• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastalık haline gelen kilo takıntısı

Allahım 52 kilomu!!!! Kesinlikle psikolojik bir sorun.. ciddi bir kilo olsa haklısın derim.. bende kendimi aşırı kilo alınca kusturuyorum çok yiyince,ancak normal kiloda kendimi çok kilolu zannedip kusturmuyorum. Anorexia bulimia hastaları grubuna girmektesin canım acil destek al 30 lara inersin allah korusun organların çürür:((

Bende de kilo takıntısı var. Tartı önemli değil ama aynaya bakınca bi kaç yerimin istediğim gibi gözükmesi lazım. Doğum yaptım bir ay sonra eski kiloma düştüm. Şimdi yine hamileyim kilo aldıkça sinirlerim bozuluyor yalan değil Ama veririm biliyorum. Ben sizin gibi sağlıksız şekilde değil spor yaparak koruyorum kilomu. Kendimi hiç kusturmadım. Aksine kusunca üzülürüm çünkü çok zararlı biliyorum. Dengeli beslenip spor yapın. Kalori hesabı yapmayın sakın. Mantıklı değil o insanı iyice strese sokar daha fazla yedirir. Aldığınız kalorinin bi önemi yok ayrıca ne kadarını geri verdiğiniz önemli. Bunun içinde bol bolllll sporrr. Başka yolu yok.

Çok teşekkür ederim yazdıklarız için. Doktora gittim (kendimi kusturdugumu söylemedim) ve beni bir psikyatra yönlendirdi. Ama ben gitmeye utanıyorum. Ne dicem ben psikyatra kendimi salak gibi kusturuyorum desem inanmaz. Çünkü hala şişmanım. Belki 5-6 kilo versem bırakıcam bunu yapmayı. Ama kahretsin ki 1200 kaloriden az yememe rağmen çok az kilo veriyorum. Şuan orucum sahurda bişey yemiyorum, iftarda ekmek yemiyorum, kesinlikle 1000 kaloriyi geçmiyorum ama aynı kilodayım. Bu arada türkçem bozuk olduğu için özür dilerim.
Az yemek yemek kilo verdirmez zaten aldırır. Vücut uzun süre aç kaldığı için,tekrar öyle olacağını düşünüp onu aç kalmamak için yağa çevirir. Sonrasında kullanmak için. Az az yemelisiniz. Oruç tutmazken sabah kalkar kalkmaz spor yapın. Kardio. En etkili yağ yakma şekli aç karnına yapılan spordur. Tabi bi sağlık sorununuz yoksa. Vücut spor yaparken önce karbonhidratları daha sonra yağları yakmayı başlar. Sabah uyandığınızda zaten karbonhidratlar yakılmış olur. Yani her hareket yağ yakımı yapar. Bol bol yeşil çay için. Detoks suları yapın. Dengeli beslenin,spor yapın. Bi öğün mutlaka et tüketin. Protein olmadan yapılamaz iyi bi vücut. Benim doğumdan sonra oğlum 8 aylıkken ölçümlerimde karnımda hiç yağ çıkmadı mesela. Diyetisyen bile şaşırdı yeni doğum yapmış insan vücudu gibi değil diye. Ki hamilelikte 20 kilo aldım. Önemli olan sadece dengeli beslenmek,spor yapmak buna emin olun. Kendinize işkence etmeyin.

Allahım 52 kilomu!!!! Kesinlikle psikolojik bir sorun.. ciddi bir kilo olsa haklısın derim.. bende kendimi aşırı kilo alınca kusturuyorum çok yiyince,ancak normal kiloda kendimi çok kilolu zannedip kusturmuyorum. Anorexia bulimia hastaları grubuna girmektesin canım acil destek al 30 lara inersin allah korusun organların çürür:KK43:(
Yanlış anlamayın lütfen ama aşırı kilolu olsanız bile kendinizi kusturmaniz doğru değil ,lütfen kendinize zarar vermeyin.

Lütfen direkt psikiyatrise gidin .Bana inanmaz ne demek sizin hastalığının adını biz bile biliyoruz.Psikiyatriste mutlaka gidin ,hastaliginiz git gide ilerler ve geri dönüşü çok zor olabilir.Siz sadece en kotu çok zayıf olurum diye düşünüyorsunuz ama o iş öyle değil.Saclariniz dökülür ,dişleriniz dökülür ,yemek istediğiniz zamanlar gelse bile artık istemeseniz bile kusmaya devam edersiniz.İc organ yetersizlikleri ortaya çıkabilir.Once nette araştırın isterseniz,Ken diniz de goreceksiniz.Sonra hemen psikiyatrise gidin.

Psikolojik destek alman lazim. Bi ye, bi yeme bunye de bozulur. Metabolizman yavaslar. Bedeninle barisman lazim

Kilo degul nasil gorundugunuz onemli ,pilates yapin vucudunuz hos ve sekilli olur ,

Zayıf insanlar değil,fit sağlıklı sıkı insanlar güzel vücuda sahipler yani zayiflaman değil spor yapman gerek ozaman kuzen seni kıskansın 😬

Once psikoloji sonra da beslenme desteğine ihtiyaciniz var.

