Hastalığı nişanlıdan gizlemek

Evet. Ben değil ama annem konuşmuş ablayla. Kadın gittikten sonra çok fazla konuştum o gün olay hakkında, bundan etkilendi sanırım. Ikna olmuş görünüyor kardeşiyle tekrar konuşmaya. Sanırım bize gerek kalmayacak. :KK36: Olmazsa anneme söylerim bahane bulsun nişanı bozsun demiş. Hala duyulsun istemiyor ama bu da bir şey bence. Sanırım beklediği gaz bizden geldi, bu kadar emin konuşacağını sanmazdım çünkü.
Buraya yazmak için kesin şeyler olmasını bekliyordum. Yeni bir polemik çıksın istemedim.
hadi bakalım inş

Yıllar önce böyle pislik bir adam da aids kapmış ve tüm ailesine de bulaştırmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Bangır bangır yayınlaşmıştı haberlerde. Böylelerini idam edicen, ha adam öldürmüş ha bile bile ölümcül bir hastalık bulaştırmış, hiç bir farkı yok ve cezası olmalı bence.

Arkadaşlar bugün öğrendim nişan bozulmuş. :KK49:

Daha doğrusu iptal olmuş daha tören yapılmamıştı. Ablası diğer kardeşiyle de konuşmuş birlikte konuşmuşlar adamla. Nişan için ayarladıkları ilk tarihi ertelemişlerdi zaten, şimdi tamamen iptal.

Eve yeni geldim ayrıntılara çok vakıf değilim. Kızın durumdan yine haberi yokmuş başka bir bahane bulmuş adam. Ilişkileri de pek uzun süredir yokmuş zaten. Çok sevindim valla.

Tabii bana ihtiyaç kalmadan çözülmüş olmasına ayrı sevindim. :KK71:

Daha doğrusu iptal olmuş daha tören yapılmamıştı. Ablası diğer kardeşiyle de konuşmuş birlikte konuşmuşlar adamla. Nişan için ayarladıkları ilk tarihi ertelemişlerdi zaten, şimdi tamamen iptal.

Eve yeni geldim ayrıntılara çok vakıf değilim. Kızın durumdan yine haberi yokmuş başka bir bahane bulmuş adam. Ilişkileri de pek uzun süredir yokmuş zaten. Çok sevindim valla.

Kizin verilmis sadakasi varmis...

Bugün duyduklarım karşısında şok oldum.

Bir tanıdığımın erkek kardeşi yabancı bir firmada çalışıyor. Eğitim için yurt dışına çıkmış yaklaşık bir yıl önce. HIV virüsü kapmış bir kadından.

Adam şimdi evlenmeyi düşünüyormuş. Saf bi kız bulmuş kendine 20 yaşında. Durumu anlatmamış bile nişanlandıktan sonra düğüne yakın söyleyecekmiş mecbur bırakacak kızı bir yerde.

Nasıl insanlar var ya o adamın kendini bilmezliği yüzünden gencecik kızın hayatı nasıl etkilenecek.

İşin garibi doktoru da söyleme diyormuş. Henüz AIDS değil belki ama HIV pozitif sonuçta, sürekli tedbirli davranmak zorunda kalacaklar. Baştan söylemek gerekmez mi böyle şeyleri?

Bir şey de yapamıyorum kötü hissettim kendimi. :KK43:

. Zaten evlilik öncesi test yapıyorlar çıkar ki orada. Nasıl bunu saklayabileceğini düşünmüş ki tuhaf.

Senin söylemen mümkünse söyle. Hic olmadı çantasına not yaz at, başka bir adresten mail at, telden özel numaradan ara sesini değiştir söyle. Yazık o kıza.

Artık bu hastalığın ilacı var. Ölünmüyor ancak ömür boyu kullanmak zorunda.
Kimse böyle biriyle evlenmek istemez, o da ayrı bir konu..

Bir tanıdığımın erkek kardeşi yabancı bir firmada çalışıyor. Eğitim için yurt dışına çıkmış yaklaşık bir yıl önce. HIV virüsü kapmış bir kadından.

Adam şimdi evlenmeyi düşünüyormuş. Saf bi kız bulmuş kendine 20 yaşında. Durumu anlatmamış bile nişanlandıktan sonra düğüne yakın söyleyecekmiş mecbur bırakacak kızı bir yerde.

