Hatalı mıyım?

Ablan neden merak ediyor ?
Merak edecek nesi var adamın
Saç mi ektirecek
Düpedüz ablanız basit bir eğlenceye dönüştürmüş olayı sizde buna alet olmuşsunuz

iyi geceler hanımlar.. hemen konuya giriyorum eşim bugun saç ektırdı ve cok gururlu bir insan boyle konularda o yuzden aılesıne bıle soylemedi benım aileme ben ıkı gun once soylemiştim eşimin haberı var soyledıgımden neyse bugun operasyon gecırdı eve geldi uyuyor ablam aradı konustuk gecmıs olsun falan dedi bende goruntulu aradım eşimi gördu hemen kapattık cunku uyuyordu normalden konusmaya devam ettik.
Bu olurken sadece ablam gördu annem ve diger ablam gormedı sadece gecmıs olsun diledi annem. Neyse eşim uyandı aılem gecmıs olsun diyor dedım resım falan gonderdın mı dedı hayır goruntulude ablam gordu sadexe dedım başladı bagırmaya sen gerızekalısın ben gururumdan kendi aıleme soylemedım sen ne arıyorsun uyansaydım sana gosterırdım falan dedi bende zaten aılemın haberı var sadece ablam gordu otekırler gormedı dedim sus konusma sahtekar falan diye saydırdı bende hiç birsey demedım konusmadım.. uzun oldu kusra bakmayın sizce yanlısmı yaptım..
Keşke ondan habersiz göstermeseydiniz

Söylediği lafta haksız ama olayda yüzde yüz haklı.
Bir insanın uyuduğu odada görüntülü konuşmak zorunda miydiniz? Belki sesli bir şekilde gaz çıkaracak, ya da belki uyku hali hoş olmayan başka davranışta bulunacak? Cidden çok rahatsız edici.
Ayrıca saç ektirme ameliyatınin ilk gunleri çirkin bir sureç, kafada bant- kanlı kanli falan... Adam bu halde insan içine çıkmak istemezken en mahrem yerde kendi yatak odasında millete malzeme olmuş.
Ben olsam 'gerizekali' demekle kalmaz esas bir kavga ederdim.
İnsanın mahremine azıcık saygı gerekiyor.
Cok yakin Bir arkadaşım yumurtalık kistini aldırdı. Sırf yarın bir gün çocukları olmaz vs, eşinin ailesi saçma sapan imalarda bulunamasin diye konuşma yasağı koydu eşine. Gayet de uydu adam yasağa. Kadının ısrarla 'kimseye soyleme' demesine rağmen adam aileden olmayan başka birisine bile söylese epey bir papara yerdi, herkes de kadına hak verirdi.
Bence sakinleşmesini bekleyip özür dileyin, ona hak verdiginizi soyleyin

yahu adam gururundan kendi ailesine söylememiş bile.siz gidip kendi ailenize söylemişsiniz sesini çıkartmamış ama bir de kamera açmışsınız.önümüzdeki 1 sene boyunca anca özür dilersiniz bence.

Ablan neden merak ediyor ?
Merak edecek nesi var adamın
Saç mi ektirecek
Düpedüz ablanız basit bir eğlenceye dönüştürmüş olayı sizde buna alet olmuşsunuz
Yok ya oyle degıl hatta ablam yaptırmasın soyle bır arkadasımında boyleydı bı şampuan kullandı sacları cıktı falan demıstı hatta eşımde ogrensınde şampuanın adını bakayım falan demıstı onun ıcın hassas bır konu oldgunu bılıyoruz ve o sekılde davranıyoruz eşimlede ablamın arası ıyıdır nasıl ıyımı diye merak ettı bundan dolayı oldu yani

Ben dilerimde o dilemez ustune bır hafta konsumaz benımle

Size hakaret etmesi konusunda haksız buldum eşinizi ama şöyle düşünün siz takıntılı olduğunuz bir yerinize estetik yaptırsanız nasıl olacak nasıl görünecek diye endişe içinde olduğunuzdan ailenizden bile gizleseniz ve eşiniz siz uyurken kendi ailesine gösterse sizin durumunuzu ? Bence çok incitici birşey.
Bence biraz sakinleşmesini bekleyip daha sonra düşüncesizlik ettim diyerek gerçekten üzgün olduğunuzu belirtseniz belki o da size sarf ettiği sözler yüzünden özür diler. Büyütmemeye çalışın. Umarım herşey yoluna girer.

