• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hasta olduğumu farketmeyen ilgisiz koca

azra53

Guru
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2010
1.908
566
373
İzmir
Uzun zamandır girmedim kk ne ama kendimi o kadar yanlız hissediyorumki derdimi anlatacak anlatsam halimden anlayacak kimse yok desem inanırmısınız bilmiyorum 12 yıldır evliyim 2 çocuğumuz var başından beri çok ilgli bir eş değildi eşim ilk zmanlar çocukları büyütme telaşıyla bunu telore ettmişim demek ama anladımki çocuklar büyüdükçe kendi içimde yanlızlaşmışım iş yoğunluğu var zaten biliyorum ama bu bahane olamaz diye düşünüyorum geçen hafta hastalandım ama bildiğiniz öksürük halsizlik baş ağrısı eşim hiç farletmedi bile her zmanki gibi akşamları gelip duş alıp yemek yiyip tv izleyip uyumak ve görünmeyen ben belki monotonlaştı evliliğimiz ama ben çok kırıldım tepki olarak sessizleştim dahada konuşmuyorum gerekmedikçe ne zaman farkedecek bekliyorum ve çok üzülüyorum

Abimiz öküz ötesi sanırsam yani tamam haydi hayatından geçmişsin abicim de korona denen bir illet var ve belirtisi öksürük, o kadar mı kendinden geçtin abicim :KK51: Bir tavsiyem yok öyle tavırla mavırla anlamaz bu öküzyo derdinizi alın karşınıza konuşun ancak öyle belki.

Aslında sessizlesmek doğru gelmiyor bana.
Bazen beden dili bile hatanın anlasilmasi adına kullanılabilir.
Yahut ses tonunuz bile bir farkindalik sağlayabilir.
Ayrıca esiniz yapı olarak da pek ilgili değilmiş.
Evliliğin gıdası ilgidir.Surekliligini ilgi ve sevgiden beslenerek sürdürur.
Ben susmaniz yerine konuşmanız taraftarıyım.

Benim eşim bir defasında "hasta olan kadın hiç iş yapmasın yoksa erkek ikna olmuyor" demişti.

Hak verdim aslında benim de işime geldi belki de şimdi az bir yerim ağrısa eve dokunmuyorum yemek yapmıyorum ya da sadece çocukları doyuruyorum bulaşık tezgahta.
Adam diyor ki sahiden hastasın sonra bakıyorum işleri eline almış yapıyor.
Yemeği önüne koyan bir kadın adamın gözünde maalesef diri görünüyor.

Aslında sessizlesmek doğru gelmiyor bana.
Bazen beden dili bile hatanın anlasilmasi adına kullanılabilir.
Yahut ses tonunuz bile bir farkindalik sağlayabilir.
Ayrıca esiniz yapı olarak da pek ilgili değilmiş.
Evliliğin gıdası ilgidir.Surekliligini ilgi ve sevgiden beslenerek sürdürur.
Ben susmaniz yerine konuşmanız taraftarıyım.
Konuşsam patlıycam tartışmaya gidecek kesin

Benim eşim bir defasında hasta olan kadın hiç iş yapmasın yoksa erkek ikna olmuyor demişti.
Hak verdim aslında benim de işime geldi belki de şimdi az bir yerim ağrısa eve dokunmuyorum yemek yapmıyorum ya da sadece çocukları doyuruyorum bulaşık tezgahta.
Adam diyor ki sahiden hastasın sonra bakıyorum işleri eline almış yapıyor.
Yemeği önüne koyan bir kadın adamın gözünde maalesef diri görünüyor.
Evet haklı olabilirsin ben hasta da olsam bi şeklide işleri yapmaya devam ediyorum buda normal geliyo galiba karşıdaki hiç bir şey yokmuş gibi

Evet haklı olabilirsin ben hasta da olsam bi şeklide işleri yapmaya devam ediyorum buda normal geliyo galiba karşıdaki hiç bir şey yokmuş gibi
Sen bile kendine acimiyorsun ki güzelim .
Önce sen kendini düşün cek elini işlerden bakim.
Bırak evi pislik götürsün biraz.
Dünyayı sen mi kurtaracaksin Nur derim bazen kendime.
Gerçekten sen de bu cümleyi kur bazen kendine.
Ve kimsenin sana otur dinlen iş yapma hastasın demesini bekleme .
Sen kendine de ki hastayım dinleniyorum.
Bak o zaman nasıl kıymete binersin.

