hasta ziyareti ve borc:-(

nesssl

...
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2011
369
30
73
Arkadaşlar şimdi bu yazicam konu gereksiz saçma anlamsiz olabilir ama lütfen bi fikir verin küçük şehirde yaşıyorum ve burada âdet ler böyle.uzun olucak okuyanlar şimdiden hakkinizi helal edin buarada mevlid kandilimiz mübarek olsun.
Annem hastalanmadan önce gorumcem ameliyat olmuştu Annemde geçmiş olsuna giderken ..dolar götürdü,bir sure sonra diğer gorumcemin oglu ameliyat oldu annem ona da .. dolar götürdü.sonra oglu ameliyat olan gorumcem dükkanını yeni açmıştı (başka şehirden taşındı bulunduğumuz şehire)âdet bu ya annem dükkan hayırlı olsun diye birde altın götürdü.
Geçen gün bu konular açılınca gorumcem;benimde borcum var abinin düğünunde takarim altini dedi.
Annem birbuçuk yıldır kemoterapi ye devam ediyor buaradada gorumcemler annene ziyarete gidelim deyip duruyorlar (annem mikrop kapmasin diye kimseyi kabul etmiyorduk)
Annemde;ayıp olucak artık kendimi iyi hissettigimde soylim de haber et gelsinler dedi
Gorumcelerimde;annen bişey hazirlamasin ha biz bir börek yapar gideriz diyorlar
Annemde;ikiside doları getirirse ..sukadar olucak deyip hesap yapıyor ihtiyacını görmek icin.
Şimdi ben sasirdim gorumcelerime;annem size dolar getirmişti sizde ona ne getirdiyse onu goturun diye nasıl dicem?anneme karşı mahcup olmak istemiyorum ihtiyacı var cunku az bi miktar ama kendince idare eder,ee gorumcelerimle çok iyi anlasirim aramızda hiç bi problem olmadı coksukur maşallah bin kere,birbirimize laf sokma çekişme vs asla olmadi onlar benim ablalarim.napicam çok sasirdim.

Öncelikle geçmiş olsun. Rabbim annene acil şifalar versin.

Böyle bir adedi ilk defa duyuyorum. Görümcelerin biliyorlar mı peki?

Yani onlarda böyle ziyaretlere gittiklerinde dolar götürüyorlar mı?

Öncelikle annenize çok geçmiş olsun.

Konu hakkında çok bir şey diyemicem ama bu adet ilginç biraz ne yani paramız yok diyelim o zaman hasta ziyaretine gidemiyor muyuz? :44:

Annenize geçmiş olsun.

Bence hiç karışmayın iki tarafla da aranız kötü olmasın. Onlar kendi arasında halletsin. Ama anneniz de aynısının gelemeyebileceğine hazırlasın kendini.

Öncelikle annenize çok geçmiş olsun.

Konu hakkında çok bir şey diyemicem ama bu adet ilginç biraz ne yani paramız yok diyelim o zaman hasta ziyaretine gidemiyor muyuz? :44:

Saolasin.:-)illa götürülmek mecbur değil tabi ayıp olmasın boş gitmim diye götürdü annem

Öncelikle geçmiş olsun. Rabbim annene acil şifalar versin.

Böyle bir adedi ilk defa duyuyorum. Görümcelerin biliyorlar mı peki?

Yani onlarda böyle ziyaretlere gittiklerinde dolar götürüyorlar mı?

