• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastalık haline gelen kilo takıntısı

Suheyda96

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2020
287
190
53
29
Merhaba herkese.
Derdimi nasıl anlatsam bilmiyorum. Beni birinin de anlayacağını umut ediyorum.
Öncelikle kendimi tanıtayıp. Ben 24 yaşındayım, öğrenciyim.
Boyum 155 kilom 49 civarı.
1 buçuk senedir beri aşırı bir kilo takıntım var.
Hiç birşey yemiyerekten 40 kiloya düştüm 1 ay içinde. Sonra tabi yemeye geri başladım ve füze gibi 52 kiloya çıktım 5-6 hafta içinde...
Şimdi sürekli kalori hesabı yapıyorum. Fazla kalori alırsam kendimi kusturuyorum. Biliyorum çok iğrenç bir şey. 2 yıl önce bana bunu diyen birisi çıksaydı o kişiyi deli olarak görürdüm.
Kendime engel olamıyorum. Boğulacak gibi olana kadar kusturuyorum kendimi. Sonra da çok pişman olup Allahtan af diliyorum.
Bu kilo takıntısı kuzenimin fiziğini kıskanmam ile başladı. Kendisi yeni doğurdu ama taş gibi.
Kendimden iğreniyorum ama kendime engel olamıyorum. Üstelik o kadar kustuğum halde kilo veremiyorum.
Okuduğunuz için teşekkür ederim

Merhaba herkese.
Hiç birşey yemiyerekten 40 kiloya düştüm 1 ay içinde. Sonra tabi yemeye geri başladım ve füze gibi 52 kiloya çıktım 5-6 hafta içinde...
Şimdi sürekli kalori hesabı yapıyorum. Fazla kalori alırsam kendimi kusturuyorum. Biliyorum çok iğrenç bir şey. 2 yıl önce bana bunu diyen birisi çıksaydı o kişiyi deli olarak görürdüm.
Kendime engel olamıyorum. Boğulacak gibi olana kadar kusturuyorum kendimi. Sonra da çok pişman olup Allahtan af diliyorum.
Bu kilo takıntısı kuzenimin fiziğini kıskanmam ile başladı. Kendisi yeni doğurdu ama taş gibi.
Kendimden iğreniyorum ama kendime engel olamıyorum. Üstelik o kadar kustuğum halde kilo veremiyorum.

Profesyonel destek almalısın psikiyatrist psikolog ve sonrasında da beslenme uzmanı olmalı. Erteleme lütfen.

Siz ideal kilo aralığındasınız yalnız.Sizin kilonuz gayet sağlıklı şu an.Biraz spor yapsanız yeterli,kilonuzda bir şey yok,stres yapıp yormayın kendinizi.
Bir de herkes demiş ama bir uzman yardımı alın,takıntı olmuş çünkü.Utanacak bir şey yok bunda,her insan bir şeyleri takıntı yapabilir,kendinizi daha da üzmeden bir çözümünü bulursunuz.

hepimiz dikkat ediyoruz.1.82 boyum 64'ü geçsem hemen kendimi uyarıyorum.Uyarmak da lazım çünkü alınan kilolar karbonhidrattan dolayı geliyor.O da zaten sağlıklı değil.
Ama sizin durumunuz farklı,kendinize zarar verir hale gelmişsiniz.Dr a görünmenizde fayda var.:sus:

Bu psikolojik bir rahatsızlık. " Bulimia "diye aratin googleda ne demek istediğimi anlayacaksınız . Eger kusma isine bir son vermezseniz zamanla organlarınızda çok ciddi hasar başlar dişleriniz vitaminsizlikten dökülür saçlarınız ona keza öyle. Lütfen araştırın ve bir psikolojik destek alın. Beden algısı bozuluyor zamanla 30 kiloyada düşseniz kendinizi kilolu gormeye başlarsınız bu durum ciddi bir durum .Bulimia hafife alınmamalı

Farkında olmanız ve hala yapmanız cok ılgınc. Hafıf balık etlıyım ben bıldım bılelı boyleyım ergenlıkten sonra bıraktım cunku bu benım yapım daha zayıf olsam kalıcı olmayacak. O yuzden 60-65 arasıysam sorun yok.