Nasıl insanlar var ya o adamın kendini bilmezliği yüzünden gencecik kızın hayatı nasıl etkilenecek.

İşin garibi doktoru da söyleme diyormuş. Henüz AIDS değil belki ama HIV pozitif sonuçta, sürekli tedbirli davranmak zorunda kalacaklar. Baştan söylemek gerekmez mi böyle şeyleri?

Yaa araştır kızı bul engell ol. Ya da buraya yazma senin derdin değil bu

Bebek aidsli doğar zaten.Anne zaten aids kapar.Birşeyler yapın.Vebaldir biliyorken.Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır demişler.Bu hastalık diğer hastalıklara benzemez ki .Bulaşıcı öldürücü.

Ne desem bilemedim simdi. Bu kız olmadı bi zaman sonra başka bi kız.

Bu durumuyla kabul edilemeyeceğini düşünüp durumunu yine saklayacaktir.

Hafiyelik yapip abladan ogrensen? Ya da adamin sosyal medyadan kurcalayip bulsan?
Olmazsa ablayi bir gun kardesiyle eymege davet et, adamin nisanlisini da cagir.

Allah'in askina elinden geleni yap ve o kiza bunu bildir bi sekilde sana yalvariyorum konu sahibi.. 21 yasinda hayat dolu bi kizdim. Kadinlara ilgisi olmayan evlilik boyunca basi agriyan bi adamla evlendim 2 ayda hayatimi kaydirdi mahvoldum yaslandim resmen. Dibe vurdum. Bosandiktan sonra halasi arayip soyledi boyle boyle kotu biriydi diye. Nisanliyken bana hep aci aci bakiyodu sebebini cozemiyodum kotu bi insan oldugunu biliyodu ve soylememisti. Noldu? Hayatim kaydi. Allah askina bak. Nap et ulas ona yalvariyorum. Bi serfsz yuzunden bi kizin daha hayati yanmasin. Nasil gunahina grmekten korkmuyo kucucuk bi kizin? Hasta olmasi degil saklamasi buyuk sorun. Kiz bilip kabullense neyse de. Lutfen ulas ona lutfen...

O kızdan ayrılır ailesi yeni birini bulur.

Neden ayrılmışlar acaba.

İşte bunlar hep pipi belası!
Valla ben de demeyeyim dedim ama maalesef öyle yani.
Kansere falan üzülürsün ama sırf seks için böyle bir illeti taşımaya mecbur kalan birine acımam üzülmem de.
Herkes salak bir o akıllı ya hani, bulmuş kızları yapışmış ha bire. İşte yok öyle bir dünya. Böyle çakılır kalırsın işte. Bu işin birtakım sonuçları, riskleri olmasa tüm dünya tavşan gibi olurdu herhalde ama bak korku ve çekinceler nelere engel oluyor. Ah hakikaten korkunun gözünü seveyim. Nelerden kurtarıyor adamı öyle değil mi? Fazla cesaretle aptallık arasında ince bir çizgi değil hiç çizgi yoktur bana göre.

Söyle.
Sen söylemelisin mutlaka.
20 yaşındaki kız AIDS olup 30 yaşında ölürse bunun vebali senin de boynuna düşer. Kondom yırtılır, %100 korumaz derken o kıza mutlaka HIV bulaşır.
Ailesine telefon aç söyle.

Kızı bul mesaj at. Sen atmazsan bana ver özelden ben atarım hayati bişey bu.

Sakın.

Kişinin izni ve bilgisi dahilinde olmadan HIV hastası olduğunu başkalarıyla paylaşmak yasal olarak suçtur.

Sakın.

Kişinin izni ve bilgisi dahilinde olmadan HIV hastası olduğunu başkalarıyla paylaşmak yasal olarak suçtur.
Bilmiyordum bunu. Bana gerek kalmadı zaten ailesi halletmiş.

Uyardığınız için teşekkür ederim :)

O kızdan ayrılır ailesi yeni birini bulur.

Neden ayrılmışlar acaba.
Eve çok geç gittim öyle ayaküstü sordum anneme bu kadar anlattı. Kaç gün geçti olayın üzerinden, çok şey olmuştur büyük ihtimalle ama bilmiyorum ben detay.

Back
X