Ben beslenme ve diyetetik mezunuyum.
177 boyum var 49 kgyim. Hic kendimi kusturmadim. Taş gibi olmak istiyorsan metabolizbaya, kemik yapisina, yasam tarzina uygun beslenme + spor kombinasyonuyla bu cok mumkun.

Yanlış anlamayın lütfen ama aşırı kilolu olsanız bile kendinizi kusturmaniz doğru değil ,lütfen kendinize zarar vermeyin.
Kontrolsüz yiyorum bilinçaltı kodlarım sorunlu sanırım.. dürtüsel yeme bozukluğum var. Başka türlü baş edemiyorum..keşke kontrollü olabilsem.

Arkadaşlar yazmış Zaten uzmana gıt oncelıkle
Cunku burda ne yazsak sen kendınu kılolu olarak göreceksın
Ama unutma zayıf olmak hele hele bı kadın ıcın 40 kg olmak ınan güzel bı vucut demek degıl once bunu aklına sok
Ben 63/64 falanım 60 dusmek ıstıyorum onda bıle cekıncem var cunku bıraz kılo kadına en yakısan durum

Merhaba herkese.
Derdimi nasıl anlatsam bilmiyorum. Beni birinin de anlayacağını umut ediyorum.
Öncelikle kendimi tanıtayıp. Ben 24 yaşındayım, öğrenciyim.
Boyum 155 kilom 49 civarı.
1 buçuk senedir beri aşırı bir kilo takıntım var.
Hiç birşey yemiyerekten 40 kiloya düştüm 1 ay içinde. Sonra tabi yemeye geri başladım ve füze gibi 52 kiloya çıktım 5-6 hafta içinde...
Şimdi sürekli kalori hesabı yapıyorum. Fazla kalori alırsam kendimi kusturuyorum. Biliyorum çok iğrenç bir şey. 2 yıl önce bana bunu diyen birisi çıksaydı o kişiyi deli olarak görürdüm.
Kendime engel olamıyorum. Boğulacak gibi olana kadar kusturuyorum kendimi. Sonra da çok pişman olup Allahtan af diliyorum.
Bu kilo takıntısı kuzenimin fiziğini kıskanmam ile başladı. Kendisi yeni doğurdu ama taş gibi.
Kendimden iğreniyorum ama kendime engel olamıyorum. Üstelik o kadar kustuğum halde kilo veremiyorum.
Okuduğunuz için teşekkür ederim
Bak güzelim evladim git YouTube ve Neslican Tay videosunu izle Ben bir bacaktan fazlasiyim isimli videoyu izle

Merhaba, vücüdunuzu çok düşük kaloriye alıştırmayın derim. O şekilde ilerleyince kilo verme süreci bir zaman sonra duruyor ve normale dönünce kilo almaya sebep olabiliyor. Sizinle aynı durumları yaşadım ve şuan sporla dengeleyerek bazal metabolizmamdan biraz fazla kalori alıyorum. Bazal metabolizmanız 1200 diyelim 300 kalori de yürüyüş ve egzersiz yaparak yakarsanız kilonuzu korumak için günlük 1500 kalorilik rahat tüketebilirsiniz. Haftada bir günde kendinize izin verin ve kalori hesabı yapmadan istediğinizi yiyin. Bu şekilde kilonuzu korumuş olursunuz. Ayrıca proteinli gıdalardan asla kaçmayın günlük kalori miktarınızı geçecek bile olsa proteini kesinlikle ihmal etmeyin. Çok düşük kiloyu da hedeflemeyin bence, sağlıklı ideal kilonuzda kalmanız estetik açıdan da en iyi görüntü.

Once psikoloji sonra da beslenme desteğine ihtiyaciniz var.

Ben beslenme ve diyetetik mezunuyum.
177 boyum var 49 kgyim. Hic kendimi kusturmadim. Taş gibi olmak istiyorsan metabolizbaya, kemik yapisina, yasam tarzina uygun beslenme + spor kombinasyonuyla bu cok mumkun.
Kilonuz normal değil matah bir şey gibi yazmışsınız bir de böyle bir konuya

1.60 boyum 48 kiloyum ben normalde bu iyi halim 31 yaşındayım adam gibi bi kilo almadım hayatım boyunca sporla kas yaparak dolgun görünmeye çalışıyorum benim anne tarafında genetik bir olay annem 3 çocuk doğurmasına rağmen şuan 38 kilo hiç güzel bişey değil hayatım boyunca kilo almamanın sıkıntısını çektim kat kat çoraplar giydim kemikli çırpı bacaklarıma yaz gelmesin isterdim yani dikkat edin tabi ama 40 kiloya düşmek nedir ya ?

Back
X