• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hasta oldum artık..çok zoruma gidiyor..

EXCADA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2013
292
36
48
Denizli
Selam arkadaşlar,sorunum şu ki eşimin ailesi köyde kalıyor önce merkezdelerdi,görümcemde evlenince oraya yerleştiler biz uzağız bu izinde 20 gün orda kaldım ve hayattan tatilden soğudum resmen,eşimde pasif orda kalmıcaz dedi gidincede sesini çıkarmadı bende sorun olmasın diye sustum.bu neyse asıl sorun eşimin ailemle görüşmeyip beni 7 sülalesiyle görüştürme ve bişe söyleyincede benim ailemi karıştılar vb..şeylerle suçlaması,bende bu gidişimizde problemlerden açıkcası keyifsiz gittim,görümcemin sürekli doğacak çocuğunu ve kocasını övmesi,kayınbabanın eşim için o bensiz bişe yapamaz arkasında durmak zorundayım sonunda geleceği yer burası diyerek hayatımızda yaşayacağımız yere kadar müdehale ve karışması,kv nin excada biraz gül gelin çok suratsız bitirmiş oğlanı diyolar ben utanıyorum demesi,kp in bi yere gittiğimizde yemedğim yemeği senin orda kocan yemiş kb yemiş sende yiyeceksin gibi laflar etmesi,beni iyice doldurdu ve bende dedimki eşime öyleyse bende gelmiycem herkez kendi memleketine ailemi kabul etmiyo sonuçta ben niye kabul edeyim?hayatımda usandım aile bağımlısı bir adam dizlerinin dibinden ayırmak istemeyen bir aile ve mutsuz bir gelin...önümü göremiyorum..şaşırdım..

denedim ,sen sabrettikçe o devran öyle dönecek.ne zaman delleniyosun ancak anlıyorlar.restini çek.ama hazırlıklıysan çek.

çünkü bu bir savaş.asla bitmeyen ve içten giden...bir öyle bir böyle ...çogu zaman diyorum ki değmez beee...

ömür tükendi ...değmez...karşındaki aynı şartlar altında senin yanında kaılıp mücadele eder miydi ...net cevabı hayır...etmez...

Bence de bırak onu orada sen. Ruh sağlığın için uzaklaşmalısın oradan :34:

canım benim evleneli 1ay oldu ama emın ol cok agır sey esım ve aılesı tarafından ağır seylere mağruz kaldım ve buradakı iyi arkadaşlardan bın kere razı olsun tavsiyesiyle kendıme bıraz olsun geldim kendine güven ve taviz verme ben aman kavga olmasın huzursuzluk olmasın dıye aynen hasta oldum once yuzmde sıvılceler sonra ağrılar kalbımde agrıar olmaya başladım ve ben bu düzene bir dur dedim ÖNCE KENDİME GÜVENİMİ GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI YAPTIM aslında guzel bır bayanım ole soylerler yanı cevremden ama ben kendımı cırkın paspal hissederdim ama dediğim gibi esını aılsını bırak once kendınden başla sonra o bir sekılde esıne yansıyor esıme de tatlı dılle esıme basşadım işlemeye bayramda da aılesine durusumu bellı etcem ha bu saygısızlık yapcam değil ama ben mutsuz olmıcam nıye mutsuz olalım ki bunun için mi evlendik vee şu çok önemli kardeşim şöyle düşün;
(Allah korusun) hastasın acil bakım unitesindesin hayatın gözünün önünden geçiyor ve keşke sunu yapmasaydım ve ya şunlara katlanmasaydım demez misin hayat bu ömürde 1 kere veriliyor niye böyle luzumsuz insan ve kişilerle uğraşalım hayat bu kadar değersiz mi kardeşim ben kendimi oyle gördum ve aciliyetimin yönünü değiştirdim kendine başka uğraşlar bul hayatının merkezine bunları koyma mesela ben eşimi aldım hayatımın merkezinden hele aılesının laflarını sallamıyorum bıle onlar kim ki ben onların lafını değer vercem üzülcem ve kendimi hasta etcem arkadaşlarınla görüş gülmeye fırsat kolla ben oyle yaptım ve çok sukur hayatım düzene girmeye başladı veee EN BÜYÜK SIR BENCE DUA bana en iyi gelen şey tesadüfen nette bir kadınla tanıştım cemalnur videoları var bilmiyorum bana iyi geldi canım paylaşmak istedim unutm sen değerlisin ki Rabbim seni insan yarattı önce sen İns istediğin gibi mutlu huzurlu ve sağlıklı bir yaşam nasip etsin

