• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastalık hastasi mi oldum yoksa artik yasadıgim streslere vücudum eror mu veriyor ?

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.241
7.030
398
Gecen yil kabus gibi gecen hamilelik sonucunda cok sükür saglikla dogum yaptım kabus gibi diyorum cünkü 2 defa bebegimi kaybetme tehlikesi yasadım saglik sorunlari vardı.Onca strese sekerim cikti hamilelikte insulin kullandim dogum sonrası sekerimi düsüremediler bir kac hastane sürecim oldu lohusaligim sekerimi düsürmeye calisarak gecti sonra bebegimin alerjisi oldugu anlasildi aylarca diyet yaptim emzirdigim icin.Daha yeni actim diyetimi.

Bu arada 6 disim birden elveda dedi bana dis tedavisi görüyorum.Halihazırda migrenim var bebegim 7 aylik ama her hafta bir migren atagi yasiyorum midem cayir cayir yaniyor reflüm var mkdem surekli rahatsiz ve yaniyor endoskopi oldum bu arada reflum var sadece surup icebiliyorum emzirdigim icin bu aralar tekrar sekerim yükseliyor diyet yapiyorum bebegim icin kati diyet yapmisligimdan dolayi diyetlerden bikkinlik var tastamam diyete uyamiyorum sürekli hasta gibi hissediyorum kendimi sürekli bir yerlerde bas agrim var halsizligim var arka planda cocuklara yetismeye calisiyorum hastalik hastasi mi oldum diye düsünüyorum yoksa neden insanin bas agrisi sürekli bilgisayar ekrani sekmesi gibi acık kalsin, devam etsin ? Terapi aldım terapist kendine vakit ayir onceliklerini degistir dedi konusmak gercekten iyi geldi baska cerceveden bakabiliyorum artık esim ve annemden yardim alıyorum kendime vakit ayiriyorum ama sürekli bir halsizligim varken disari cikmak bir kahve yapmak araba sürmek bile külfet geliyor normal mi bu durum ?

Gecen yil kabus gibi gecen hamilelik sonucunda cok sükür saglikla dogum yaptım kabus gibi diyorum cünkü 2 defa bebegimi kaybetme tehlikesi yasadım saglik sorunlari vardı.Onca strese sekerim cikti hamilelikte insulin kullandim dogum sonrası sekerimi düsüremediler bir kac hastane sürecim oldu lohusaligim sekerimi düsürmeye calisarak gecti sonra bebegimin alerjisi oldugu anlasildi aylarca diyet yaptim emzirdigim icin.Daha yeni actim diyetimi.

Bu arada 6 disim birden elveda dedi bana dis tedavisi görüyorum.Halihazırda migrenim var bebegim 7 aylik ama her hafta bir migren atagi yasiyorum midem cayir cayir yaniyor reflüm var mkdem surekli rahatsiz ve yaniyor endoskopi oldum bu arada reflum var sadece surup icebiliyorum emzirdigim icin bu aralar tekrar sekerim yükseliyor diyet yapiyorum bebegim icin kati diyet yapmisligimdan dolayi diyetlerden bikkinlik var tastamam diyete uyamiyorum sürekli hasta gibi hissediyorum kendimi sürekli bir yerlerde bas agrim var halsizligim var arka planda cocuklara yetismeye calisiyorum hastalik hastasi mi oldum diye düsünüyorum yoksa neden insanin bas agrisi sürekli bilgisayar ekrani sekmesi gibi acık kalsin, devam etsin ? Terapi aldım terapist kendine vakit ayir onceliklerini degistir dedi konusmak gercekten iyi geldi baska cerceveden bakabiliyorum artık esim ve annemden yardim alıyorum kendime vakit ayiriyorum ama sürekli bir halsizligim varken disari cikmak bir kahve yapmak araba sürmek bile külfet geliyor normal mi bu durum ?
migrenim + tedavisi olmayan ama ölümcül de olmayan başka bir kronik hastlalığım var, ölene kadar bununla yaşayacam yani. ataklarla gidiyor yani mesela atak gelirse 1-2 ay zorluyor, ateş halsizlik, vücutta sürekli bir harabiyet oluyor. bu hastalık sebebiyle aslında katı diyet yapabilirim (bazı doktorların böyle bir yaklaşımı var, etrafımda benzer hastalığı olanlardan duyuyorum, tıbben de bazı görüşler öyle) ama ben katı diyet yapmadan bana dokunanı yemeyip bazı günler de az yiyip hayatımı sürdürüyorum. 15 sene oldu, böyle yaşıyorum. sürekli diyet yapma stresiyle yaşamaktansa böyle yaşamayı seçtim (tabi doktorlarıma sürekli danıştım, benim doktorlarımdan kimse de katı diyet yap, hiç yeme vs. demedi)

korona geçirdikten sonra ben bir süre sürekli migren atağı yaşadım

o yüzden sizi anlıyorum her hafta her hafta migren geçirirseniz + diyet + bebek + şeker
e ne bekliyorsunuz? tabii ki halsiz keyifsiz bıkkın olursunuz. ben sürekli migren yaşadığımda hayattan soğumuştum -bakın kullanıcı adıma...

1 sene filan sürdü benim. sonra geçti. yine migrenim tutar bazen ama ağrı kesici alıp yatıyorum.
ha maalesef sanede 1-2 kez, hem migren hem diğer hastalıkta atak hem grip (+ regl vs vs) filan olursam sürünebiliyorum değilse çalışıyorum, araç kullanıyorum, ekrana sürekli bakıyorum. ama o günlerimde kendimi öldüresim geliyor yani.

hastalık hastası değilsiniz
yaşam kalitesini mahveden sağlık durumlarını beraber yaşıyorsunuz ve bebek bakıyorsunuz
sadece bebek bakarken hayattan soğuyan kadınlar var, yine iyisiniz bile bence.

kendinize yüklenmeyin ama hava müsait oldukça spor yapın, yaşam kalitenizi yükseltecek ne varsa çabalayın
migren için peynir turşu kahve filan iyi gelmiyor. biraz kendi kendinizin doktoru olup kendinize göre bir beslenme tarzı geliştirmeniz lazım, bu benim için çooook önemli mesela.
ben kendi başıma yaşıyorum. tüm hastalıkları aynı anda geçirmediğim sürece kendime gayet bakıp güzel dengeli gidiyorum (ha migren grip atak bir arada ise yemek ne yapabilyorum ne yiyebiliyorum, acillik oluyorum, o ayrı). ama mesela başka bir yere gidip uzun süre kalsam dengem düzenim şaşıyor. siz de bebeği memeden kesince büyük ilerleme olacaktır ama o zamana kadar da birz ferahlayacak şeyler bulmanız lazım.

Tam ben bu konu hakkinda yeni baslik acacaktim ki sizinkini gördüm. Bende de 5 6 aydir basladi bu hastalik hastalığı delirecegim artik

Aslında bunların hepsi birbiri arkasında gelen şeyler. Tavsiyem sağlıklı beslenme ve günlük 1 saat yürüyüş.
1 ay rafine şeker ve paketli gıdayı bir de gluteni kes. Sonra dön gel bana teşekkürü edersin.

Back
X