Âdeti biliyorlar tabi,böyle ziyaret e gittiklerinde illa dolar goturulmuyorda ne olursa tatlı havlu borcam dolar vs.yani onlarda şimdi ayıp olmasın diye boş gelmezler ama götürülen i getirirlermi o benim mevzum

Ben de borç verdiniz de alamadınız sandım. Bu sonucta gönülden kopan bir şey. Hayırlı olsun yada geçmiş olsun hediyesi gibi birşey. Sizin durum ona yetmiş onların ki yetmeyebilir. Böyle bir adeti ilk defa duydum . Göturulenin beklenmesi ayıp değil mi biraz

Yani konu olunca x bana şunu getirdi bende şunu götürdüm falan konuşuyoruz ama dolardan hiç bahsetmediler aslında çok bişey değil hani yanlış anlasilmasin annem hasta halinde onun pesinde mi diye,kemoterapi için başka şehre gidiyorlar onbeş günde bir yol parası tedavi vs. babandan harçlık almim ihtiyacimi onla görürüm diyor

Ben de borç verdiniz de alamadınız sandım. Bu sonucta gönülden kopan bir şey. Hayırlı olsun yada geçmiş olsun hediyesi gibi birşey. Sizin durum ona yetmiş onların ki yetmeyebilir. Böyle bir adeti ilk defa duydum . Göturulenin beklenmesi ayıp değil mi biraz

Bencede dusundugun gibi ama burada böyle oooo gelin görme ziyaret i ,asker gidince Allah kavuştursun asker gelince gözün aydın ziyareti,çocuk gorme,yeni ev alınca evin hayırlı olsun ziyareti vs vs vs.durum meselesi değil geleni götürüyorlar ki durumlarida iyi zaten,

Cok gecmis olsun, annenize acil sifalar diliyorum...
Fakat boyle bir konu soylenmez bana kalirsa, asla yakisik almaz...
Onlar hesaplarini kitaplarini yapmislardir...
Eger sizin beklediginiz sekilde olmasa bile, soylenmemesi gerekli...

Eşimle bende aynı dusuncedeyiz gonlunden kopmuş getirmiş diye,ama misal;o senin çocuğun olunca havlu getirdiyse sende onun oglu askerden gelince havlusunu götürü yorsun.diyelim x ev aldı ama bana hiç birşey getirmemisti ben ona tabak götürdüm o benim oğlum sünnet olunca tutup ta altın getirmiyor tabak fiyatına ne ediyorsa onu getiriyor odesmis oluyoruz:-)hakikaten çok saçma ,

Hasta ziyaretinden çok para alışverişine dönmüş sizin iş. Hiç duymamıştım böyle birşey. Alınmayın ama kulağa çok çirkin geliyor, 'hastayım benim halimi hatrımı soruyorlar' değil de, 'bana götürdüğüm paranın aynısını getirsinler de ihtiyacımı göreyim' planları. Hele de kemoterapi gibi ciddi bir tedavi gören bir hastanın bunları düşünmesi beni şaşırttı. Ne bileyim, masum bir hasta ziyareti ticarete dönmüş...

Anneniz bence düşünce yapısını değiştirsin ve beklentilerini düşürsün. Yoksa üzülür. Herkesin aynı zihniyette olacağını sanmıyorum şahsen.

Hasta ziyaretinden çok para alışverişine dönmüş sizin iş. Hiç duymamıştım böyle birşey. Alınmayın ama kulağa çok çirkin geliyor, 'hastayım benim halimi hatrımı soruyorlar' değil de, 'bana götürdüğüm paranın aynısını getirsinler de ihtiyacımı göreyim' planları. Hele de kemoterapi gibi ciddi bir tedavi gören bir hastanın bunları düşünmesi beni şaşırttı. Ne bileyim, masum bir hasta ziyareti ticarete dönmüş...

Anneniz bence düşünce yapısını değiştirsin ve beklentilerini düşürsün. Yoksa üzülür. Herkesin aynı zihniyette olacağını sanmıyorum şahsen.

