Hastalık ve Evlenme Süreci

edlammm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2017
989
853
103
34
Arkadaşlar merhaba.2,5 yildir bir ilişkim var.Erkek arkadaşimla aynı şehirdeydik.Daha sonra ben memlekete atandim, ailemle kaliyorum şu an.Normalde geçtiğimiz yaz söz tanişma yapalim istiyorduk.Maalesef erkek arkadaşim kanser teşhisi konuldu geçtiğimiz nisan mayıs ayında.Allaha şükür tedavisi bitmek üzere.Umarım ilelebet gider, ve bir daha bizi bulmaz.
Ben de ciddi bir şeyler düşünmeye başladiğimizdan beri, aile yanında pek masraf olmamasindan dolayı da kendimi sıka sıka borç harç her şeyi bitirdim, ortalama meblağ birikim de yaptim evlilik düğün bunlar kolay değil diye.Yapıyorum da.Ailelerden de beklentimiz olmasın çalişiyoruz, iyi de kazaniyoruz diye.Bu yaz artık evleniriz inşallah, senin de maaşının çoğu tedavi masraflarina gitti biliyorum ama en azından tedavi bitiminden sonra biraz sık kendini kenara koy aşkim elimizde ne kadar nakit o kadar iyi dedim.Ben zaten hasta oldum olali alişveriş yapmıyorum, kendime bir şey almiyorum, mutsuzum falan dedi.Ben de, ben de sıkıyorum kendimi para biriktireyim diye, lükslerimden fedakarlik ediyorum artık, eskisi gibi değilim? Neden sırf çeyizdi eşyaydı diye.Sen de yapabilirsin dedim. Şakayla karışık o zaman ben bir sene para biriktireyim seneye evleniriz aşkim dedi.Sanki evlenmek istemiyormuş, erteliyormuş gibi geldi.Bir bozuldum bilmiyorum.Kendimi tamamen tedavi bitince nişan yaza da nikah kıyarız dedim, hani düğün bile istemediğimi söyledim.Yeter ki evlenelim iyisiyle kötüsüyle istiyorum.Hani tedavi başladiğindan beri ailesinin yanına geldi, kira vb masrafı da yok.İllaki ailesine de harcıyordur harcıyacak da tabi.
Ama ben o kadar iyileşsin diye beklerken, ailemi ikna etmeye çabalarken böyle bir tepki bana değişik geldi.Sizler ne düşünüyorsunuz?Sıkmak boğmak da istemiyorum.Stres yapsin asla istemiyorum.Belki bu psikolojiden cikip yemek içmek giymek harcamak istiyordur ama.Planlarimiz da belliydi.Bir sene geç evlensek de bir şey kaybetmeyiz belki uzağız sık birlikte olamiyoruz.Bu da isteğimi hizlandiriyor tabi.

E edlammm merhaba.. Öncelikle çok geçmiş olsun. Umarım tekrar nüksetmez..

Kararları ortak bir şekilde alın bence. Ve sırf çeyiz diye gereksiz şeyler de almayın. O kadar ağır bir hastalıktan sonra, sizin de para biriktirme konusunda ısrarlarınız karşısında, oyle bir sey demesi normal bence. O durumda kim olsa "3 günlük dünya ne biriktireceğim, harcayayım gitsin" der.

Teşekkür ederim; haklısınız aslında.Bencillik yapıyorum ben de galiba bilemedim.

Kanseri yeni atlatmis birine, boyle evlilik , para biriktirme baskisi yapman yanlis geldi. Cok agir bir hastalik atlatmis, ona moral vermek destek olmak varken, sıkıyosun para biriktir fln diye. Bu konulari biraz ertelemelisin bence

Baskı yapmıyorum tabiki.Moral vermediğimi nereden biliyorsunuz?Aylardır moral verip onlayım her aşamada.Kendisi benden cok evlenmek derdindeydi.Bir anda para için mi, psikolojik bunalimdan mi böyle dedi bilemedim bende.

Teşekkür ederim; haklısınız aslında.Bencillik yapıyorum ben de galiba bilemedim.
Şöyle de bir gerçek var. Iki taraf da çalışıyorsa evliyken para daha güzel birikir. Çok darlamayın kendinizi de erkek arkadaşınızı da. Biraz kendine gelsin. Sağlığına kavuşmanın keyfini sürsün. Ilerde bir ömür birlikte olacaksınız zaten

Baskı yapmıyorum tabiki.Moral vermediğimi nereden biliyorsunuz?Aylardır moral verip onlayım her aşamada.Kendisi benden cok evlenmek derdindeydi.Bir anda para için mi, psikolojik bunalimdan mi böyle dedi bilemedim bende.
Istemediginden yada bunalimdan dolayi oldugunu dusunmuyorum. Siz para biriktir deyince o d oylesine lafin gelisi soylemis bence , uzun sure biriktirmem lazim der gibi. Yani ciddiye alip uzuleceginiz birsey degil bence

Bu sitede bir çok üyenin aksine sizin bu kırıcı olmayan üslubunuzu takdir ettim doğrusu.Tavsiyelerinizi dikkate alacağım, teşekkür ederim.Sevgiler..

Hemen kötü düşünmeyin. Bence tam olarak iyileştiğinden emin olduktan sonra evlenmeyi düşünüyordur. Allah korusun ama kim bilir neler düşünüyordur. Sonuçta ciddi bir rahatsızlık yaşadığı ve ister istemez ya ölürsem ne olur diyordur. Sıkmayın canınızı ve sevgilinizi de üzmeyin. Biraz toparlansın, keyfi yerine gelsin eminim o sizden önce isteyecektir. Geçmiş olsun

Gecmis olsun.
Biraz empati yapmak lazim. Kanser gibi adindan bile irkildigim bir hastalik gecirmis olsam; evlilik,para biriktirmek vb.konular son dusunecegim seyler olurdu hatta ayrilirdim galiba. Bence o acana kadar konusunu dahi acmayin.

Kasap et dersinde koyun can derdinde durumu.
Adam hastalığı yeni atlatmış yahu el insaf.
Bi' bırakın kendine gelsin, psikolojisi düzelsin sonra evlilik düşünürsünüz.
Para için sıkboğaz ediyorsunuz adamı. Pes.

adamcağız canıyla uğraşıyor, siz para biriktir diyorsunuz.nasıl bir uçurum, şu an belki de ölümün soğukluğuyla başbaşa ya da öyle hissediyor, ama siz bence şu zorlu günler geçene kadar evliliği erteleyin.aynı çatı altına girdiğinizde hele maddi sorunda varsa birbirinizi üzebilirsiniz

Adam neler atlatmış daha bismillah.
Okurken ben bile baskınızı hissedip bunaldım.
Nefes alsın adam bir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…