Çok teşekkür ederim yazdıklarız için. Doktora gittim (kendimi kusturdugumu söylemedim) ve beni bir psikyatra yönlendirdi. Ama ben gitmeye utanıyorum. Ne dicem ben psikyatra kendimi salak gibi kusturuyorum desem inanmaz. Çünkü hala şişmanım. Belki 5-6 kilo versem bırakıcam bunu yapmayı. Ama kahretsin ki 1200 kaloriden az yememe rağmen çok az kilo veriyorum. Şuan orucum sahurda bişey yemiyorum, iftarda ekmek yemiyorum, kesinlikle 1000 kaloriyi geçmiyorum ama aynı kilodayım. Bu arada türkçem bozuk olduğu için özür dilerim.

Çok teşekkür ederim yazdıklarız için. Doktora gittim (kendimi kusturdugumu söylemedim) ve beni bir psikyatra yönlendirdi. Ama ben gitmeye utanıyorum. Ne dicem ben psikyatra kendimi salak gibi kusturuyorum desem inanmaz. Çünkü hala şişmanım. Belki 5-6 kilo versem bırakıcam bunu yapmayı. Ama kahretsin ki 1200 kaloriden az yememe rağmen çok az kilo veriyorum. Şuan orucum sahurda bişey yemiyorum, iftarda ekmek yemiyorum, kesinlikle 1000 kaloriyi geçmiyorum ama aynı kilodayım. Bu arada türkçem bozuk olduğu için özür dilerim.

Hanımefendi siz şişman değilsiniz.Kilonuz sağlıklı,ihtiyacınız olan şey spor.Büyük ihtimalle vücudunuzda yağ biriktiği için size kilolu gibi görünüyor.Neyse zaten bunu diyetisyen falan size söyler,ama lütfen vücudunuzu harap etmeyin kiloluyum diye.
Ayrıca psikiyatrist böyle neden düşünsün,onun işi size yardım etmek yargılamak değil ki ? Ne hissediyorsanız olduğu gibi anlatın,kustuğunuzu söyleyin.

Psikiyatristten randevu alın, bunlar basit ve normal gibi gelebilir ama sizinki takıntıdan öte bir durum. Sağlık sıkıntısına neden olabilir ileride.

Psikiyatrist inanmaz demişsiniz inanır, neden inanmasın ki? Sizin ki yeme bozukluğu, bu psikiyatrik bir rahatsızlık. Bakın bununla hastanede yatırılan ileri vakalar var.

Doktor neden inanmasın? Sizin gibi binlerce insan var. Migren gibi, kalp yetmezliği gibi, grip gibi bu da bir hastalık. Kilolu falan da değilsiniz ayrıca. Doktora karşı dürüst olun.

Merhaba herkese.
Blumia hastalığı bu lütfen derhal psikolog ve psikiyatriye gidin

Herkes aynı şeyi yazmış ben de tekrarlayım.Psikiyatrist + psikologa gitmelisiniz.Ve onlara kusma durumunuz dahil her şeyi anlatmalısınız.Bu yaşadığınız zaten doktora anlatılır,başkasına değil. Kilo probleminiz değil psikolojik bir rahatsızlığınız var.Yardım alın lütfen.Nasıl ki grip olduğumuzda,bi yerimizi kırdığımızda doktora gidiyoruz ,siz de şu an gitmelisiniz.Bulimia ilerlerse sıkıntı olur.Çekinmeyin,yardım alın

Canım benim, hemen psikiyatriye gitmelisin. Bu bir hastalık. Sanki karnın ağrıdığı için doktora gidiyormuş gibi düşün. Henüz başlangıç noktasında, ne kadar erken başlarsan tedaviye o kadar iyi.

hem beden sağlığını bozarsın, hem vücut algını.

hiç kilolu değilsin. Ben şu anda çok kiloluyum mesela. Kullandığım bazı ilaçlar çok kilo yaptı bende. Ama sağlığıma kavuştuğum için gözüm görmüyor bile. Yeter ki sağlıklı olayım, fazla kilomu da zaman içinde veririm diyorum. Senin kilolarında olsam, dünya varmış derim herhalde.

psikiyatristlerin en çok karşılaştığı vakalardan biri senin hastalığın. Yani çekinecek hiçbir şey yok. Gayet normal karşılayıp tedaviye başlar.

O kusturma yöntemini bende bir ara düşündüm ama sonra yapmadım çünkü önüne gecememekten cekindim .. bence yardım almalısın bu sorun ilerde daha büyük hale gelir

Kilo verememe nin tek nedeni Kalsiyum eksikliği.. Bol bol peynir yoğurt tüket bak nasıl veriyorsun kiloyu... Bende senle aynı kiloyum bende vermeye calısıyorum senin gibi kendime eziyet etmiyorum

Back
X