Hassas/duygusal olmayı aşmak?

Hyrcian

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2022
2
2
1
24
Merhabalar, aslında buraya yazmak gibi bir planım yoktu ama en son kendimi en ufak bir olayda ağlarken buldum. Bana söylenilen "her şeyi abartıyorsun bu kadar şımarık olma" vb. Gibi söylemlerdi. Bundan yoruldum iyi görünmekten ve güçlü durmaya çalışmak yorucuydu en son içimdeki anlatmaya çalışırken basit bir 'sakin ol bu bir şey değil' ile geçiştirildim. Çevremdeki insanları gözden geçirmem gerektiğini anlıyorum şu an. Peki sizler bunların üstesinden nasıl geldiniz? Teşekkür ederim şimdiden.

Merhabalar, aslında buraya yazmak gibi bir planım yoktu ama en son kendimi en ufak bir olayda ağlarken buldum. Bana söylenilen "her şeyi abartıyorsun bu kadar şımarık olma" vb. Gibi söylemlerdi. Bundan yoruldum iyi görünmekten ve güçlü durmaya çalışmak yorucuydu en son içimdeki anlatmaya çalışırken basit bir 'sakin ol bu bir şey değil' ile geçiştirildim. Çevremdeki insanları gözden geçirmem gerektiğini anlıyorum şu an. Peki sizler bunların üstesinden nasıl geldiniz? Teşekkür ederim şimdiden.
Öncelikle hassas olmak ayıp ya da noksan bir özellik değil, kendinizi sevin ve bu şekilde kabullenin bence işk etapta. Sonrasonda çevrenizden gelen hassassın, abartıyorsun şeklindeki yargılayıcı tepkiler de hiç sağlıklı değil. Bunla başa çıkmayı kendiniz için öğrenmelisiniz ama bunu noksanlık olarak görmeyin. Çok uzun ve detaylı bi konu, YouTube da bilinen bazı psikologların direkt bu konuyşa ilgili videoları var, onları izleyebilirsiniz ilk etapta. Ama psikolojik destek de almak daha iyi nir seçenek imkan varsa. Her insanın yapısı farklıdır daha hassas kırılgan olmak s deüldir, insanların sizi yargılamasına izim vermeyin, böylesi anlayısşız ve yüzeysel insanlarla mesafe koyun bence

kendinizi böyle kabul etmeniz lazım, ben de öyleyim değişmiyor tescilli 😁 ama bana dışardan kimse çok hassassın vs de demez dışarıya daha az yansıtmayı öğrenebilirsiniz bunu. örnek verseniz biraz daha?

Biraz törpülersek aslında o kadar güzel bir mizaç yapısı ki bu... Çoğu insanda olmayan, duyguları cımbızla çekilip alınmışları gördükçe kendimdeki çoğu zaman! yoğun olan bu duygusallığı çok seviyorum. Siz de sevin ama baktınız an geliyor gereğinden fazla bu moda giriyorsunuz nefes egzersizleri iyi geliyor o an. Biraz zorluyor o moddan çıkmak ama başarabilirsiniz zamanla, tam geleceğini hissettiğinizde bulunduğunuz yerden biraz uzaklaşıp nefesinizi kontrol etmeye çalışın.

Bunu söyleyen ben az önce şarkılar seni söyler programında hiç sevmesem dahi İbrahim Tatlıses'in hayatını izliyordum, aldı beni bi ağlamak sormayın adam nereden nereye gelmiş neler yaşamış diye :D sevdiğim biri olduğunu düşünün bir de :KK70: :KK70: :KK70:

Ne konuda ağladığınızı bilsek daha iyi yorumlardık :) İnsanlara abartı gelen bu derdiniz gerçekten küçük çaplıysa ve üst üste bunu dile getirip onları bunaltıyorsanız haklılar. Yaşadığım için söylüyorum. Hassaslık çok ayrı bi şey kimse ağladığınız için yargılayamaz elbette. Madem moralinizi bozuyorlar böyle söyleyerek sizde anlatmayın :)

Duygusal yanı agir basanlar mantigi agir basanlari, mantigi agir bqsanlar da duygusallari anlamakta zorlanirlar.Bu cok normal.Anlamak zorundq da degil.Size oyle diyenlere: Merak etme, bu sorun degil.Cunku ben de seni anlayamiyorum...deyin. Sadece duygusalliginizin cevrenizce kullqnilmasina izin vermeyin.

Back
X