Doğuma Hazırlık Hastane odasını süsleme doğum için hazırlıklar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ramitep

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2008
471
5
96
İstanbul
MERHABA ARKADAŞLAR ben hastane odasını kendim süslemek istiyorum kendi zevkime göre siz ne dersiniz balonlar ve süsler aldım birde ikram için çikolata ve kurabiye düşünüyorum sizin fikirleriniz ne yönde neler düşünüyorsunuz 3 yaşındada kızım var onun içinde sepet hazırlıcam sevdiği şeyleri ve oyuncaklar alıp kardeşin sana getirmiş diye vermeyi düşünüyorum birde mevlüt te ne yapmayı düşünüyorsunuz hadi fikirlerimizi paylaşalım

Benim doğumum nisan ayında olacak .. Bende hastane odamın süslenmesini istiyorum. Henüz bu konu için birşey yapmadım .
İnternetten örnekleri falan inceledim. Genel renkler mavi, pembe, beyaz yada ekru oluyor. Ben en çok kırmızı rengi seviyorum.
Organizasyon firmaları varmış ama baya yüksek oluyor fiyatları. Eminönü'ne gidebilirsem bir fırsatım olduğunda oraya bakacağım ama biz yapmaya kalkışırsak fazla zahmetli olur sanırım. Ben normal doğum düşünüyorum :) süsleri ben hazırlasam bile net bir tarih olmayınca beni hastaneye götürürken süsleri almak kimin aklına gelir, odayı kim süsler, nasıl olur bilemem :))

Son düzenleyen: Moderatör:
tabi cnm normal doğumda pek öyle bi şansınız olmaz benim sezeryan olucak o yüzden sabahtan süslerim evt hem pahalı hemde ben ilk kızımda yaptırdım güzel olmadı 100 tl verdim içime sinmedi hiç o yüzden şimdi kendim istiyorum

aslında ben daha çok mevlüt ikramlarınızı merak ediyorum arkadaşlar

merhabalar arkadaşlar..benim doğumum haziranın ilk haftası gibi gözüküyo mayıs sonuda olabilir sezaryan olunca...neyse bende sizle aynı heyecanı paylaşıyorumm...hastane odasını hastanede süslüyorlarmış, ben bebeğin yattığı küvez için bişiler düşünüyorum,hastaneye çikolata ve bebek kurabiyeleri götürcem,doğum fotografçısıyla görüştüm benim için en önemlisi buu..randevulaşıcaz...bide abimiz var 6 yaşında bir akadaş forumda yazmış bebği olucakmış ablası içinde sepet hazırlıycakmışş benimde dikkatimi çekti bende oğlum için yapabilirim..bide oğlum için tişaört bastırmayı düşünüyorum ben abi oldum diye onu giysinn..şimdilik bu kadar mevlüt için mevlüt kıyafeti bebişe başka bişi aklıma gelmiyor çikolata için bilgi almadım daha araştıramadım ama onlarıda yaparım....

Son düzenleme:
Benimde mevlüt için bebeğime giysisini babaannesi almış .
Ben öyle çok kişi davet etmeyi düşünmediğim için öyle anı olabilecek şeker vs. düşünmedim ama bir araştırayım.

özelde normal yaparsan onlar süslüyorlar söylersen ama sende emin önünden kapı için tüller hoşgeldim bebeğim
falan alabilirsin senle biri gelirse sen doğumdayken o süsler

canım ben bebek mevlütümle ilgili planlarımı anlatayım sana. misafirlere dağıtmak üzere magnetli bebek şekeri (lavantalı yaptrdım) ve havlu hazırladım. havlular orta boy büyüklükte ve üzerinde bebişimn ismi ve doğum tarihi işli olacak. sonra ben onları tüller ve kurdelalarla kendim bağlayıp hazırlamayı düşünüyorum. şekerler ve havlular için bebek sepetlerinden aldım tüllü olanlar var ya heryede olanlardan. bunun dışında kendim saçlarımı yaptırıp hazırlanıcam, bebiş de mevlüt kıyafetlerini giyicek ama onu doğum sonrası alıcaz artık. bunun dışında misafirlere ikram olarak gül suyu, güllü lokum, lohusa şerbeti, kavurmalı pilav(aslında tavuklu olucaktı ama eşim kurban adamıştı, kurbanı mevlütten önce kesip mevlütte de ikram ederiz dedik), ayran, tatlı ve yaprak sarma(egeli olduğumuz için olmazsa olmazımızdır:) dağıtmayı planladık.. şekerlerim fln hazır. sadece havlu kaldı, doğumdan sonra gününü de üzerine işleticez ve biticek sonunda.

