Hastane ihmali

Toprak111

""Yasanmayan yaslar""
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
5.037
6.531
148
Dün konu acmıstım Yengem 35 haftalık gebeydi ve sürekli sıvı akıntısı vardı, dün 2 kere hastaneye gitmemize rağmen doğum sıvısı değil sürekli gelip durmayın denmişti ve eve göndermişlerdi hastanede yatış istenmesine rağmen doktor isterse yapılır ama şuan doktor yok denilip eve gönderildikten , hastanede çıkar çıkmaz başka hastaneye gittik ve amniyosentez yapılması gerekiyor diye yatış verildi ve test yapıldı,

**sonuç olarak testte doğum sıvısı olduğu anlaşıldı ve hemen sezeryana alındı, dün Yengem 14 saat boyunca su kaybettiği için bebekte solunum ve enfeksiyon sıkıntısı meydana geldi hiç göstermeden küvete aldılar su saat oldu bekliyoruz , diğer hastane ile ilgili rapor hazırlandı gerekli yasal işlemler başlatıldı, böyle bir şey hayatta başımıza gelmez diyorduk ve geldi merak edenler olmuştu onlar için yazıyorum lütfen hastane konularında gebe hanımlar çok dikkatli olun şuan bebeğin durumu kritik:( dualarınızı bekliyorum

rabbim şifa versin sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah. hastane konusunda dikkat etmek gerekiyor güvendiğiniz bildiğiniz bir hastane tercih edin

İnşallah bi sıkıntı olmaz sağ salim kavuşursunuz bebeğinize annesine de şifa diliyorum..gebelikte sıvı akıntisi çok dikkat edilmesi lazım nasil doktor yok diyip de doğum suyu değil denmiş pes..

Özel hastane mi bu? İyi ki başka hastaneye gitmissiniz ya... Bildiğim kadarıyla su geldikten sonra 24 saat süresi var inşallah birşey olmaz bebeğe. Erken doğduğu için kuveze almışlardır kucukmus baya.

14 saat çok uzun bir zaman degil. Bebeğin kuvezde olma sebebi muhtemelen erken doğmuş olması.
Ama anlamadığım gelenin doğum sıvısı olup olmadığını nasıl anlamazlar? Doktor hiç mi muayene etmedi? Ultrasonda bile görünüyor suyun azalıp azalmadığı.
Amniyosentez dediğiniz anne karnından sıvı alınması değil miydi? Yoksa gelen sıvıyı mu tahlile gönderdiler?

Kıyamam o yavruya inşallah hiç bişey olmaz sağ salim sağlıklı bi şekilde çıkar kuvözden.

Ben anlamıyorum nasıl canımızı emanet edeceğiz böyle saglikcilara. Mutlaka şikayetçi olun.

Hastane ismini paylaşır mısınız mümkünse?

Bebek erken doğduğu içindir küvöze almaları. O haftadayken amniyosentez yapmazlar. Özellikle bu konuda. size kim bilgi verdi?
Turnosol kağıdı gibi bir şeyle bakarlar amniyo sıvısı mı değil mi diye.
Önceden ciğer geliştirici iğne vurmaları gerekiyordu vurmadan mı ameliyata aldılar? O zaman o hastanede de sorun var.
Geçmiş olsun Allah şifa versin ama bilgilerinizin hepsi yanlış.

Benim suyumun hepsi gelmiş olmasına rağmen 15 saat bekledik bir şey olmadı. Dediğim gibi sıvı kaybettiğinden değil erken doğduğundan.

Bebek erken doğduğu içindir küvöze almaları. O haftadayken amniyosentez yapmazlar. Özellikle bu konuda. size kim bilgi verdi?
Turnosol kağıdı gibi bir şeyle bakarlar amniyo sıvısı mı değil mi diye.
Önceden ciğer geliştirici iğne vurmaları gerekiyordu vurmadan mı ameliyata aldılar? O zaman o hastanede de sorun var.
Geçmiş olsun Allah şifa versin ama bilgilerinizin hepsi yanlış.

Benim suyumun hepsi gelmiş olmasına rağmen 15 saat bekledik bir şey olmadı. Dediğim gibi sıvı kaybettiğinden değil erken doğduğundan.

Ben de anlamadım.. gidilen hastanede de doğru müdahale edilmemiş ki.

Suyum gelmeye başladıktan 30 saat sonra Doğum yaptım ben de.
24 saat sonrasında enfeksiyon riski var, eğer bebekte her şey yolundaysa 48 saate kadar beklenebilir.
(Ki başka komplikasyon yoksa ciğerleri için iğne yapılıp beklemeliydiler)
Burada kuvöz nedeni 14 saat gibi sanmışlar ama erken Doğum olması.
Tabi yine de ilk hastanenin ihmali var, doğumu başlayan gebeyi eve göndermişler... yapın gerekli şikayetleri..