off bu erkekler evlenene kadar kadın budalası oluyor sonra anneci kesiliyor vala erkek cocuğum olursa kendi ayakları üzerinde duran bi birey olmayı beceren kendi duruşu olan biri olarak yetiştircem bu evlilik neymiş böyle ip üzerinde 40 cambazlık yapıosun ya alttan al al sürekli idareyi sen yap vay kavga cıkmasın diye dediklerini yap kendinden geriye bişey kalmıyor bunu fark ettiğindede evliliğin tehlikeye gircek Allah yardımcın olsun kıyamam yaa:(

evlenip anasının dizinin dibinden ayrılamayan erkek tipine illet oluyorum ya :47: annesidir ailesidir tamam görecek gidecek ilgilenecek ama artık evlendiyse kendi ailesini kurduysa öncelik karısında çocuğunda olmalı.Neden kendi keyfi için eşini mecbur bırakıyor ki anlamak güç.
Bence suratını asıp oturma tatlı dille çözmeye çalış.onların söylediklerine de kulak asma.olay eşinde bitiyor :20:

senin ailenle niye görüşmüyor, onun ki ailede sen saksıda mı yetiştin , anlamıyorum böyle adamları

oraya gidince de mutsuzsun oraya gitmesende mutsuzsun eşinin baskıları yüzünden

bırak gitme her türlü aynı tas aynı hamam , eşinde alışsın yada seni ezdirmemeyi öğrensin

senin ailenle niye görüşmüyor, onun ki ailede sen saksıda mı yetiştin , anlamıyorum böyle adamları

oraya gidince de mutsuzsun oraya gitmesende mutsuzsun eşinin baskıları yüzünden

bırak gitme her türlü aynı tas aynı hamam , eşinde alışsın yada seni ezdirmemeyi öğrensin

arkadasım her ne sart altında olursa olsun,eşinin ailene bunu yapmasına izin verme.o gitmiyorsa sende onun ailesine gitmemelisin.
taa ki ailenın yptıgı cok olumsuz bir durum olur ozaman bu tutumunu anlayabılırim.(konuyu bilmediğim için)
yenı evlisiniz galiba.ne yazıkkı erkekler evlilğin ilk yılları annelerinin arkasına yasladığı kırlent gibiler.zamanla düzeliceğini düsünüyorum ben.en kötü ihtimalle ilk 5 yıl....

Hayatım ben anlayabildim mi?Eşin ve ailesi sizin onlarla yaşamanızı istiyor.Senin eşinin tüm ailesi ile ilgili sıkıntıların var ve eşin senin ailen ile görüşmüyor.

Siz evlenirken nerde yaşayacağınızı başta mutlaka konuşmuşsunuzdur.Şu an eşinin ailesinden ayrı yaşıyorsunuz ve sen eşinin ailesi ile anlaşamıyorsun o zaman neden onların bulunduğu yere taşınasınız ki?Kocan sizlerin geçinemediğini görmedi mi?Neden gidelim diye zorlasın ki?Tartışmalı bir hayat istemez heralde.

Ayrıca eşin senin ailen ile madem görüşmüyor o zaman sende onun ailesini sevmediğine göre görüşmeyebilirsin diye düşünüyorum.
Eğer görüşmek zorunda kalıyorsanda sana söylenilenleri duyma canım toplasan 20 gün.Belli ki insanlar nasıl konuşulması gerektiğini bilmiyor sen eğer herkesin söylediği her cümleyi kafana takarsan evliliği sürdürecek enerjiyi nerden bulacaksın.?

Hayatım seni üzmeye çalışan insanların duygusuz robotlar olduğunu düşün.Onlarla aynı ortamda bulunmak zorunda kaldığında yapman gerekenler var ise yap,hizmet etmek,işlere yardım etmek...vb ama konuşulanları duyma,mümkün olduğunca kendine oyalanacak başka işler bul oyalan,sohbet ortamlarından kaçın.

Senin öncelikli sorumluluğun eşin ile aranı iyi tutmak.Eşin ile güzel bir iletişiminiz olursa;Neden onun ailesi ile görüşmek yada yaşamak istemediğini yada onun da senin ailen ile görüşmesi gerektiğini zaman ile anlatabilirsin.

Ama o onu dedi şu bunu dedi konularına girdikçe iletişiminiz kopar ve senden kopan eş aileye daha çok bağlanır Allah korusun.

Allah evliliğinizde huzur nasip etsin inşallah.

