Hashasli tatli/revani tarifi verebilirmisiniz?

ipek_09

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2011
101
0
46
Avusturya
Arkadaslar eminim aranizda bu tatliyi bilen deneyen birileri vardir. Haftaya misafirim gelecek ve ben bu tatliyi yapmak istiyorum ama daha önce hic yapmadim.Bi misafirlikte denedim hosuma gitti ve hafif olmustu.Internette birsürü tarif var ve kafam biraz karisti özelliklede serbet konusunda. Bazi tarifde 1,5 bardak suya 1,5 bardak seker bazisinda 2ye 2, 3e 3, 4e 4 su ve seker ölcüsü verilmis. Serbetini az yaparsam kekinin yarisi islak yarisi kuru kalirmi yada serbetini cok yapsam tatli agir olurmu acaba? Büyük dikdörtgen borcam tepside yapicam. Bu tarifi bilen deneyen arkadaslar yardimci olursaniz cok sevinirim simdiden tesekkürler...

ben de bir arkadaşım da yemiş,çok beğenmiş ve tarifini almıştım. 1 kere denedim ve aynısı oldu,sana da vereyim cnm.

1,5 su bardağı su , 1,5 su bardağı şekeri kaynat ,soğut.
3 yumurta ,1 su bardağı şekeri köpürüne kadar çırp. 1 bardak süt,1 bardak sıvı yağ,1 bardak haşhaş,1 bardak irmik,1,5 bardak un,1 kabartma tozu,1 vanilya ekle,çırpma teli yada tahta kaşıkla karıştır.dikdörtgen borcamı margarinle yağla ve hiç boş yer kalmayacak şekilde haşhaş serp.hazırladığın karışımı borcama dök ve 170 derecede 45 dk pişir. fırından çıkar çıkmaz,soğuk şerbeti kaşıkla gezdir üzerine.tatlı tamamen soğuyunca da üstüne krem şanti sür, dr othker in kaymak tadında olan güzel ve hafif oluyor.afiyet olsun şimdiden

Cok tesekkür ederim size deneyecegim...

canım misafirin geldimi bimiyorum ama başlığı görünce yazmak istedim çok beğenilir bu tarifim

haşhaşlı tatlı

3 yumurta
1 su b şeker
1 su b süt
yarım su b sıvıyağ
2 kabartma tozu
1 vanilya
1 çay b haşhaş
2,5 su b un

şerbeti
2 su b şeker
2 su b su

üzerine; ahududulu çilekli sos (hazır dr oetker meyveli sosu)

kek harcını çırp büyük dikdörtgen borcamda pişir, soğuyunca sıcak ılık arası olan şerbeti üzerine dök ve çekince hazır sosu da en üste.
gerçekten çok güzel oluyo bir gün önceden yapıp dolapta hazır bulundurabilirsin

Sagol canim tarif icin misafirlerim bugün geldi tatliyi dün yaptim ama senin tarifini gec gördüm malzememeler hemn hemen ayni senin ölcülerinden farkli olarak 1 paket kabartma tozu ve 1,5 bardak un kullandim güzel oldu misafirlerimde cok begendi üzerine kremsanti kullandim bidahaki sefere sosla deneyecegim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…