Tabiki herkes aynı değil dedimya burada böyle abuksabuk bişey iste,ben doğum yapınca bi komsumun kv birtabak bişey getirmisti geçmiş olsun diye sonrada birkac ay sonra cocugu görmeye gelirken hediyeyle gelmisti ,onun gelini doğum yapınca benim kv çocuk görmeye giderken hediyeyi götürmüş ama geçmiş olsuna onun getirdiği gibi tabakla bişey goturmedgi için laf etmis.dediğim gibi saçma anlamsız ama napim ki

Anneniz bence düşünce yapısını değiştirsin ve beklentilerini düşürsün. Yoksa üzülür. Herkesin aynı zihniyette olacağını sanmıyorum şahsen. [/COLOR][/QUOTE]

Yıllardır küçüğün den büyüğüne zengininden düşük olana köyde yasayandan ilçede yasayayana kimse değiştirmemis ki bunu,böyle alışmışlar durumun neye yetiyorsa bir yazma bir havlu dolar altın neyse o yani ,ha bana göre çok saçma evet ama bende götürüyorum boş gitsem olmuyor hiç gitmesem niye hiç gelmiyor deniliyor garip ama yani ne diimki
Siz düğünlerde size bilezik takan birine havlu mu goturursunuz onun gibi bişey iste

annenıze acıl şifalar dilerim

karışmanız hiç doğru olmaz bence tarafsız kalın

bu arada çok saçma bi adetmiş heleki maaşla geçinenn insanlar için

öncelikle annenize çok geçmiş olsun, inşaAllah kısa zamanda iyileşir.

Diğer konunuza gelince, bence anneniz haklı çünkü sizin orada adet böyleymiş, anneniz ne götürdüyse onlarında aynını getirmesi lazım. Bunu siz söyleyemezsiniz tabi ama bence sizin olmadığınız bir ortamda uygun bir dille eşinizin söylemesi lazım

Son düzenleme:

Ayni seyi dusundum.

Anneniz bence düşünce yapısını değiştirsin ve beklentilerini düşürsün. Yoksa üzülür. Herkesin aynı zihniyette olacağını sanmıyorum şahsen. [/COLOR]

Yıllardır küçüğün den büyüğüne zengininden düşük olana köyde yasayandan ilçede yasayayana kimse değiştirmemis ki bunu,böyle alışmışlar durumun neye yetiyorsa bir yazma bir havlu dolar altın neyse o yani ,ha bana göre çok saçma evet ama bende götürüyorum boş gitsem olmuyor hiç gitmesem niye hiç gelmiyor deniliyor garip ama yani ne diimki
Siz düğünlerde size bilezik takan birine havlu mu goturursunuz onun gibi bişey iste[/QUOTE]

Evet yillardir suregelen birseyi degisemezsiniz.

Şöyle birsey var bizde:mesela bir cocuk hasta ziyaretine gideriz meyve yada abur cubur aliriz birde cocuga harclik veririz
cocuktur gonlu hos olsun diye.

Yada ev gormeye gideriz para veririz.duruma bagli eger karsi tarafin hic bir eksigi yoksa.

Bebek gormeye gideriz misal bir kat elbise alir ustune kucuk bir miktar para koyar veririz..

Bu biraZ ilginc geldi dogrusu.

Koca kadina parami verilirmis....

Bazi geleneklerimiz cok gereksiz.

Annenize geçmiş olsun rabbim tez zamanda şifasını verir inşallah,adetinizi ilk defa duydum diyemiyecem bir aile dostumuz var,onların adetlerinde de düğünlerde ve nişanlarda takılan altın ve paraların listesi yapılır kim ne kadar takarsa onada aynısı yapılıyor hatta dügününe gelip altın ve para takmayan olursa onların düğününde de onlara takılmıyor.Cenaze yada hasta ziyaretlerinde erzak ve yemek alıp götürüyorlar karşı tarafta aynısını götüren kişiye yapıyor eger hasta ziyaretine eli boş gidilmişse karşı tarafa giderken eli boş gidiliyor her yerin adeti farklı saygı duymak gerekir. Tabi bizde böyle bir adet yok o sana bunu taktı bende ona bunu takarım yada ben ona şunu aldım oda bana aynısını getirsin diye birşey yok.

Back
X