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar,sorunum şu ki eşimin ailesi köyde kalıyor önce merkezdelerdi,görümcemde evlenince oraya yerleştiler biz uzağız bu izinde 20 gün orda kaldım ve hayattan tatilden soğudum resmen,eşimde pasif orda kalmıcaz dedi gidincede sesini çıkarmadı bende sorun olmasın diye sustum.bu neyse asıl sorun eşimin ailemle görüşmeyip beni 7 sülalesiyle görüştürme ve bişe söyleyincede benim ailemi karıştılar vb..şeylerle suçlaması,bende bu gidişimizde problemlerden açıkcası keyifsiz gittim,görümcemin sürekli doğacak çocuğunu ve kocasını övmesi,kayınbabanın eşim için o bensiz bişe yapamaz arkasında durmak zorundayım sonunda geleceği yer burası diyerek hayatımızda yaşayacağımız yere kadar müdehale ve karışması,kv nin excada biraz gül gelin çok suratsız bitirmiş oğlanı diyolar ben utanıyorum demesi,kp in bi yere gittiğimizde yemedğim yemeği senin orda kocan yemiş kb yemiş sende yiyeceksin gibi laflar etmesi,beni iyice doldurdu ve bende dedimki eşime öyleyse bende gelmiycem herkez kendi memleketine ailemi kabul etmiyo sonuçta ben niye kabul edeyim?hayatımda usandım aile bağımlısı bir adam dizlerinin dibinden ayırmak istemeyen bir aile ve mutsuz bir gelin...önümü göremiyorum..şaşırdım..

Evlilikte kadın veya erkeğin diğerinin ailesi ile görüşmemesi gibi bir durum olmamalı.

Sebep ne olursa olsun onlar sizin anne babanız yüzgöz olmadan kendine karıştırtmadan görüşecek eşiniz.

Ben olsam ne yapardım?

O benim ailemi görmek istemiyorsa bende onunkilerle görüşmezdim.

canım seni çok iyi anlıyorum.her şey eşinde bitiyor.eşin evlilikte saygı ve fedakarlığın karşılıklı olduğunu kavrayamamış. maalesef evlenipte eşinin ailesiyle sorun yaşamayan çok az.ne kadar çok sabredip susarsan o kadar çok yıpranırsın.bilmiyorum eşinle duygularını hiç paylaştın mı muhakkak konuşmuşsunuzdur. ama evliliğinizin yıpranmaması için güzellikle önce anlatmaya çalışabilirsin. birde ailesiyle arana mesafe koymanı öneririm istedikleri kadar konuşsunlar. biliyorum laf var gelir geçer laf var deler geçer. bu sözler senin psikolojini bozmuş olabilir. ama eşim benim ailemle görüşmicek kusura bakmasın da bende görüşmem her şey karşılıklı onun ailesi ne kadar onun için değerliyse senin ailen de senin için o kadar önemli bunun bi orta yolunu bulmalı eşin. bir de büyüklere ne söylersen söyle nasıl anlatırsan anlat hiç bir şey anlamıyorlar aynı tas aynı hamam o yüzden eşinin bu problemi çözmesi gerekiyor. bir de neden bütün izninizi eşinin ailesinin yanında geçiriyorsunuz ki anlamadım. sizin de kendinize ait bir hayatınız var sonuçta...Allah yardımcın olsun...

Evliliğinin ilk yıllarında bu sorunu yaşamayan varmıdır bilmiyorum ama benim tanıdığım herkes bu sorunla mücadele etti bende dahil.ama üzülme geçiyor bunlar.bu bir süreç.erkeklerin evliliğe alışma ve yeni aile kurma süreci.baxıları 2 yılda bazıları 10 yılda atlatıyor bunu.benim eşim dünya iyisi bir insandır ama evliliğimin ilk 2 yılı onu boğabilirdim öyle söyleyeyim:))ilk 2 yıl annesinin gazıyla bana ve aileme durup dururken surat asar,tatsızlık çıkarırdı.sonra herşey yoluna girdi.ama olan evliliğimizin ilk yıllarına oldu.boşu boşuna tartışma,huzursuzluk,kırgınlık yaşadık.şimdi benim ailemi benden daha çok önemser daha çok düşünür.sende azıcık politik ol.kimseye aleni birşey yapma ama lafınıda çaktırmadan oturt.saygısızlık sakın yapma.kibar ve mesafeli dur.eşinede dırdır yapıp ailesini kötüleme.o zaman ailesi daha değerli oluyor.erkekler ilginç yaratıklar.hep yönlendirmeyle yaşıyorlar.bugüne kadar ailesi yönlendirmiş şimdi bu işi sen yapacaksın.sinirlenmeden,tatlı dille,dırdır yapmadan,söylenmeden..kocasını istediği gibi çekip çeviremeyen kadın yoktur sadece yanlış yöntemi uygulayan kadın vardır.

Back
X