Söylediği lafta haksız ama olayda yüzde yüz haklı.
Bir insanın uyuduğu odada görüntülü konuşmak zorunda miydiniz? Belki sesli bir şekilde gaz çıkaracak, ya da belki uyku hali hoş olmayan başka davranışta bulunacak? Cidden çok rahatsız edici.
Ayrıca saç ektirme ameliyatınin ilk gunleri çirkin bir sureç, kafada bant- kanlı kanli falan... Adam bu halde insan içine çıkmak istemezken en mahrem yerde kendi yatak odasında millete malzeme olmuş.
Ben olsam 'gerizekali' demekle kalmaz esas bir kavga ederdim.
İnsanın mahremine azıcık saygı gerekiyor.
Cok yakin Bir arkadaşım yumurtalık kistini aldırdı. Sırf yarın bir gün çocukları olmaz vs, eşinin ailesi saçma sapan imalarda bulunamasin diye konuşma yasağı koydu eşine. Gayet de uydu adam yasağa. Kadının ısrarla 'kimseye soyleme' demesine rağmen adam aileden olmayan başka birisine bile söylese epey bir papara yerdi, herkes de kadına hak verirdi.
Bence sakinleşmesini bekleyip özür dileyin, ona hak verdiginizi soyleyin
Yatak odasında degıl salondaydık görüntu suresi en fazla bes sanıyedır ama fark etmez haklısınız

Yanlış değil ama gereksiz olmuş hassasiyet hisse
Ne bileyım aılem merak etti bende sadece ablama gösterdım zaten. Bana noldu aılene gösterdın dalgamı gectınız dedi halbuki alakası yok asla oyle birseyde yapmayız kendıde bılır. Ama ne bileyım sınırınden boyle konsutu
madrm öyle hiç söylemeseydiniz kıracağını bile bile yapıp, yaptığınızı açık etmeyin zaten uyuyormuş :deli:

iyi geceler hanımlar.. hemen konuya giriyorum eşim bugun saç ektırdı ve cok gururlu bir insan boyle konularda o yuzden aılesıne bıle soylemedi benım aileme ben ıkı gun once soylemiştim eşimin haberı var soyledıgımden neyse bugun operasyon gecırdı eve geldi uyuyor ablam aradı konustuk gecmıs olsun falan dedi bende goruntulu aradım eşimi gördu hemen kapattık cunku uyuyordu normalden konusmaya devam ettik.
Bu olurken sadece ablam gördu annem ve diger ablam gormedı sadece gecmıs olsun diledi annem. Neyse eşim uyandı aılem gecmıs olsun diyor dedım resım falan gonderdın mı dedı hayır goruntulude ablam gordu sadexe dedım başladı bagırmaya sen gerızekalısın ben gururumdan kendi aıleme soylemedım sen ne arıyorsun uyansaydım sana gosterırdım falan dedi bende zaten aılemın haberı var sadece ablam gordu otekırler gormedı dedim sus konusma sahtekar falan diye saydırdı bende hiç birsey demedım konusmadım.. uzun oldu kusra bakmayın sizce yanlısmı yaptım..
Adam ailesine söylememiş sen hem bütün ailene duyurmuşun hemde göstermişin tabiki de hata sende

Ablamla arası ıyıdır ablam hasta geldımı bakalım nasıl ıyımı falan deyınce bende böyle bı gaflette bulunmus oldum napsamki barışsın benle
Esinizin yapisina gore hareket edin siniri gecince uygun bi dille yaptiginizin hatali oldugunu ama bu kadar tepki verecegini dusunemedigini belirtin. Daha dikkatli olacaginizi soyleyin.

Benım aptal kafa durdu işte bir anda aralarındaki samımıyetteb dolayı boyle davrandım. Hay kafama
Yani özür dileyin ve görüntüsünün anormal olmadığını ve herkesin artık yaptırdığını falan güzel dille anlatın. Bundan sonrası için böyle birşey olmayacağını söyleyin.

Valla eşim beni uyurken telde ailesine gösterse normal bir zamanda derim ki iyi misin sen, derdin ne?gel beraber çözelim... Kaldı ki böyle bir zamanda... Siz şimdi tabii eşim biliyor söylediğimi, eşim ablamla çok iyi anlaşır, sadece 5 saniye gösterdim(ki inandırıcı değil) diyebilirsiniz ama bunlar bahane sanki. Eşiniz baya baya haklı ama neyse ki bu haklılığını söylediği laflarla bertaraf etmiş dolayısıyla haklı taraf siz oldunuz. Şanslı bile sayilirsiniz.

İnsanlar kendi eksiklikleri olan konularda çok hassaslardir ve hassaslıklarini başkalarına yansıtmak istemedikleri icin sesleri yükselir.
Bu rahatsız oldukları konuda gülüp espri bile yapsalar başka insanların bunu bildiğini bilmek bile onları incitir.