Dün konu acmıstım Yengem 35 haftalık gebeydi ve sürekli sıvı akıntısı vardı, dün 2 kere hastaneye gitmemize rağmen doğum sıvısı değil sürekli gelip durmayın denmişti ve eve göndermişlerdi hastanede yatış istenmesine rağmen doktor isterse yapılır ama şuan doktor yok denilip eve gönderildikten , hastanede çıkar çıkmaz başka hastaneye gittik ve amniyosentez yapılması gerekiyor diye yatış verildi ve test yapıldı,

**sonuç olarak testte doğum sıvısı olduğu anlaşıldı ve hemen sezeryana alındı, dün Yengem 14 saat boyunca su kaybettiği için bebekte solunum ve enfeksiyon sıkıntısı meydana geldi hiç göstermeden küvete aldılar su saat oldu bekliyoruz , diğer hastane ile ilgili rapor hazırlandı gerekli yasal işlemler başlatıldı, böyle bir şey hayatta başımıza gelmez diyorduk ve geldi merak edenler olmuştu onlar için yazıyorum lütfen hastane konularında gebe hanımlar çok dikkatli olun şuan bebeğin durumu kritik:KK43: dualarınızı bekliyorum
Oncelikle allah saglik versin kuzuya.ben size dün yorum yazmistm baska hastaneye gdin diye benim bildgm acil doguma yada sezeryana alinmali diye.insallah bi an evvel sagligna kavusur yavrucak ve yengeniz

Allahim :kızgın: sinirden aglicam :kızgın: olamaz olmamasi lazim! Bu resmen siddet yaptiklari! Dogumda siddet dedikleri tam olarak bu! Anneyi merak icinde birakmak! Anneye inanmamak! Ciddi almamak! Tümmmm dualarim sizinle yegeninizle :KK43: inanmiyorum :KK43:

**sonuç olarak testte doğum sıvısı olduğu anlaşıldı ve hemen sezeryana alındı, dün Yengem 14 saat boyunca su kaybettiği için bebekte solunum ve enfeksiyon sıkıntısı meydana geldi hiç göstermeden küvete aldılar su saat oldu bekliyoruz , diğer hastane ile ilgili rapor hazırlandı gerekli yasal işlemler başlatıldı, böyle bir şey hayatta başımıza gelmez diyorduk ve geldi merak edenler olmuştu onlar için yazıyorum lütfen hastane konularında gebe hanımlar çok dikkatli olun şuan bebeğin durumu kritik:KK43: dualarınızı bekliyorum
Canım Nasıl bir akıntısı vardı ben de korktum açıkçası :( inşaAllah minik kuzucuk ve annesi şifa bulur biran önce iyileşir. İhmali olanlarda Allahın dan bulsunlar bu kadar pislik olunur ne demek sürekli gelmeyin onlar kim hastane baş hekimi mi baş doktor mu onlar kim ya ne demek git ya anneyle kuzuya birşey olsaydı kim geri getirebilecekti onları :/ lütfen bu işin peşini bırakmayın ve hangi hastaneyse ifşa edin biz de mağdur olmayalım.

Cok gecmis olsun insallahh iyilesirr:dua:
Iyi ki baska hastaneye gittiniz yoksa belki daha da kotu olacakti durumu. Sikayet edin mutlaka...:sinirli:

Canım Nasıl bir akıntısı vardı ben de korktum açıkçası :KK43: inşaAllah minik kuzucuk ve annesi şifa bulur biran önce iyileşir. İhmali olanlarda Allahın dan bulsunlar bu kadar pislik olunur ne demek sürekli gelmeyin onlar kim hastane baş hekimi mi baş doktor mu onlar kim ya ne demek git ya anneyle kuzuya birşey olsaydı kim geri getirebilecekti onları :/ lütfen bu işin peşini bırakmayın ve hangi hastaneyse ifşa edin biz de mağdur olmayalım.
Insallah hic gerek olmaz ama hamilesiniz diye yaziyorum. Allah korusun boyle bi supheniz olursa, eczanelerde ped satiliyor, amniyon sivisinda renk degistiriyor. Onlardan kullanabilirsiniz

Yazdıklarınızla çok mantıksızlık var yalnız amniyosentez doğumun başlayıp başlamadığını belirlemek için yapılmaz bebekte sakatlık var mı yok mu down sendromu riski varsa kesinleştirmek için yapılır 35 haftalık gebeye amniyosentez yapılmaz.

Ultrasonda bakıldığında zaten kesede suyun azalmış olduğu çok rahat görülür bu bir amniyosentez gibi riskli bir uygulama olmaz , sıvı şeklinde akıntıyla bebek enfeksiyona uğrayacak kadar suyu azalmaz o raddeye gelmesi için baya baya su boşalması gerekir bacaklarından boşalacak kadar bu iki..

Yengenizin ki akıntıymış sadece. Birden gelir gider azar azar da gelmeye devam edebilir ama iki gün öyle akıntı geldi diye o kadar su bitemez dr da su değil deyip gönderemez rahim açıklığı da başlar yani illa görülür. Ben hamileyim ve biliyorum yani anlatım da yanlışlar var ya da. Şu anda bende de su gibi akıntı var ve bebeğimin suyu da iyi kendisi de bu zaten doğal

Back
X