canım ben bebek mevlütümle ilgili planlarımı anlatayım sana. misafirlere dağıtmak üzere magnetli bebek şekeri (lavantalı yaptrdım) ve havlu hazırladım. havlular orta boy büyüklükte ve üzerinde bebişimn ismi ve doğum tarihi işli olacak. sonra ben onları tüller ve kurdelalarla kendim bağlayıp hazırlamayı düşünüyorum. şekerler ve havlular için bebek sepetlerinden aldım tüllü olanlar var ya heryede olanlardan. bunun dışında kendim saçlarımı yaptırıp hazırlanıcam, bebiş de mevlüt kıyafetlerini giyicek ama onu doğum sonrası alıcaz artık. bunun dışında misafirlere ikram olarak gül suyu, güllü lokum, lohusa şerbeti, kavurmalı pilav(aslında tavuklu olucaktı ama eşim kurban adamıştı, kurbanı mevlütten önce kesip mevlütte de ikram ederiz dedik), ayran, tatlı ve yaprak sarma(egeli olduğumuz için olmazsa olmazımızdır:) dağıtmayı planladık.. şekerlerim fln hazır. sadece havlu kaldı, doğumdan sonra gününü de üzerine işleticez ve biticek sonunda.

Merhaba Arkadaşım, havlu fikrini çok beğendim, sakıncası yoksa bana da tarif eder misin?Nerede yaptıracaksın , kaça mal olacak? Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba Arkadaşım, havlu fikrini çok beğendim, sakıncası yoksa bana da tarif eder misin?Nerede yaptıracaksın , kaça mal olacak? Şimdiden teşekkür ederim.

cnm havluları mevlütler vs için özel olarak herşeyiyle(tülü, isim işlemesi, kordelası fln) hazırlayan yerler var. hangi şehirde oturuyorsun bi,lmiyorum ben izmirdeyim. veya kendin havlularını istediğin boyda ve renkte alıp süsleme malzemelerinle kendin de süsleyebilirsin. pikocularda isim işlemesi yaptırılabiliyor. zaten sadece en yakınlarına isim işlemeli versen olur çünkü uzaktan insanlar üstünde senin bebeğinin adı yazan havluyu kullanmayabilir, yeterince kıymet vermezler normal olarak. onun için gerek yok. ben havlularımı kendim aldım. süslemek için simli kurdela aldım.tülden keselere koymayı düşündüm ama bilmiyorum belki koymam. doğumdan sonra da bi pikocu bulup ismini doğum tarihini fln işleticem. havluları kendin alınca maliyeti azalıyor bilgin olsun

artık hoşgeldin bebek kurabiyeleri çok moda. hem de eskisi kadar pahalı değiller. $önlük.webp $zarif kızlara.webp $Fotoğraf0931.webp $Fotoğraf0932.webp $Fotoğraf0933.webp $sürat yapmayın.webp $şirin bebiş.webp $uç uç böceğim.webp

slm kızlar bizde kendimiz süslicez eşimle konaktan 12m pembe kapı tülü aldık bide hoşgeldin bebeğim yazısı yaptırdık çok cici oldu..6 metresini evimin kapısına diğerini hastane kapısına kullanmayı planlıyoruz..inşallah eşim yapabilir bide rezil olmayalım :(( eğer artarsa bebeğimin yatağınada tülle süsletirim..şeker yapılan mağazada bebek çiçeği yapılmıştı bide onu içini bebek melek ve kalpli çöp süslemelerle ilave ettirdik güzel oldu :)) yani işi garantiye aldım hastaneye canlı çiçek olmuyo ya bende bebekli yapma çiçeğimi kendim seçmiş oldum :) bebek şekerlerini birde bebekli çikolata düşünüyorum ikram için..

oda için süsleri hazır alıcam sanırım sadece kapı süsü olur abartmam gibi. bebek şekerlerini de malzemeleri eminönünden ya da internetten alıp kendim süslemek istiyorum bunu da eve en yakın arkadaşlarımı çağırıp yapmayı planlıyorum , bazı arkadaşlarımıza yapmıştık hem eğlenip muhabbet etmiştik hem de kendi ellerimizle yapmak keyifliydi. bilmiyorum maliyet olarak ucuza gelir mi ama asıl amacım bu değil zaten..

mevlid işini daha düşünmedim daha zaman var ama, kayınvalidem annem yemek ve ikramları yaparlar zaten, sarma börek baklava garanti, eti de pide şeklinde mi getirtiriz yoksa alıp kavurma mı yaparız onu o zaman düşünürüz, mevlid şekerleri ve havlu da olabilir ya da olmayabilir. ayy düşününce angarya geldi birden herşey :1:

Back
X