Hastane ihmali

Dün konu acmıstım Yengem 35 haftalık gebeydi ve sürekli sıvı akıntısı vardı, dün 2 kere hastaneye gitmemize rağmen doğum sıvısı değil sürekli gelip durmayın denmişti ve eve göndermişlerdi hastanede yatış istenmesine rağmen doktor isterse yapılır ama şuan doktor yok denilip eve gönderildikten , hastanede çıkar çıkmaz başka hastaneye gittik ve amniyosentez yapılması gerekiyor diye yatış verildi ve test yapıldı,

**sonuç olarak testte doğum sıvısı olduğu anlaşıldı ve hemen sezeryana alındı, dün Yengem 14 saat boyunca su kaybettiği için bebekte solunum ve enfeksiyon sıkıntısı meydana geldi hiç göstermeden küvete aldılar su saat oldu bekliyoruz , diğer hastane ile ilgili rapor hazırlandı gerekli yasal işlemler başlatıldı, böyle bir şey hayatta başımıza gelmez diyorduk ve geldi merak edenler olmuştu onlar için yazıyorum lütfen hastane konularında gebe hanımlar çok dikkatli olun şuan bebeğin durumu kritik:KK43: dualarınızı bekliyorum
Böyle şeylerde içinize sinmiyorsa hemen başka bir hastaneye girmekte fayda var, allah acil şifalar nasip etsin, küçük doğduğu için tedbir amaçlı da kuvözdeki tutuyorlardır

Bir de konu sahibi amniyo sıvısını ped ile tespit edemiyorlar mı, yani çok basit bir tespit şekli var onun amniyo ise ped renk değiştiriyor turnusol kağıdı gibi.
Bunu bile yapmaktan aciz bir hastaneye mi denk geldiniz yazık şansınıza

Toprak,
çok geçmiş olsun ablacım, inşaallah bebeğinizi sağsalim evinize götürürsünüz.

Hanımlar,
lütfen üsluplara dikkat edelim, polemiğe girmeyelim.

Özel hastanelerin ihmalinden bıktım gerçekten Rabbim bebeğe de şifa versin geçmiş olsun ultrasonda bile görünüyor sıvı azlığı çokluğu hiç mi dikkat etmezler ortada minik bir can var ya

14 saatte enfeksiyon kapılmaz
Su geldi diye sezaryan yapılmaz
35 hafta ciğer geliştirici iğne yapılması rutinde yoktur
35 haftalık bebek hafta küçüklüğü nedeniyle küveze girer,nefes sorunu bundan olur
Eğer illa enfeksiyon ise su çok öncede az da olsa gelmeye başlamış ama gebe tarafından bile farkedilmemiş olabilir
Az az gelen su sağlık personeli tarafından da farkedilmeyebilir
Önrmli olan amnisure yapılması değil aşağıdan muayene ile su gelişine bakışmasıdır
Yurtdışında ebeler suyu gelene rutin olarak git sancın gelsin derler,enfeksiyon böyle pat diye kapılsaydı amerika ve avrupa ülkelerinde suyu gelen hastayı yatırır doğurturlardı
Bu doğum konusunda bilen bilmeyen herkes konuşmayı adet edinmiş
Doktorlar ebeler canavar,manyak çünkü tek amaçları size ve bebeklere zarar vermek
+++++1

Amniyosentez 35 haftalık gebeden alınmaz.zaten onunda bir süresi var her kafaya edildiğinde yapılmaz. Suyun miktari ultrasonla anlasilir zaten her kontrolde suyun yeterli ya da az deniliyor.
Bu dediğiniz test o değil. Ayrıca o islemi hadi gel yapalım vs denilmez . Cok degisik geldi

Back
X