Doğuma Hazırlık Hastane çantasına neler koymalıyım

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

plt48

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2022
141
35
48
24
kızlar ilk gebeliğim ve tecrübem yok acaba bebek için hastane çantasına neler koymalıyım ?❤️😘

kızlar ilk gebeliğim ve tecrübem yok acaba bebek için hastane çantasına neler koymalıyım ?❤️😘

Bir yakinim icin boyle bir liste hazirlamistim:

Bebek:
Bebek kiyafetleri (tulum, alt ust takim, sapka, eldiven, corap, zibin) - 3 takim olabilir
Battaniye
Muslin
Bebek bezi(10-15 tane)
Islak mendil, pamuk
Agiz bezi
Pisik onleyici krem
Pusetinizi de yaniniza almayi unutmayin, dolayisiyla puset ortusunu de

Anne:
Gecelik ve pijama takimi
Terlik
Corap
Ceket/sal (dogumdan sonra usunebiliyormus)
Gumus kapak
Bakim urunleri (dis fircasi, tarak, fotograf cekilmek istenirse basit makyaj malzemeleri)
Depend (lohusa pedi)
Hastane cikisi giyilecek temiz kiyafet
Tac-toka (takmak istenirse)
Sarj aleti
Kolonya
Es & refakatci icin yedek kiyafet (ic camasiri, esofman, tshirt, dis fircasi vs)

Bunlar disinda havlu, kasik biberon, mama, sut sagma makinasi hastanede lazim oldu, ama onlar verdi. Ozel hastanelerde veriliyordur ama devletre nasil olur bilmiyorum. Dogum yapacaginiz yere sorabilirsiniz.

Kendiniz ya da bebek icin temiz carsaf vs de goturebilirsiniz, ben gerek gormedim

Ziyaretciler icin cikolata goturmustuk bir de.

Bir yakinim icin boyle bir liste hazirlamistim:

Bebek:
Bebek kiyafetleri (tulum, alt ust takim, sapka, eldiven, corap, zibin) - 3 takim olabilir
Battaniye
Muslin
Bebek bezi(10-15 tane)
Islak mendil, pamuk
Agiz bezi
Pisik onleyici krem
Pusetinizi de yaniniza almayi unutmayin, dolayisiyla puset ortusunu de

Anne:
Gecelik ve pijama takimi
Terlik
Corap
Ceket/sal (dogumdan sonra usunebiliyormus)
Gumus kapak
Bakim urunleri (dis fircasi, tarak, fotograf cekilmek istenirse basit makyaj malzemeleri)
Depend (lohusa pedi)
Hastane cikisi giyilecek temiz kiyafet
Tac-toka (takmak istenirse)
Sarj aleti
Kolonya
Es & refakatci icin yedek kiyafet (ic camasiri, esofman, tshirt, dis fircasi vs)

Bunlar disinda havlu, kasik biberon, mama, sut sagma makinasi hastanede lazim oldu, ama onlar verdi. Ozel hastanelerde veriliyordur ama devletre nasil olur bilmiyorum. Dogum yapacaginiz yere sorabilirsiniz.

Kendiniz ya da bebek icin temiz carsaf vs de goturebilirsiniz, ben gerek gormedim

Ziyaretciler icin cikolata goturmustuk bir de.
çok sağolun

Kayısı kompostosu
Bunu tüm anestesiz alan yakinlarima hediye götürdüm dua ettiler sıfır sancı sıfır kabızlık
Şimdiden hayırlı olsun

Sezeryan olacaksanız neskafe de alın mutlaka baş ağrısı olursa iyi geliyor

Bebeğe ve kendinize mutlaka 2 3 yedek kıyafet koyun çok lazım oluyor. Ayrıca mutlaka terlik alın yanınıza. Biberon, emzik, göğüs pedi, pişik kremi, süt sağma makinesi hiç gerekmedi bana. Normalda olsa sezaryende olsa kesinlikle gecelik götürün pijamanın giyilmesi zor oluyor. Bide sabahlık alın yanınıza.

Back
X