Hadi biraz empati yapalık. Madem özür dileyereksiniz, hangi konularda kalbini kirdiginizi bilin:
Şöyle düşünün isterseniz...diyelim ki siz çok kilo aldiniz doğumlardan sonra,veremediniz de. Tüp mide ameliyatı olmaya karar verdiniz.
Ama şişmanlık sizin hassas noktanız olduğu için ve bu halinizden utandığıniz icin kimseye söylememe kararı aldınız.
Bir gun eşinizin ailesi geldi, laf lafı açtı ve sizin en hassas noktanız olan şişmanlığa geldi. Ortamda sizden baska şişman yok ve siz şişmanlıkla barışık biri değilsiniz. Ortamda hem zayıf hem ERKEK olan kayinbirader, sanki senin aklın yokmuş gibi, sanki sen hiç araştırmadan pata küte ameliyat masasına yatacakmissin gibi sana 'ayy yaptırma sakın! Bak bir su var, onu günde 5 kere içiyorsun 5 günde kilo veriyorsun. Hem bitkisel,arkadaşım kilo vermiş' diye kendine göre haklı sana göre apır sapır konuşuyor.
Yok ya oyle degıl hatta ablam yaptırmasın soyle bır arkadasımında boyleydı bı şampuan kullandı sacları cıktı falan demıstı hatta eşımde ogrensınde şampuanın adını bakayım falan demıstı
Onca insanın içinde senin şişmanlığın masaya yatırılıp sana akıl vermesi seni üzmez mi??? Yine de insanları kırmamak için: 'kem küm hee,adını ogren' falan dersin.
Aradan zaman geçer, randevu alırsın. Yine eşinin akrabaları gelir... Konuşacak başka konu yokmuş gibi yine senin sismanligindan konu açarlar(en hassas yerin ve ameliyatın dillendirilsin istemediğin halde) ) kocan ''ufff bizim hatun iyice genclesecek,artık bize de bakmaz,hahaha' gibi laflar edecek. Kendince iyi birşey .Ama eşinin o lafı senin şu an olduğundan daha yaşlı göründüğünü, şu an çirkin oldugunu da söylemiş olmuyor mu? Bunu şimdiki psikolojinle değil,kilosundan mutsuz olduğu için ameliyat olacak bir obez psikolojisiyle düşün. Küfür etse daha iyi!
Yine de seni ozguvensiz sanmasinlar diye bu şişman şakalarına,şimdi çirkin ameliyattan sonra güzel olacağını iddia eden insanlarla hahaha yalandan güleceksin
Yok şoyle konusmustum artık benım herıfı tutamam genclesecek allah yandık falan dıye konsumustum gulusmustuk
Haklısınız ben dusunemedım bu konu hakkındada aılemle konsurken espırı falan yapıp gulusmustuk ıkı gun once ondan kızmaz diye dusunmustum.
Ya sabır çeke çeke operasyona girip her yerin dikiş izleriyle ameliyattan çıktın... Ama berbat bir haldesin. Dikiş izlerin var...
Tek istediğin yaraların geçene kadar işe falan gitmemek,evden çıkmamak...aynadaki halinden nefret ediyorsun çünkü şu an çok korkunç görünüyor.
Uyuyorsun uyaniyorsun, eşin diyor ki: bizimkiler çok gecmis olsun dedi. Panikle diyorsun ki: kimin haberi var? Beni gördüler mi?
Sana diyor ki sadece ABİM gördü kameradan.
Hem de bir erkek! Hem de zapzayif bir adam. Hayatı boyunca şişmanlığı asla bilemeyecek bir adam yani...nasıl gösterir resmini?
Sen söyle artık bunca birikmişlikle eşine ağzıma geleni söylemez misin??

Adamın susmasi, kellikle ilgili konulardan rahatsız değilmiş gibi davranması, hatta sizinle birlikte kahkaha atması bu durumun onu rahatsız ettiği gerçeğini değiştirmez.
Siz eşinizi daha iyi tanirsiniz. Nasıl gönlü alınacaksa,nelerden mutlu olup gururu okşanacaksa onu yapın.
O da affeder zaten. Sonuçta bağırarak o da biraz hatalı davranmış...
Barisirsiniz umarım çabucak. Ama barissaniz da insanların hassas noktalarını kimseye meze yapmayın lutfen

Empati yapıyorum ben saç ektirsem kocam abisine ben uyurken beni gösterse deliririm adam haklı

Düşüncesiz bile hafif geldi şu an, çok sinirlendim size. Ne demek ya ben uyurken eşim kardeşini arayip benim mahremimi gösterecek.

İyi de bu adam hiç mi insan içine çıkmayacak, neyi saklıyorki, gördüklerinde anlamayacakalr mı ?

Sacma davranmissiniz.
Sunnet cocugu annesi gibi adamin haberi yokken ne diye goruntulu ararsiniz ve gosterirsiniz al bak nasil olmus der gibi.
Resmen adamin mahremini sabote etmissiniz
Isguzarlik sizinkisi.

Ya zateb hiç mi bir araya gelmeyecekler? Görürlerdi vakti gelince.. Atıyorum, sizin saçınız yansa kuaförde, görümce-kaynana Vs merak etse, siz uyurken eşiniz gösterse hoş mu ? Sizin ve ablanızın yaptığı gereksiz, olmamış.. Ailesine bile demediği için ne kadar size gülerse gülsün bunu yapmamalıydınız.. Muhtemelen anlamanızı bekledi.. Siz anlattığınız an sizi kırmak istemedi ama bu gösterme fazla olmuş..

Lakin eşinizin hakaret etmesi de hoş değil.. Uyansa size ne gösterecekmiş? Maganda mı, koca mı???

Back
X