devlet hast. lerinde refakatçiye bile izin vermiyolar
yani en azından ist.da benim denk geldiklerim
evet daha tecrübeliler ama daha tahammülsüzler sorduğunuz soruya cevap bile alamıyosunuz
küçük illerde olsa bende doğum için devleti terch ederdim ama ist.da ıı ııh
31 mayısta arkadaşım çooook ünlü bir özel hastanede doğum yapmıştı. doğumdan birkaç saat sonra görmeye gittiğimizde, bırakın odasına sürekli özel hemşirelerin gelip kontroller yapmasını, bebekle anneyle ilgilenmesini, sağlık personeli adına hiç kimse yoktu doğum katında

evet, refakatçi almışlardı ama kızcağız annesi ve bebeğiyle başbaşa odada oturuyordu. özel hemşire yok, ayrıca emzirme hemşiresi yok, odaya sürekli servis yok, güvenlik yok... korkunç bir durumdu.bu saydıklarımın kat be kat fazlasını ben devlet hastanesinin özel odasında görmüştüm hem de Ankara'da...
o yüzden ısrarla, diyorum ki doğum yapacağınız hastaneyi daha önce mutlaka araştırın hatta görmeye gidin. devlet hastanesi deyip geçmeden, özel doğum salonu veya özel oda imkanlarının olup olmadığına bakın çünkü özel odalara "VIP" muamele yapılıyor. bebek ve anneyle ilgili tüm ihtiyaçlar karşılanıyor. benim kıyafetimi bile hemşireler değiştirmişti örneğin
bir de refakatçi olayına değineyim. fefakatçi, bilinenin aksine hastanın yanında oturup onunla vakit geçiren kişi değildir. hastanın ihtiyaçları, bebeğin durumu, emzirilmesi vs ile ilgilenen kişidir. bu bakımdan birçok yerde ortalığı karıştırmaktan, yanıltmaktan başka birşey yapmayan refakatöi teyzeler görürsünüz. inanın bu durumlarda refakatçi olmaması olmasından daha hayırlı oluyor. şahsen ben refakatçiye ihtiyaç duymamıştım zaten hemşireler sürekli yanımda olduğu için.