1,5 yasinda kizim var calismiyorum.
Kizimla ilgileniyorum ozverili ve kaliteli zaman gecirmeye calisiyorum.
Kizim cok ilgi isteyen bir bebek oyle alistigi ve cekirdek aile oldugumuz icin biraz fazlaca bana duskun.
Bu gun icinde beni hem yoruyor hem psikolojik olarak yipratiyor.
Kizim cok uyumaz gunde bir saat sansliysam bir bucuk saat uyur.
O uyudugunda ya yemek yaparim yahut ortaligi toplarim.
Kisisel olarak kendimle ilgilenmek icin zaman yaratmaya calisirim.
Aslinda evimiz huzurlu cok sukur mutlu bir aileyiz fakat...
Esim isten gelince kizimla ilgilesin istiyorum ki ya yemek hazirliyorumdur ya bulasiklari makineye koyuyorumdur sonra ya esimin kizgin sesini duyarim sssttt pisstt seklinde yahut peppe acip kizima izlettirdigini.
Kizla oyun oynamasini guzel vakit gecirmesi gerektigini kac kez konustuk ben peppe acmiyorum yemek disinda tv pc de acmiyorum (yoksa imkansiz yemek yemiyor) ben istiyorum ki oda benim gibi ince ince ilgilensin belkide ben cok sey bekliyorum...
Disari cikarir kizimi parka goturur cok sukur o konularda iyiyiz.
Gun icinde kizim beni cok yoruyor ozellikle dis donemlerinde sabah 9 da kalkiyoruz aksam 5-6 ya kadar kucagimda geziyor 9 saat kesintisiz mesai...
bazen cani sikiliyor parka cikariyorum eglendiriyorum derken fiziksel olarak yoruluyorum. Kizim uyuyor ben baska islere kosuyorum.
aksam esim gelince anlatiyorum esim kizima "neden uzdun anneyi, neden sikayet duyuyorum?, birak aglarsa aglasin,sen cok yuz veriyorsin" gibi. Seyler duyuyorum
benim bekledigim bu degil ben beni anlasin desteklesin dinlesin istiyorum.
yeter kucucuk cocuga yapma boyle neden kiziyorsun diyorum catisiyoruz.
Bende ofke kntrolsuzlugu var bazen kizim cok ustume gelince oleyimde kurtulayim, intihar edecem diye bagiriyorum esim strese giriyor bana trip atiyor ben gerildikce o daha cok geriliyor alttan almiyor o daha cok gerginlesiyor halbuki kizi alip baska odaya gecse sakinlesmem on- onbes dk surecek...
Ve final....
Esimin bizden bunaldigini belki biktigini hissediyorum.
Belki yaniliyorum bilemiyorum.
Bugun sunnet mevlutu vardi kacar gibi gitti bizde gelsek mi felan dedim kiz durmaz dedi ( gercektende durmaz) ama tedirgin ve gelmemizi istemiyor.
Bazen arkadasima gidicem aksamlari dedigimde sevibiyor hissediyorum.
Esim pc tv mac izler onu kisitlamiyorum ama ya ben ? Benim dinlenmeye hic mi hakkim yok?
Bir bebek bakmak calismaktan cok daha zor.
Esimin bebek bakimini begenmiyorum ben kizimla atcilik oynuyorum isirma, evcilik lego oynuyorum o tv aciyor.
Esim soyle soyluyor seninle oynadigi gibi benimle oynamiyor.
Bende atcilik cuf cuf pynayayim diye yanima getiriyorum anne diye kapiya gidiyor diyor
bu ve bikac yorumunuzu okuyunca zihnimde beliren kadin modeli herseye mudahil olan herseyi ustune alinan bir kadin oldu nedense.
hem kizinizi esinize sikayet edip hemde anneyi niye uzdun demesine neden sinir oluyosunuz.
babaninda cocuga bikac sey soyleme hakki vardir.
eskiden bende biraz boyleydim aslinda kizim agladiginda esim sikayet etse ustume aliniyodum.
simdi iliskilerini hic karismiyorum.
esin tv izleiyo diye sikayet etmissin ama sen asil yemek yerken tv izletiyosun cocuga. bu daha vahim bence. bunu aliskanlik haline getirmesi asil sorun.
ayni seyi bir donem bende yapiyordum, cok istahsizdi cizgi film le yediriyorum. sonra baktim iyice alisiyor, biraktim.
onune koyup istedigi kadar yedirdim kendisi yesin diye bekledim. doyduysa istemiyosa zorlamadim.
simdi kendisi yiyor (2.5 yasinda) bazen yemiyor, ustune cok dusmuyorum. ac kalirsa gercekten ne bulsa yer. iki dilim sirf ekmek yedigi zmnalri biliyorum.
kiziniz kucaga alismis olabilir ama artik 1.5 yasinda kendi basina biseyler yapmak isteyebilir. kendi kendine 5 dkdan fazla oynamaz ama sizi izlemek ister.
yemek masasini yaniniza cekip yemek yapabilirsiniz bence. hem biseyler anlatin, yemek tarifi verin mesela.
hele bulasik yikarken onada su verin kirilmayacak bulasikalrdan verin.
simdi bulasiklari kizimin dizmesine izin veriyorum, tabi kesici kirilacak olmayanlarina.
hemen bulasigi gorunca sandalyesini cekip ustune cikiyor.
onun uyuma saati sizin dinlenme saatiniz olsun ebnce. o uyurken is yapiyosaniz uyaninca gun gecmek bilmez.
ben haftada 3 gun krese veriyorum okulumdan dolayi (1.5 yasinda yarim gun veriyorum).
belki boyle bisey dusunebilirsiniz. park bahce gezdirmek en guzeli, yagmus camur demeden hergun cikin.
marken pazar gezin, yoksa ev icinde mumkun degil 1.5 yasinda cocuk daralir aksama kadar.
esinizin cocukla oynamamasina gelince, bilmiyordur nasil oynanacagini muhakkak. bir sure beraber oynayin 3 kisi.
benim kizimda bazen bana cok duskun olur babaya hic yiz vermez, bazen kizar hatta. ama hergunu birbirini tutmaz. boyle zmnlarda idare etmek lazim.
birde erken yatin. iyice uykuyu alinca insan ehrseyi yapabiliyor.