Ben kendime ayri bir canta aldim hastane icin. Kizimiza da ayri bir bebek cantasi aldim. InsaAllah 32-33. hafta gibi koyucam malzemeleri. Ilk bebegimizden tecrubeliyim, o yuzden ne almaliyim, ne almamaliyim biliyorum cok sukur. InsaAllah yine ayni hastane de dogum yapacagim.
Kendime alacaklarim:
Sabahlik
Terlik
Onden citcitli gecelik
Iki cift corap
Pijama (Aslinda pijama kullanacagimi sanmiyorum ama yine de bulunsun. Ilkinde sezeryan oldugum icin altimin surekli acik olmasi gerekiyordu. Bunda insaAllah normal istiyorum, hayirlisi.)
Tarak
Makyaj malzemeleri
Dis fircasi
Dus almak icin sunger, esantiyon boyutu sampuan, sac kremi, nemlendirici (Havlu, kagit havlu hastanede var ama ben yinede kendiminkini goturebilirim.)
Kirmizi kurdeleli tacim
Parfum
Ped
Ilaclarim (Vitamin, sut artirmak icin fenugreek kapsulleri kullanmistim bunda da kullanacagim ins.)
Gogus kremi
Gogus pedi (Ilkinde sutumun ustumu islatacak duruma gelmesi 4. gunu bulmustu ama ben yinede bir kac tane gotururum, ne olur ne olmaz)
Kamera
2 adet hurma(Bebegin damagina daha emzirmeden ilk olarak agzinda cigneyip hurma surmek sunnet. Ilkinde nasip olmamisti ne yazik ki

))
Kizimiz icin:
2 takim hastane cikisi
Bir kac cift corap
Hem yun hem kumas battaniye
Yedek badiler
Sapka
Alt bezi (Hastane veriyor ama yinede birkac adet gotururuz ins.)
Islak mendil
Popo kremi
Vucut nemlendiricisi(Bu ilk bebegimizde oyle lazim oldu ki.. Bebegimizin ayaklari citir citir kurudu catladi. Ve bizde yoktu esim gitti disaridan oylesine bir marka buldu aldi o zaman.)
Emzik hastane veriyor ama konulabilir
Biberon da veriyorlar. Zaten ben kendim emzirmek istedigimden almayacagim.
Emzirme yastigi (Ilkinde goturduk hani su belini saranlardan ama ben memnun kalmadim.)
Kirliler icin poset
Araba koltugu
Simdilik aklima bunlar geldi. Hazirlayinca resmini koyarim ins.