Aslında erkekler dusndugun kadar zeki değiller Azra.Sadece bir şeye odaklandıklari için başarılı görünüyorlar.
Örnek olarak eskiden sinava bir erkek çocuğu hazirlaniyorsa tepsiyle yemek odasına giderdi.
Bir kız çocuğu hazirlaniyorsa ; evi silip yemeği ocağa koymadan dersin başına oturamazdi.
Sonuç olarak 2'side kazandı..Ancak kadın hem evin işini hem de derslerine aynı anda odaklanabildi.
Her şeyi dusunmek.zorunda değilsin.
Bu konu özelinde konuşursan haklı cikarsin.Biz kadınlar 1 cümleye 1000 anlam yuklemiyi severiz.Erkekler ise soyledigimiz 1'i bile zor onlar.
Bu yüzden 1'lik cumle kur,nedeni öğren ve istediklerini soyle.Sen çok kopmlike konuşup anlatmaya çalıştığında erkekler neye odaklanması gerektiğini şaşırıyor 🤷

Sen bile kendine acimiyorsun ki güzelim .
Önce sen kendini düşün cek elini işlerden bakim.
Bırak evi pislik götürsün biraz.
Dünyayı sen mi kurtaracaksin Nur derim bazen kendime.
Gerçekten sen de bu cümleyi kur bazen kendine.
Ve kimsenin sana otur dinlen iş yapma hastasın demesini bekleme .
Sen kendine de ki hastayım dinleniyorum.
Bak o zaman nasıl kıymete binersin.
Çocuklar yokken yapıyodum onu ama anne olunca fazlaca fedakar oldum çok haklısın ağlamayana meme yok

Çocuklar yokken yapıyodum onu ama anne olunca fazlaca fedakar oldum çok haklısın ağlamayana meme yok
Hah aynen öyle.
Benim de çocuğum var. Hasta miyim eline kuru ekmek veririm o gün öyle doyarlar.
Ve ölmezler ekmek yiyince 1 gün de.
Önce sensin önemli olan sonra çocukların .
En son eşin.
Çocukların büyüyünce en sona çocukları atarsın.
Küçüklerse sana muhtaclarsa düşünürsün mecbur.
Bu dediklerim seni kötü insan yapmaz.
Kendini seven insan yapar.
Kendini seven insanlar da her zaman çekicidir unutmayın bunu.

Aslında erkekler dusndugun kadar zeki değiller Azra.Sadece bir şeye odaklandıklari için başarılı görünüyorlar.
Örnek olarak eskiden sinava bir erkek çocuğu hazirlaniyorsa tepsiyle yemek odasına giderdi.
Bir kız çocuğu hazirlaniyorsa ; evi silip yemeği ocağa koymadan dersin başına oturamazdi.
Sonuç olarak 2'side kazandı..Ancak kadın hem evin işini hem de derslerine aynı anda odaklanabildi.
Her şeyi dusunmek.zorunda değilsin.
Bu konu özelinde konuşursan haklı cikarsin.Biz kadınlar 1 cümleye 1000 anlam yuklemiyi severiz.Erkekler ise soyledigimiz 1'i bile zor onlar.
Bu yüzden 1'lik cumle kur,nedeni öğren ve istediklerini soyle.Sen çok kopmlike konuşup anlatmaya çalıştığında erkekler neye odaklanması gerektiğini şaşırıyor 🤷
🤣🙈Yüzüne yüzüne öksürsem daha kısa yol çok teşekkür ederim yorum için

Biraz sakinleşince konuşun ama benimle ilgilenmiyorsun gibi değilde hastayım ilgine ihtiyacım var deyin... O farkındadır dediğiniz gibi ama siz yine de söyleyin onun tavrından çok siz içinizde biriktirmemiş olursunuz bişeyleri... Tabi haklısın canım demeyecektir belki ama en azından yaranızın ne kadar derin olduğunu görecektir... Hani birinin yarasına pansuman yaparken bağırırsa ses çıkarırsa canının yandığını hissedersiniz ya o misal siz sesinizi çıkarmadıkça ilgisizliğine devam eder dayandığınızı düşünerek... Ses çıkarmaktan kastım sakın bir dille konuşmak...

Back
X