIGARA BÖREĞİ GİBİ
SARIN. ÜSTÜNE DE HAŞHAŞLI HARÇTAN SÜRÜN FIRINA VERİN. SİCAK SİCAK SERVİS YAPIN ÇITIR ÇITIR OLUYOR BÖYLECE.

FİRİNDAN ÇIKMIŞ HALİNİ ÇEKMEYİ UNUTMUŞUM ARKADAŞLAR..KUSURA BAKMAYIN.

Eline sağlık çakmasının da güzel olacağına inanıyorum haşhaşın verdiği lezzet inanılmaz cokacimcoook en kısa zaman da denemek lazım inş..

bende afyonluyum bayılırım bükmeye ama bizde yeşil mercimek haşlandıktan sonra soğan ve salça ile kavrulur bende hamur açamadığım için hazır yufkayla yapıyorum ama açma yufkayla harika oluyo çıtır çıtırcokacimcoook

bende afyonluyum bayılırım bükmeye ama bizde yeşil mercimek haşlandıktan sonra soğan ve salça ile kavrulur bende hamur açamadığım için hazır yufkayla yapıyorum ama açma yufkayla harika oluyo çıtır çıtırcokacimcoook

oşekildeymedım canımyedıklerımde sadece mercımek ve yeşılık vardı kayınvalidem isnaklıda yapıyor oda guzel oluyor mercıemk sevmeyen için değişik bi lezzet oluyor.

paylaşım için çok teşekkürler hiç denemedim bükme ama denemek isterim

bende yapmıştım bükmeyi açma hamur ile.çok leziz olmuştu.seneden seneye yiyordum denedim aynı oldu süper bi tat tavsiye ederim

elinize sağlık,muhakkak piştikten sonrada görünümüde güzel olur buna eminim...teşekkürler arkadaşım..

çakma ha :roflol: ilahii. çok lezzetli olurr. mercimekli her zaman favoridir. eline sağlık. kendisi olmasa bile çakmasıyla avunuruz. annem de çok güzel yapar.
ellerine sağlık canım.
ellerin dert görmesin.

bir de mercimekler soğanla çevrilip azcık yumuşarsa çokk daha lezzetli oluyor. eline sağlık tekrar

bende afyonluyum bukmeye bayilirimm
açmasini iyi kotu yaparsiniz merdane oklava derken açilir gider hamur :)) mutlaka deneyin
bende çok guzel açamam ama bu lezzetdende mahrum kalamam egru bugru açtigim yufkayla yapiyorum:)

Çok leziz görünüyo yapmayı istediğim bi tat

Bir afyonlu olarak bayılırım.olsada yesek canım çekti yaaaaa:52::52::52:

Back
X